Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSony sender X1000 UHD Blu-ray-afspiller på markedet - FlatpanelsDK

Sony sender X1000 UHD Blu-ray-afspiller på markedet

08 Aug 2017 | Rasmus Larsen |

X1000 skal supplere den nuværende X800 UHD Blu-ray-afspiller fra Sony. Den dyrere afspiller håndterer mange typer skive og formater, men dog ikke Dolby Vision. Prisen bliver 6.490 danske kroner.

Sony X1000 UHD Blu-ray-afspiller

Afspilleren blev præsenteret i slutningen af 2016, men først i disse uger sendes den på markedet i Danmark. Dermed er Sony oppe på to UHD Blu-ray-afspillere.

- "Blu-ray-afspilleren UBP-X1000ES blev udviklet for at imødekomme den voksende efterspørgsel efter en 4K Ultra HD-løsning, der ikke kun gav fremragende billedkvalitet, men også en "one stop"-løsning for en bred vifte af anvendelser i hjemmebiografen - udover home cinema," fortæller Thomas Issa, Product Manager for B2B Displays, Sony Professional.

Sony UBP-X1000ES


Afspilleren håndterer UHD Blu-ray-film foruden skiveformater såsom DVD Video og DVD Audio, CD og SA-CD, Blu-ray 3D og BD-ROM. Den har apps, som håndterer 4K-streaming fra Netflix, Amazon Video og YouTube. Den understøtter naturligvis også nye lydformater såsom Dolby Atmos og DTS:X samt Hi-Res-lyd.

Se også: En status på UHD Blu-ray: Afspillere, film, Hollywood & formater

UHD Blu-ray-formatet handler ikke kun om 4K-opløsning, men i lige så høj grad HDR (High Dynamic Range), der byder på udvidet lysdynamik og større farverum i billederne. X1000 kan håndtere det for UHD Blu-ray-standarden obligatoriske HDR-format, altså HDR10. Dolby Vision understøttes ikke.

- "Den nye model vil opfylde behovene hos selv de mest krævende A/V-entusiaster på grund af den fremragende video- og lydkvalitet," lyder det fra Thomas Issa.

X1000 lanceres i en tid, hvor priserne på UHD Blu-ray-afspillere allerede er presset under 2000 kroner. Den seneste udvikling på markedet er tilføjelsen af Dolby Vision HDR-format på afspillere fra Oppo og LG. Sony har planer om at opdatere sine high-end TV med Dolby Vision-formatet senere på året, men der er ikke annonceret planer om at opdatere sine Blu-ray-afspillere.

Sony UBP-X1000ES


Certificeret til home automation

X1000 er en del af Sonys ES-serie, som dækker over high-end-apparater af høj byggekvalitet. I forhold til den billigere X800 er det planen at få X1000 ”fuldt certificeret af de førende leverandører af hjemme-kontrol og automations-systemer som Control4, Crestron, Savant og andre”.

Dette dækker i øvrigt også over ”IP Control over CAT 5-kabel eller Wi-Fi-netværk; RS232C tovejsstyring og IR-IN”.

X1000 er udstyret med et Sony-udviklet ”Precision HD” drev, som skal sikre stabil og støjfri afspilning. Der er to HDMI-udgange (1 til video og 1 til lyd) samt 2-kanls analoge lydudgange.

Sony X1000 hører under Sonys professionelle afdeling og vil blive solgt via installatører af home automation-systemer i Danmark til en vejledende pris på 6.490 kroner. Der medfølger 3 års begrænset garanti. X1000 kan leveres fra primo september.

Sony UBP-X1000ES specifikationer

Solid konstruktion
UHD Blu-ray-afspiller
4K Ultra HD opløsning
HDR10
Netflix, Amazon Video og YouTube
Afspiller UHD Blu-ray, DVD Video og DVD Audio, CD og SA-CD, Blu-ray 3D og BD-ROM
’Bluetooth Private Viewing’ til trådløse hovedtelefoner
2x HDMI (1 til video, 1 til lyd)
Dolby Atmos og DTS:X
Hi-Res lyd (DSD (op til 11,2 MHz) og LPCM (op til 192kHz))
Kompatibel med Ihiji8, IP control, RS232 og IR

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |