Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonInkonsekvent HDR-formatsupport i PS5 & Xbox Series X - FlatpanelsDK

Inkonsekvent HDR-formatsupport i PS5 & Xbox Series X

28 Oct 2020 | Rasmus Larsen |

Xbox Series X håndterer HDR10+. Den håndterer også Dolby Vision til streaming og spil (senere), men angiveligt ikke på UHD Blu-ray. Sony har slet ikke annonceret Dolby Vision-support til PS5.
Opdateret 10.11.2020: Vi har fået fingre i Xbox Series X on der er ingen tegn på HDR10+ support. Microsoft oplyser i den forbindelse, at udmeldingerne om HDR10+ ikke er korrekte. Tabellen er blevet opdateret.

Ingen Dolby Vision på UHD Blu-ray

Næste generation af spilkonsoller vil have bred understøttelse af HDR10-formatet, hvilket vil sige i streaming-apps, spil og UHD Blu-ray. HDR10 er det grundformat, som alle HDR-kompatible TV forstår. Hvad angår premium HDR-formater, med dynamiske metadata, såsom HDR10+ og Dolby Vision, så er er forholdene mere komplicerede. Microsoft har bekræftet, at Xbox Series X vil understøtte Dolby Vision i streaming-apps og for første gang i konsolspil (fra 2021) samt HDR10+ i en eller anden form (via Polygon) – yderligere detaljer følger. Læs også: Xbox Series X/S første konsoller med Dolby Vision + Atmos i spil Xbox Series X klarer derimod ikke Dolby Vision på UHD Blu-ray-delen på nuværende tidspunkt. Sådan lyder det fra Digital Foundrys John Linneman og et par andre folk med tidlig adgang til konsollerne. Xbox One X havde en lignende begrænsning, men mange havde forventet, at Microsoft ville rette op på det med Xbox Series X. Det er en mulighed, at support kan tilføjes senere.

PS5 og Xbox Series X

Ingen Dolby Vision på PS5?

Mere overraskende er situationen for PlayStation 5. Sony har ikke annonceret planer, ved lancering eller senere, om at understøtte Dolby Vision i nogen form på PS5. Det er derfor heller ikke overraskende, at Dolby Vision ikke virker med UHD Blu-ray-drevet i den dyrere version af PS5, ifølge ovenfornævnte kilde. Det er uoverensstemmende med Sonys strategi på TV-skærme, hvoraf flere modeller understøtter Dolby Vision-formatet. Kan det tilføjes senere på PS5? Måske. Hvad angår HDR10+ support i PS5, så er det næppe på bordet. Sonys TV-afdeling har allerede afvist ærkerivalens format. Dolby Vision og HDR10+ er ikke afgørende faktorer og grundformatet HDR10 vil levere en god billedoplevelse, hvis du har et godt HDR TV, men det er ikke desto mindre en smule nedslående at konstatere, at disse kraftfulde maskiner mangler funktionalitet, som kan findes i forholdsvis billige UHD Blu-ray-afspillere.

Nye konsoller: Bekræftet HDR-formatsupport

* via senere opdatering Flatpanels
PlayStation 5Xbox Series X
 Streaming appsGamingUHD Blu-rayStreaming appsGamingUHD Blu-ray
HDR10
HDR10+
Dolby Vision*
- Kilde: Microsoft, Sony, John Linneman, Polygon

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |

'Drengen og hejren' er Studio Ghiblis første 4K HDR udgivelse

02 May 2024 |

YouTube overvejer udrulning af pause-reklamer

02 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i maj

02 May 2024 |

Tiltagene mod kontodeling er begyndt at virke i Danmark

01 May 2024 |

Nye iPads forventes at have "klart bedste OLED tablet-skærme"

01 May 2024 |