Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix investerer stadig i dansk indhold: Krimien 'Reservatet' på vej - FlatpanelsDK

Netflix investerer stadig i dansk indhold: Krimien 'Reservatet' på vej

05 Dec 2023 | Rasmus Larsen |

Den danske filmbranches krav om højere betaling og udsigten til streamingskat har kke skræmt Netflix fuldstændig væk. Det er budskabet i dag, hvor Netflix præsenterer sin næste danske krimiserie.

Siden konflikten mellem den danske filmbranche og streamingtjenester fra indland og udland, har sat Netflix fire danske titler i søen; Copenhagen Cowboy, Sygeplejersken, Ehrengard og A Beautiful Life, alle i 2023. De var alle under produktion inden konflikten brød ud.

 Læs også: Netflix lander aftale med dansk filmbranche efter konflikt

Netflix har som konsekvens valgt at samle al udvikling af nordiske serier og film i Stockholm i Sverige, og nu har vi endelig nyt om dansk produktion.

Selskabet har i dag offentliggjort Reservatet (arbejdstitel), der er en ny dansk krimiserie af den danske manuskriptforfatter Ingeborg Topsøe og instrueret af Per Fly.


Premieredato ikke fastsat

Selvom det er godt nyt, at Netflix stadig investerer i produktion af nyt dansk indhold, så står det klart, at konflikten har skabt et stort hul i udgivelseskalenderen og at kadencen ikke er så høj som tidligere. Premieredatoen på Reservatet er ikke fastsat og der findes heller ingen billeder endnu. Det vides ikke engang, om serien kommer næste år. Serien i 6 afsnit af 45 minutter beskrives som karakterdrevet krimi. - "Jeg har altid været fascineret af dynamikkerne og magtbalancen i familien. I Reservatet er de dynamikker sat på spidsen, fordi klasse, køn og etnicitet er en synlig del af hverdagen i de hjem, vi følger. Jeg er selv opvokset med au pairs, og det er et fascinerende paradoks, når vi udliciterer omsorgen og intimiteten i et hjem til en ansat – og samtidig insisterer på, at de er en ‘del af familien’. Det er dette paradoks, som Rubys forsvinden blotlægger, og som serien langsomt dissekerer," siger hovedforfatter Ingeborg Topsøe.

Om Reservatet (arbejdstitel)

Da den unge, filippinske au pair Ruby forsvinder i et af Danmarks mest velhavende kvarterer nord for København, er naboen, Cecilie, overbevist om, at der er sket hende noget. Cecilies egen au pair, Angel, prøver at komme til bunds i de rygter, der florerer blandt områdets mange au pairs, mens mistanken om en forbrydelse vokser.   Sagen om den forsvundne udlænding er imidlertid underprioriteret hos politiet, og den nyudklækkede efterforsker Alicia har brug for al den hjælp, hun kan få. Cecilie og Angel står klar til at hjælpe, og langsomt bliver magtstrukturer og privilegier blotlagt i de pæne hjem. Men Cecilies dedikation til at finde sandheden bliver sat på prøve, da Rubys forsvinden viser sig at trække tråde helt ind i Cecilies egen familie. Hun er tvunget til at konfrontere sine egne blinde vinkler og se sin familie og det miljø, som hun opdrager sine børn i, i et helt nyt lys.   Hovedforfatter: Ingeborg Topsøe Konceptualiserende instruktør: Per Fly  Episodeforfattere: Ina Bruhn og Mads Tafdrup   Producer: Claudia Saginario Produktionsselskab: Uma Film Genre: Karakterdrevet krimi Afsnit: 6
Flatpanels

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |