Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG har udviklet lamper der fungerer som højttalere - FlatpanelsDK

LG har udviklet lamper der fungerer som højttalere

28 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

LG Display har anvendt ’crystal sound’ teknologi, som kan få ultratynde OLED-lyspaneler til at fungere som højttalere i hjemmet.

Højttalere i dine lamper

Sony imponerede besøgende på CES-messen i 2017 ved at præsentere det første OLED-tv med højttalere indbygget i selve skærmen. LG Display har arbejdet videre på teknologien, som vi sandsynligvis kommer til at høre meget mere til i fremtiden.

LG Display kalder teknologien ’Crystal Sound OLED’, eller blot CSO, og de har nu for første gang formået at indbygge den i lyspaneler. Det betyder konkret, at du kan bruge lamper i dit hjem som højttalere.

- “LG Display will introduce its Crystal Sound OLED (CSO) Lights by extending the use of its CSO technology used for its TV panels to OLED light panels for the first time in the world,” lyder det fra selskabet.


LG Crystal Sound OLED Lights


Ultratynde OLED-lyspaneler

LGs OLED-lyspaneler er baseret på ultratynde substrater, som kan “bøjes og rulles sammen” uden at det påvirker funktionaliteten. Panelerne måler 0,41 millimeter i tykkelsen.

Så hvordan produceres lyden? LG forklarer.

- “De papirtynde OLED-lyspaneler fungerer som højttalere og lyden udgår direkte fra panelet, som vibreres ved hjælp af aktuatorer på bagsiden. En fleksibel og naturlig lysinstallation, som også kan fungere som højttaler, leverer ikke bare futuristisk design og naturlig belysning, men også premium lyd – deraf navnet.”

Selskabet forestiller sig, at den nye teknologi kan ”bruges sammen med internet-opkoblet stemningslys og loftbelysning, som du kan tale til, samtidig med, at det oplyser dit hjem”.

LG Display har for nylig øget produktionen af OLED-lyspaneler markant og har planer om yderligere kapacitetsudvidelse i nærmeste fremtid.

- ”We are glad to be able to produce 30 times the capacity of lighting as before and are confident that Luflex will soon be lighting up spaces all around the world,” sagde Sung Soo Park, chef for OLED Light Business, LG Display.

Vi har tidligere set LGs lyspaneler baseret på OLED-teknologi (Luflex), men har endnu ikke haft mulighed for at lytte til CSO-versionerne. Hvad vi mangler nu, er en trådløs lydplatform, som kan vække de mange lamper, som LG håber på at sælge dig, til live. Produkterne blev vist frem på Light & Building-messen i Frankfurt.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |