Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørende produktions-selskaber frygter fortsat produktionsboykot - FlatpanelsDK

Førende produktions-selskaber frygter fortsat produktionsboykot

23 Sep 2022 | Per Fanefjord Laursen |

Den danske film- og tv-branche går glip af op mod én milliard kroner fra Netflix, TV 2, Viaplay, HBO og de øvrige streamere i 2022 som følge af den verserende konflikt.

Rettighedsorganisationen Create Denmark præsenterede tidligere på året nogle krav, der fik streamingtjenester som Netflix, TV 2 Play og Viaplay til at stoppe produktionen af dansk indhold. Et slags boykot. 

- "2022 har været et katastrofalt år for den danske film- og tv-seriebranche. Det værste nogensinde. Og 2023 kan blive endnu værre," skriver direktørerne fra seks af de førende produktionsselskaber i et åbent brev til branchen og andre interessenter. 

Personerne bag brevet er Peter Bose fra Miso Film, Meta Louise Foldager Sørensen fra SAM Productions, Lars Hermann fra Apple Tree Productions, Katrine Vogelsang fra Nordisk Film Production, Lars Bjørn Hansen fra SF Studios og Christian Potalivo fra Tall & Small. 


Producenter Danmark

Bl.a. Katrine Vogelsang (venstre), Meta Foldager (midten), Peter Bose (højre) har underskrevet brevet

Bekymring for 2023

Producenterne ønsker handling nu, for de er bekymrede for 2023. Alt tyder nemlig på, at det højst usædvanlige produktionsboykot fortsætter.  - "Siden januar har streamingtjenesterne ikke givet grønt lys for udvikling og produktion af nye danske tv-serier og film, og det ser ikke ud til, at dette vil ændre sig i de kommende måneder," skriver producenterne. - "At vi nu på niende måned står uden løsning, er ikke bare en økonomisk katastrofe, men også uansvarlig omgang med den danske filmbranche," skriver direktørerne. Tabet for den danske filmbranche estimeres af producenterne til allerede at være minimum 1-1,5 milliarder kroner. Og ifølge dem kan det blive værre, hvis ikke der gøres en indsats for at få en aftale på plads med streamingtjenesterne. Læs også: Den danske tv-konflikt: "Grådigheden er ved at tage overhånd" I det åbne brev opfordrer producenterne alle parter om forhandlingsbordet til at finde forhandlingsevnerne – og viljen – frem, så der kan indgås nogle aftaler.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Formel 1 fortsætter på Viaplay de næste 5 år

30 Apr 2024 |

Viaplay går til kamp mod kontodeling den 10. juni: Sådan virker det

30 Apr 2024 |

Langt bagefter Sverige: Dansk spilindustri sigter mod fordobling på 5 år

30 Apr 2024 |

'Life of Pi'-instruktør dropper 3D & HFR: "Hele økosystemet er dårligt"

30 Apr 2024 |

Opdateret: 'Dybet', 'Aliens' og 'Livsfarlig løgn' nu også på UHD Blu-ray

30 Apr 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i maj

30 Apr 2024 |