Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTablets overhaler laptops - skærmudvikling følger med - FlatpanelsDK

Tablets overhaler laptops - skærmudvikling følger med

29 Nov 2012 | Rasmus Larsen |

Det traditionelle PC-marked er truet af smartphones og tablets. Innovation og penge følges ad hånd i hånd og derfor er det bemærkelsesværdigt, at der i oktober for første gang er solgt flere skærme til tablets end til bærbare computere. Tablets vil vise vejen indenfor skærminnovation i de kommende år.

Tablets vil drive skærmudviklingen

Ifølge data fra analysefirmaet NPD DisplaySearch så er der for første gang i oktober blevet sendt flere skærme til tablets af sted end skærme til bærbare computere. Og fordi begge typer produkter kun anvender én skærm, er det en god indikator for salget. Efter blot 2,5 år har tablets overhalet laptops, hvilket er temmelig bemærkelsesværdigt.

iPad med Retina-skærm
Vi skal kigge mod tablets for at finde innovation indenfor skærme i de kommende år


Men hvorfor er det vigtigt? Det er det fordi vi har talrige eksempler på, hvordan elektronikmarkedet vendes på hovedet ved introduktionen af nye teknologier, hvilket samtidig betyder, at penge i forskningsbudgetterne samt innovationen rykkes til det nye marked. Det har især været tydeligt i skærmbranchen. Hvad angår netop skærme, så har vi allerede set, hvordan mobilindustrien i den grad har fået skærmproducenterne til at fokusere på touch-skærme. Tv-producenterne lider og flere tv-panelfabrikker er endda ved at blive ombygget til mobilskærmsfabrikker. Vi har også set, hvordan mobilindustrien har gjort IPS-paneler populære, hvilket har smittet positivt af på PC-skærme. Og vi har ikke mindst set, hvordan mobilbranchen har ledt an i trenden mod skærme med høj opløsning.

Tablets kontra laptops
Der blev solgt flere skærme til tablets end til bærbare computer for første gang i oktober, data fra NPD DisplaySearch


Skærminnovation drives ikke længere af PC/laptop-markedet eller tv-markedet. I stedet rykker skærmproducenterne deres investeringer over i den mobile arena. Og netop mobilmarkedet er der vi i de kommende år skal kigge mod for at se, hvad der sker indenfor udvikling af skærmteknologi. Det står efterhånden helt klart.

Men hvad er så det næste? Taktile skærme? Bøjelige skærme? Eller måske noget helt andet? Det vil tablets med al sandsynlighed afsløre inden længe.

- Data: NPD DisplaySearch

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |