Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBlockbuster lander på Apple TV forud for teknisk opgradering - FlatpanelsDK

Blockbuster lander på Apple TV forud for teknisk opgradering

01 May 2018 | Rasmus Larsen |

Med app’en bliver det muligt at se købte og lejede film fra TDC’s Blockbuster-tjeneste på Apple TV. Det sker umiddelbart før Blockbuster relanceres med en opgraderet teknisk platform nedenunder.

App med begrænsninger

App’en er vel at mærke ikke helt oppe at køre endnu, men den er frigivet, så du kan snuse til sagerne. Den forventes at blive fuldt funktionel så snart Blockbuster udruller sin nye tekniske platform, der skal forbedre streamingkvaliteten, luge ud i fejl og åbne for nye muligheder.

Brugerfladen er opbygget om fanerne ’Hjem’, ’Søg’, ’Genre’, ’Børn’, ’Franchises’ og ’Min samling’. Det er imidlertid ikke muligt at leje eller købe film fra Blockbuster direkte på Apple TV, hvilket skyldes, at TDC så skal dele en portion omsætning med Apple. Samme begrænsning gælder typisk hos andre filmlejebutikker. Film skal i stedet lejes på hjemmesiden, hvorefter de kan ses på Apple TV (og andre platforme).

Læs også: Guide: Filmtjenester på nettet

App’en er nem at navigere i, men informationsniveauet er mangelfuldt. Der oplyses hverken teknisk kvalitet for billede eller lyd. Blockbuster har sagt, at de arbejder på at tilbyde både 4K HDR og Dolby Atmos, men vi kender ikke tidsplanen. Tjenesten tilbyder i dag 720p HD-kvalitet og 5.1 surround.

Med Blockbuster er TDC i direkte konkurrence med Apple iTunes og Google Play Film, men tilbyder modsat de andre også tv-serier. TDC lancerede sidste år sin filmtjeneste i Norden. Den blev lanceret i Danmark i december 2014.

’Blockbuster Nordic’ app’en kan findes i app-butikken på Apple TV.


Blockbuster Apple TV


Løsning på EU-begrænsning på vej

Per 1. april 2018 trådte en ny EU-forordning i kraft, men Blockbuster tilbyder endnu ikke kunderne, at de kan tage film med på rejser indenfor EU.

Selskabet er opmærksom på problemet og fortæller, at det løses samtidig med, at den nye tekniske platform rulles ud som fundament under apps på tværs af iOS, Android, PlayStation m.fl.

- ”Det er korrekt, at vi pt. ikke kan tilbyde danskere filmstreaming i EU, men det vil vi heldigvis kunne, når vi åbner for en ny digital platform, der understøtter EU-reglerne om portabilitet. Vi arbejder hårdt på at få de sidste tekniske ting på plads og glæder os meget til at kunne tilbyde vores kunder at tage deres film og serier med på rejse i EU. Samtidig vil den nye platform give vores mange kunder en langt bedre brugeroplevelse, idet vi bl.a. introducerer helt nye apps,” siger Casper Hald, direktør i Blockbuster, til Flatpanels.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |