Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonXiaomi lancerer for første gang TV-skærme i Danmark - FlatpanelsDK

Xiaomi lancerer for første gang TV-skærme i Danmark

09 Sep 2020 | Rasmus Larsen |

En af Kinas største TV-producenter, Xiaomi, melder sin ankomst i Danmark. Det sker med en satsning på 4K TV og et samarbejde med Google om Android TV.

Xiaomi i Danmark

Xiaomi har 2020 været den førende TV-producent på det kinesiske hjemmemarked målt på antal solgte TV, ifølge en opgørelse fra Avi. Selskabet udgør sammen med bl.a. TCL, OnePlus og Huawei den bølge af kinesiske selskaber, som gerne vil ud på det internationale TV-marked. Efter første skridt ind i Europa i november 2019 er turen kommet til Danmark, hvor der i samarbejde med Google lanceres Android TV; en platform som for alvor er begyndt at markere sig i konkurrencen mod andre TV-platforme. Android bruges også i TV fra Sony, Philips, TCL og Sharp. Fra Google Play-butikken kan man downloade streaming-apps. Der er desuden indbygget Chromecast og Google Assistant. - "Med 3 varianter – Mi TV 4S 55”, Mi TV 4S 43” og Mi TV 4A 32” – sigter Xiaomi mod at give alle en ægte Smart TV-oplevelse med fantastisk kvalitet til en ærlig pris. Med slankt design, kraftfuld hardware, en utrolig brugervenlig platform samt introduktionen af et stort katalog af multimedie-indhold, repræsenterer den nye serie en smart hub, der hæver baren på det lokale tv-marked," lød det fra selskabet da de trådte ind i Europa sidste år. Det er samme to TV-modelserier, som indledningsvis lanceres i Danmark. Flere TV-skærme følger senere, men selskabet er endnu ikke er klar til at afsløre planerne. - "Vi har to modeller på markedet og to mere på vej ind meget snart. De store modeller," sagde en repræsentant for Xiaomi Danmark til Flatpanels.

Xiaomi Mi TV 4S

Android TV med 4K-opløsning

At Xiaomi har opnået succes i hjemlandet giver ingen garantier for succes i Europa da TV-markederne er vidt forskellige. I Kina bruges modificeret mobil-Android (AOSP) med et vidt omfang hjemmebyggede løsninger ovenpå. I Europa er det den officielle Android TV-platform, man går ud med. De to Android TV i 4S-serien byder på 4K-opløsning fra bagbelyste IPS LCD-paneler. Der er indbyggede DVB-tunere samt tre HDMI-porte. Android 9.0 er præ-installeret og platformen drives af en 64-bit quad-core processor. 4A er en 32-tommer LCD-model med HD-opløsning og uden Android. Xiaomi Mi TV 4S og 4A er tilgængelige nu i Danmark. 4S-serien står til startpriser på 3.490 og 4.320 kroner, men sælges billigere i handlen. Specifikationer og yderligere information fremgår af tabellen nedenfor.

Xiaomi TV i Danmark - priser & forhandlere

Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

LGs nye OLED-monitorer er landet i Danmark

24 May 2024 |

Samsung fremviser første QD-LED (NanoLED) skærm

24 May 2024 |

Android 14 til TV får bedre ydeevne, Energi-tilstande, hjemme-hubs mm.

23 May 2024 |

DRs nye nyhedskanal kommer på kabel-tv

23 May 2024 |

Sharp trækker sig fra produktion af skærmpaneler

23 May 2024 |

'Dune 2' kan nu streames på Max i 4K – se hvad der ellers er på vej

22 May 2024 |