Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonInterview med Norlys: Nu er vi konkurrence-dygtige på streamet tv - FlatpanelsDK

Interview med Norlys: Nu er vi konkurrence-dygtige på streamet tv

15 Jun 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Interview: Norlys’ nylancerede tv-produkt skal gøre det lettere for kunderne at vælge og fravælge tv-kanaler og streamingtjenester. Koncernens mål er at blive markedsførende i underholdningsløsninger til en god pris.

Tele- og energikoncernen Norlys kan nu sælge tv, som kunder udelukkende ser fra Norlys Play-appen, efter en række nye aftaler med indholdsleverandører er på plads. Tidligere var Norlys Play-appen kun tilgængelig for kunder, der også havde kabel- eller antenne-tv. 

Det udvidede produkt fra Norlys skal gøre det lettere for kunder at skræddersy deres tv-indhold til egne behov. Produktet giver bl.a. mulighed for at vælge de kanaler eller streamingtjenester, man ønsker, og skifte mellem dem fra måned til måned. 

Norlys’ generelle målsætning er at indtage en stærk markedsposition blandt danskere, der ønsker tv-adgang, uanset platform, og Norlys åbner dermed en direkte krig mod YouSees Play-produkt.

- "Vi mener, at vores nye tv-produkter er et meget konkurrencedygtigt tilbud til de kunder, der udelukkende ønsker at streame deres tv-indhold, og vi tror, at det er et tilbud, som mange kunder vil finde attraktivt," siger Sune Nabe Frederiksen, direktør for Norlys' digitale forretning, i et interview med Flatpanels. 

 Læs også: YouSee Play vs. Norlys Play: Priser, indhold, fordele & ulemper


Markedsleder på underholdning

Norlys primære mål er at indtage markedslederskabet indenfor udvikling og levering af relevante, simple underholdningsløsninger til en god pris.
Sune Nabe Frederiksen
Sune Nabe Frederiksen, Norlys
- "Vi tør tage de modige beslutninger for at møde kundernes behov. Det synes vi, vores nye løsning gør, blandt andet fordi vi helt dropper de komplekse point-systemer. Underholdning hos os skal være nemt og overskueligt." Norlys har ingen oplysninger om eventuelle flere, nye streamingtjenester i Play-produktet. Man oplyser til Flatpanels, at blikket er rettet på, hvad kunder efterspørger, og at udvikle forretningen efter den efterspørgsel. - "Derfor kigger vi også løbende på, hvordan vi kan udvide vores produktsortiment, så det stemmer overens med kundernes ønsker."

Al slags tv-modtagelse skal tilbydes

De nye tiltag kan på overfladen ligne, at Norlys udfaser modtagelse via antennesignal (stik) og overgår til apps, hvilket i praksis betyder streaming. - "Vi er ikke i gang med at udfase tv via antennesignal. For os handler vores nye produkt om at tilbyde et alternativ til de kunder, der ønsker at se tv via streaming, men også have fleksibiliteten til at sammensætte en tv-pakke fuldstændig individuelt. Vi vil gerne henvende os til mange forskellige målgrupper, og det kræver, at vi tilbyder forskellige måder, man kan se tv på."

Norlys app

Boxer og Stofa har udspring i antenne- og kabel-tv. Norlys, den nye ejer, øger satsning på streaming via apps

Målet et ét brand

Set udefra synes fremtiden for den gamle tv-distributør Stofa uklar. Stofa eksisterer stadig som særskilt tv-produkt, mens Boxer har skiftet navn til Norlys. - "Vi ønsker at flytte Stofa ind i Norlys-brandet. Det er en proces, der tager tid, og skal gøres på den rigtige måde – bl.a. fordi Stofa er et stærkt og velkendt brand. Målet på sigt er at have ét samlet brand for vores forretning, hvor man som forbruger kan finde alle de produkter, som man har brug for i en moderne virkelighed – hvad enten det handler om tv, internet eller opladning af elbil." Norlys er midt at erhverve Telias danske forretning, hvad er planerne med Telias tv-produkt? - "Det er korrekt, at vi har indgået en foreløbig aftale om at købe Telias danske forretning. Lige nu arbejdes der hårdt på at få fuldført en due diligence rapport om Telia, dernæst skal købet godkendes af vores repræsentantskab og efterfølgende af konkurrencemyndighederne, så vi har lidt vej endnu, før købet er endeligt. Derfor er det også for tidligt at gå i detaljer omkring fremtiden med Telia," siger Sune Nabe Frederiksen. Læs også: Stofa & Norlys hæver alligevel priserne: Op til 150 kr. dyrere pr. måned

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |