Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonChromecast Ultra med 4K og HDR lanceres i denne uge - FlatpanelsDK

Chromecast Ultra med 4K og HDR lanceres i denne uge

07 Nov 2016 | Rasmus Larsen |

Den 3. generation af Google’s Chromecast sendes på markedet i denne uge. Den understøtter 4K, HDR10 og Dolby Vision og skal koste 630 kroner.

Chromecast Ultra er klar

Chromecast er et simpelt koncept. I stedet for en brugerflade på tv-skærmen, styres alt fra en mobil eller tablet og sendes trådløst over på skærmen. Den lille Chromecast-enhed, som tilsluttes tv’et med HDMI-stik, overtager derefter streamingforbindelsen til serveren, så telefonen kan bruges til andre opgaver.

Enheden forbinder som udgangspunkt til hjemmenetværket via WiFi. Den understøtter “ac” WiFi og både 2,4 GHz og 5 GHz. Den kan også tilsluttes via kablet forbindelse. Der sidder en Ethernet-port i strømforsyningen.

Chromecast Ultra


Chromecast-platformen understøttes allerede danske tjenester såsom DR TV, TV2 Play, HBO og Viaplay samt amerikanske tjenester, herunder Netflix og YouTube.

Tredje generation kommer 3 år efter at Google lancerede den originale. Hvor 2. generation primært handlede om optimering, er Chromecast Ultra et stort spring. Den tilføjer understøttelse af 4K Ultra HD-opløsning samt to HDR-formater; HDR10 og Dolby Vision.

Prisen fordobles, men Chromecast Ultra tilbyder også noget unikt. Det er den eneste “boks”, som understøtter Dolby Vision-formatet. Det er Dolby’s bud på et HDR-format. For at understøtte formatet skal både afspillerenheden og tv-skærmen havde dedikeret hardware, da Dolby Vision i modsætning til HDR10-formatet arbejder med dynamiske metadata, så billedkvaliteten kan optimeres fra scene-til-scene.

Chromecast Ultra


Tjenester i 4K Ultra HD

Google har bekræftet, at de vil begynde at tilbyde film i 4K Ultra HD-kvalitet via egen filmtjeneste i november. Det er den tjeneste, som hedder ’Google Play Film’. Her lejes eller købes film enkeltvis.

Herudover er det stadig få tjenester, som leverer i højeste kvalitet til Chromecast Ultra. Netflix tilbyder indhold i både 4K og HDR. YouTube leverer i op til 4K. De danske tjenester leverer maksimal i HD-kvalitet.

Google oplyser, at de kan levere Chromecast Ultra fra d. 10. november. Elgiganten vil også sælge den fra start og kan levere fra d. 19. november. Den koster 630 kroner.



Chromecast Ultra specifikationer

Op til 4K Ultra HD
HDR: HDR10 og Dolby Vision
802.11ac WiFi – 2.4/5 GHz - SIMO
Ethernet-port i poweradapter
HDMI 2.0a
Micro-USB til strøm
Inkluderet: 2m strømkabel, power adapter
Længde: 58.20 mm, bredde: 13.70 mm, højde: 58.20 mm

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |