Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMiracast på Android vil udfordre Apple Airplay - FlatpanelsDK

Miracast på Android vil udfordre Apple Airplay

02 Nov 2012 | Rasmus Larsen |

I den nyeste version af Android 4.2 bliver Miracast indbygget som standard. Miracast kan streame film, musik og billeder fra en Android-smartphone eller tablet op på tv-skærmen og kan betragtes som den direkte konkurrent til Apples AirPlay.

Miracast udfordrer Airplay

Apple-ejere har gennem snart 3 år kunnet sende video, billeder og musik op på tv-skærmen via Airplay, men Android-ejere behøver ikke være misundelige meget længere. Miracast er blevet bygget ind i det nyeste Android 4.2 og tilbyder flere af de samme muligheder. Miracast kan også sende hele skærmbilledet fra en Android-tablet op på tv-skærmen, ligesom det er muligt med AirPlay Mirroring.

Miracast
Miracast udfordrer Airplay og kan trådløst sende indhold op på tv-skærmen


Med Miracast-funktionen kan Android-ejere således forbinde deres smarte enheder i hjemmet med fladskærms-tv’et. Lige nu kræver det en relativ dyr HDMI-dongle (omkring 60-70 dollars i dag), som skal tilsluttes i tv’et, men på sigt kan Miracast blive bygget direkte ind i f.eks. Smart TV, Blu-ray-afspillere og mediebokse. Samsungs dual-core Smart TV fra 2012 har eksempelvis allerede AllShare Cast, som er baseret på Miracast. LG melder Miracast på vej i 2013-modellerne.

Miracast åbner således op for spændende muligheder for Android-ejere, men det skal bemærkes, at det kun findes som standard i Android 4.2 tablets og smartphones. Selv hvis din nuværende enhed senere opdateres til Android 4.2 er du ikke sikret at få adgang til Miracast-funktionerne, da de også kræver hardware.

Microsoft har også netop afsløret deres pendant kaldet SmartGlass.

Se Miracast-demonstrationen herunder.



Tak til Bo Cramer for input

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple afslører første iPad med OLED: "Verdens mest avancerede skærm"

07 May 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |