Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonWindows 8 er designet til touch-skærme - FlatpanelsDK

Windows 8 er designet til touch-skærme

01 Mar 2012 | Rasmus Larsen |

Microsoft har afsløret deres nye styresystem kaldet Windows 8, der er designet fra grundstenene til at fungere med berøringsskærme i både telefoner, tablets, PC’er – og meget andet. Microsoft præsenterede det selv på en 82” berørings-skærm med 100 berøringspunkter.

Windows 8 til touch-skærme

Vi skrev for et par år siden, at berøringsfølsomme skærme stod til at blive en af de største trends i fremtiden . Det er for alvor blevet en realitet i dag med smartphones her og tablets der.

Windows 8 er designet fra bunden til berøringsskærme
Windows 8 er designet fra bunden til berøringsskærme

Windows 8 kommer lidt sent til ballet, men Microsoft har tænkt grundigt over den nye verden med berøringsfølsomme skærme. Windows 7 var det første Microsoft-styresystem, der tog touch-teknologi op, men med Windows 8 er der helt andre perspektiver.

Windows 8 er blandt andet designet til tablets med berøringsteknologi
Windows 8 er blandt andet designet til tablets med berøringsteknologi

Berøringsskærme skal ikke nødvendigvis erstatte musen og tastaturet, men fungere som et supplement. Microsoft forestiller sig derfor, at gestures er vejen frem. Ved at hive, trække og føre fingrene i forskellige retninger på berøringsskærme kan man styre alt, lige fra simple til avancerede kommandoer.

Windows 8 blev bl.a. demonstreret på en 82” skærm med 100 simultane berøringspunkter
Windows 8 blev bl.a. demonstreret på en 82” skærm med 100 simultane berøringspunkter, billede: Engadget.com

Ved præsentationen benyttede Microsoft eksempelvis en 82-tommer berøringsskærm udviklet af Perceptive Pixel. Skærmen i sig selv er ret unik, idet den kan modtage op til 100 simultane berøringspunkter, når den kombineres med Windows 8. Med andre ord kan 10 personer betjene en Windows 8-brugerflade på en storskærm samtidig. Helt overordnet åbner Windows 8 op for rigtig mange touch-scenarier, og Microsoft går en helt anden vej end med tidligere Windows-platforme. Dermed kan vi vist også sige uden den store tvivl i stemmen, at berørings-skærmteknologien allerede slået igennem for alvor; først med Apples enheder, senere med Android og nu inden længe med Windows 8 i en helt nye sammenhænge. Se videoen herunder for en kort præsentation af Windows 8 på den store 82-tommer berøringsskærm (video af Engadget.com).

Og hvis du har masser af tid, kan du se hele præsentationen af Windows 8 her (bemærk; den varer 90 minutter). - Kilde: Microsoft, Engadget.com

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Danmarks største elektronikbutik åbner på Fyn i år

08 May 2024 |

Disney skruer ned for Marvel-udgivelser

08 May 2024 |

Tre millioner streaming-abonnementer deles i Norden

08 May 2024 |

Apple afslører første iPad med OLED: "Verdens mest avancerede skærm"

07 May 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |