Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonKan Oculus Rift skabe helt nye filmoplevelser? - FlatpanelsDK

Kan Oculus Rift skabe helt nye filmoplevelser?

28 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

Oculus Rift-brillen er stadig kun i udviklernes hænder, men der er mange lovende idéer. En af de tidlige demonstrationer har været en virtuel biograf, hvor du kigger på et lærred, men filmskabere arbejder nu på at hive dig helt ind i handlingen. Hell Mountain er en gyserfilm, hvor du er hovedpersonen. Men kan det fungere?

Oculus Rift som hjemmebiograf

Oculus Cinema er en af de oplevelser, som fungerer ret overbevisende i Oculus Rift’s virtual reality-verden. Man bliver sat i en biograf på det perfekte midtersæde og et stort lærred for enden. Man mangler godt nok kroppen, men derudover er oplevelsen så virkelig, at man føler, at man kan røre stolen foran. Der findes ligeledes en ”IMAX-biograf” til Samsung Gear VR. Men disse er stadig blot simuleringer af biografoplevelsen. Tænk hvis du kunne være en del af filmen.

Oculus Cinema


- “Can you imagine seeing the film Gravity, for instance, floating in some kind of isolation tank with the Oculus Rift? How real would that weightlessness be?” siger skaberen af Zero Point til Polygon.

Visse filmskabere tror på, at det kan lade sig gøre. Zero Point er den første film til Oculus Rift og den udkommer i dag. Sideløbende prøver nogle af folkene bag film såsom Jeepers Creepers, Cocoon, Aliens, Mask og Final Destination at samle penge ind på Indiegogo til den første gyserfilm film Oculus Rift, kaldet Hell Mountain. Her er du ikke bare en tilskuer til filmen; du er hovedpersonen.





Der er næsten garanteret gys og gru, hvis gyserfilmen virker efter hensigten. Der er dog en række udfordringer, som skal løses før det kan lade sig gøre. Fordi det er svært at bevæge sig rundt i den virtuelle verden uden en controller i hånden, siger skaberne, at filmen vil forløbe mere som var man fastspændt i en togvogn – man kan dog kigge rundt og bagud. Sceneskift bliver en anden udfordring.

Samtidig rejser spørgsmålet sig; hvordan adskiller en interaktiv film sig fra et historie-drevet spil?

Flere andre projekter

Der sker også ting i andre afkroge af markedet. Der er f.eks. udviklet et koncept af Netflix til Oculus Rift og den internationale filmtjeneste M-Go planlægger at åbne en filmtjeneste til Samsung Gear VR. Oculus er efter sigende i dialog med Hollywood-studier og et firma kaldet Jaunt forsøger at bygge en platform til at opleve film, såvel som live-events såsom sport og koncerter.

Om de ambitiøse projekter får succes, får vi svar på over de kommende år. Før interaktive film ankommer, kan Oculus Rift dog meget vel starte ud med at simulere den velkendte biografoplevelse. Så kan du reelt få et så stort lærred i stuen som du ønsker, uden at købe en gigantisk tv-skærm – hvis du da gider at sidde med skærmbriller på.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |