Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFlodbølge af Marvel, Disney & Pixar 4K HDR-film i kommende tid - FlatpanelsDK

Flodbølge af Marvel, Disney & Pixar 4K HDR-film i kommende tid

13 Aug 2019 | Rasmus Larsen |

Disney frigiver i kommende måneder en sand flodbølge af film i 4K HDR og Dolby Atmos. I første omgang seks Marvel-film, dernæst ni Pixar-film og senere en håndfuld blandede titler.

Avengers, Iron Man & Thor

Disney frigiver i dag seks Marvel-titler på UHD Blu-ray; Avengers: Endgame, Iron Man, Iron Man 2, Iron Man 3, Thor og Thor: The Dark World. De udgives officielt i Danmark på UHD Blu-ray i starten af september. I juni 2019 sagde Disney, at samtlige Marvel Cinematic Universe (MCU) film restaureres i 4K HDR. Iron Man og Thor udgives nu, mens Guardians of the Galaxy, Doctor Strange og Ant-Man følger senere på året. Avengers: Endgame er naturligvis en ny titel og de resterende katalogtitler er allerede udgivet i 4K HDR.

Disney 4K HDR film

Ni Pixar-film senere på året

I næste måned frigiver Disney ikke mindre end ni Pixar-film på UHD Blu-ray. Brave, Cars, Cars 2, Finding Nemo, Finding Dory, Inside Out, Ratatouille og The Good Dinosaur udgives den 10. september i USA. Den europæiske dato er endnu ikke bekræftet. Toy Story 4 skulle følge kort tid efter, mens de nærmere detaljer for de resterende Pixar-film, bl.a. Monsters-filmene og Wall-E, endnu ikke er annonceret. Senere på året sendes The Lion King samt de originale og nye versioner af Aladdin på markedet i den højere billedkvalitet. De fleste af udgivelserne vil desuden have lydspor i Dolby Atmos. Det står ikke klart, hvorfor Disney har valgt at frigive så mange af deres største titler i store puljer, men det kan have noget med lanceringen af streamingtjenesten Disney+ at gøre. Selskabet har bekræftet, at de vil tilbyde film og tv-programmer i 4K HDR-kvalitet på Disney+, når den lanceres senere på året for 7 dollars per måned. Til den tid vil det være vanskeligt at opkræve 200-300 kroner for en enkelt film på UHD Blu-ray. De mange film forventes desuden at blive tilgængelige i 4K HDR og/eller Dolby Atmos på onlinetjenester. Desværre må danskerne endnu spejde langt efter de muligheder. I USA sælges Disney-film i 4K HDR på tjenesterne Vudu og Google Play Movies. Vudu findes ikke i Danmark, mens den danske del af Google Play ikke tilbyder 4K HDR. Apple og Disney er endnu ikke nået frem til en aftale om at tilbyde titler fra Disney, Marvel, Pixar og Lucasfilm i 4K HDR på iTunes. De nye Marvel-udgivelser kan forudbestilles på bl.a. cdon.dk, men vi må vente lidt længere på at få bekræftet danske udgivelsesdatoer for de resterende titler.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |