Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSådan vil Dolby Atmos gaming virke på PlayStation 5 - FlatpanelsDK

Sådan vil Dolby Atmos gaming virke på PlayStation 5

04 Aug 2023 | Rasmus Larsen |

PlayStation 5 vil understøtte både konvertering til Dolby Atmos og spil i Dolby Atmos, ifølge Sonys lyddesignteam.

Næsten tre år efter lanceringen af konsollen og efter oprindeligt at have afvist Dolbys objekt-baserede lydteknologi, får PlayStation 5 understøttelse af Dolby Atmos til spil og videostreaming (apps skal opdateres).

Sony meddelte, at Dolby Atmos rykker ind i PS5 med næste store systemopdatering, men selskabet har ikke oplyst, hvornår softwaren rulles ud offentligt.


Sådan fungerer Atmos-spil på PS5

Siden udmeldingen har der været en del forvirring blandt PS5-ejere med hensyn til, hvordan Dolby Atmos vil fungere på PS5 i forhold til Xbox, der har understøttet Dolby Atmos i spil i en rum tid. Der to metoder på PS5. - "Det er begge dele. Der er et automatisk Atmos-mix til alle eksisterende spil, der understøtter 3D-lyd. For et skræddersyet Atmos-mix lavet af lydteamet, skal spil have en patch," svarer Loïc Couthier, Senior Sound Design Supervisor hos PlayStation, på et spørgsmål om, hvorvidt Atmos fungerer automatisk eller om det skal tilføjes i hvert enkelt spil. Med andre ord:
  1. I spil, der anvender 'Tempest 3D', som er Sonys 3D-lydteknologi, vil PlayStation 5 automatisk konvertere spillyden til Dolby Atmos, der kan udsendes til et Dolby Atmos-højttalersystem eller en soundbar. Spil med Tempest 3D omfatter Gran Turismo 7, Ratchet og Clank: Rift Apart, No Man's Sky, Spider-Man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West og en håndfuld andre titler.
  2. Spiludviklere vil også kunne skabe et ægte Dolby Atmos-mix – ligesom de gør det til Xbox. I dette tilfælde skal eksisterende spil opdateres for at tilføje Dolby Atmos, mens nye PS5-spil kan bygges og frigives med Dolby Atmos fra start.
Tiden må vise, hvor godt Tempest-til-Atmos konvertering fungerer, men det er ikke desto mindre godt nyt for ejere af PS5, at konsollen får en kompatibilitetstilstand foruden rigtig Dolby Atmos. Forhåbentlig lyder Dolby Atmos på PS5 bedre end Sonys Tempest 3D, som har været en skuffende oplevelse. Tør vi sågar ytre, at Sony til et vis omfang indrømmer nederlag i kampen mellem Tempest 3D og Dolby Atmos?

PlayStation 5 Dolby Atmos

Den nye Dolby Atmos-indstilling i menuen på PS5

- Kilde: Loïc Couthier

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |