Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic præsenterer sit 2. generations OLED-tv, EZ1000 - FlatpanelsDK

Panasonic præsenterer sit 2. generations OLED-tv, EZ1000

04 Jan 2017 | Rasmus Larsen |

Panasonic har i nat på CES-messen præsenteret et nyt OLED-tv under navnet EZ1000. Selskabet har samarbejdet med Hollywood for at få mest muligt ud af teknologien.

Panasonic EZ1000 OLED

Panasonic lancerede sit første OLED-tv, CZ950, i 2015 og følger nu op med 2. generation. Det skal hedde EZ1000 og har fladt design.

Panasonic EZ1000 OLED-tv


Under udviklingen af EZ1000 har Panasonic samarbejdet med Hollywood om dels at optimere skærmen, dels at indbygge professionel farvebehandling.

Ved præsentationen sammenlignede Panasonic skærmen med en såkaldt referencemonitor, som bruges i studier, for at vise, hvordan man særligt har optimeret hudtoner og de mørkeste skyggedetaljer.

Det er som bekendt LG.Display, som leverer OLED-paneler til Panasonic og andre, men Panasonic mener, at de kan få mere ud af panelerne qua deres baggrund indenfor plasma-teknologi, der ligesom OLED var en selv-emitterende skærmteknologi.

Panasonic EZ1000 OLED-tv


Ny billedprocessor

Panasonic introducerer med EZ1000 samtidig en ny HCX2 billedprocessor, som er en videreudvikling af sidste års billedprocessor.

HCX2 kan gengive mere præcise farver; så præcise at Panasonic lover nærmest perfekt farvegengivelse. Det gøres bl.a. ved at bruge en såkaldt ”3D look-up table”, hvor farverne intern behandles ved meget høj præcision.

- ”Also the OLED TV features Imaging Science Foundation (isf) calibration settings and compatibility with the Portrait Displays CalMAN calibration system. These features provide more proof for consumers, too, of the EZ1000’s truly unique level of picture accuracy,” tilføjer Panasonic.

Skærmen er desuden certificeret af THX og Panasonic agter at få den godkendt under ”UHD Premium”-kravene. Det er dog endnu ikke sket, da lanceringen ligger flere måneder ude i tid.

Panasonic tilføjer, at den maksimale lysstyrke er 800 nits og at farverummet er tæt på 100% DCI-P3. Et nyt filter skal opretholde sortniveauet i selv meget lyse omgivelser.


Panasonic EZ1000 OLED-tv


Flere HDR-formater

Panasonic støtter ikke op om Dolby Vision-formatet, men til gengæld understøtter EZ1000 både det åbne HDR10-format og det nye HLG-format, som er udviklet af broadcastindustrien.

Panasonic mener, at skærmen med understøttelse af disse formater samt eminente billedegenskaber er som ”skabt til HDR”. Fordi OLED kan styrer lyset fra komplet sort til kraftig hvid individuelt i hver enkelt pixel, kan HDR-oplevelsen gengives optimalt.


Panasonic EZ1000 OLED-tv


Kraftfuld lyd

Panasonic har til EZ1000 udviklet et særlig højttaler, som de kalder ”dynamic blade speaker”. Den er udviklet i samarbejde med Technics og leverer 80W effekt.

I højttaleren sidder blandt andet 8 woofere, fire ”squawkers” – som Panasonic kalder det – og to diskanter.

Slutteligt siger selskabet, at EZ1000 vil være udstyret med ”My Home Screen 2.0” platformen, som tidligere har refereret til Firefox OS. Mozilla har som bekendt droppet udviklingen af Firefox OS. Det har været spekuleret, at Panasonic ville søge mod Google og begynde at bruge Android TV, men det sker ikke – i hvert fald ikke i denne omgang.

Det tilføjes, at der vil blive understøtter 4K HDR streaming fra Netflix, Amazon og YouTube.

Panasonics 65-tommer EZ1000 OLED sendes på markedet i juni 2017. Prisen kendes ikke.

Panasonic EZ1000 OLED-tv

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |