Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung, TCL, Hisense & Panasonic danner 8K Association - FlatpanelsDK

Samsung, TCL, Hisense & Panasonic danner 8K Association

10 Jan 2019 | Rasmus Larsen |

En gruppe tv-producenter samt panelfabrikanten AU Optronics har dannet 8K Association, der har til formål at promovere 8K, at specificere minimumskrav for 8K-ydelse og at introducere et logo. Visse store spillere står dog udenfor alliancen.

8K-interessegruppe

Når man går rundt på årets CES-messe, står det hurtigt klart, at 2019 bliver startskuddet til 8K-tv. Der er meget lidt indhold, men de store producenter mener øjensynligt, at tiden er inde.

Tv-producenterne Hisense, Panasonic, Samsung og TCL har dannet 8K Association, sammen med panelfabrikanten AUO. Samsung Display er også på vej ind.

Deres erklærede mål er
- At promovere 8K-tv og 8K-indhold til forbrugere og professionelle
- At hjælpe med at uddanne forbrugere og professionelle om 8K-økosystemet
- At hjælpe med at få fat i ægte 8K indhold til medlemmerne
- Opfordre service-udbydere (især streaming) til at udvikle 8K-tjenester
- Facilitere kommunikation indenfor 8K-økosystemet for at fremme kommercialiseringen
- Udvikle indledende tekniske krav for 8K-inputsignaler
- Udvikle indledende 8K-tv kategorier og minimumsspecifikationer for billedkvalitet

Flatpanels var med på pressekonferencen, hvor Chris Chinnock, formand for 8K Association, åbent erkendte, at branchen står foran mange udfordringer og at det måske sågar kommer til at tage længere tid for 8K-tv at nå ud på massemarkedet sammenlignet med 4K-tv, der så småt er på vej ind på massemarkedet 5-6 år efter lancering. Det skyldes faktorer såsom bagkataloget for indhold, at 8K kræver større skærme og at distributørerne er tilbageholdne. Men ingen kan naturligvis spå fremtiden.

Foreningen gjorde det også klart, at de ønsker at definere minimumsspecifikationer for 8K, hvilket blandt andet skal føre til et logo til 8K-skærme. Hvad disse specifikationer skal dække over, er for tidligt at sige, men der blev givet nogle bredpenslede eksempler såsom HDMI 2.1, en 8K-chip og 8K-codecs.


 8K Association


Store spillere står udenfor

På listen over medlemmer mangler tv-producenter som LG og Sony samt indholdsskabere og distributører som Amazon og Netflix. Hvad skal man lægge i det? Er det blot et spørgsmål om tid eller er de uenige om noget?

Et af de tidligere brancheinitiativer var UHD Alliance, der forsøgte at skabe et certificeringsprogram for HDR-billedkvalitet ledsaget af et ‘UHD Premium’ logo. Det initiativ har ikke bidt sig fast hos forbrugerne, blandt andet fordi UHD Alliancen satte barren for lavt og promoverede kantbelyste LCD-tv som HDR-tv.

Nogle af de samme selskaber danner nu 8K Association, så bliver det anderledes denne gang? Det må tiden vise.

- “The 8K Association will not only provide an effective introduction to 8K technology but will also accelerate the beginning of the 8K era,” sagde Hyogun Lee, EVP, Visual Display Business, Samsung.

- “The newly founded 8K Association will help drive the introduction of 8K technology in the North American and world market,” sagde Chris Larson, SVP, TCL North America.

Så nu venter vi og krydser fingre for, at kravene fastsættes med forbrugernes interesse in mente. Hold øje med et 8KA-logo. Yderligere information kan findes på 8kassociation.com.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |