Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLoewe er gået konkurs - FlatpanelsDK

Loewe er gået konkurs

26 Jun 2019 | Rasmus Larsen |

Den tyske tv-producent Loewe er gået konkurs og ophører sine forretningsaktiviteter på mandag den 1. juli. Det skriver flere tyske medier, heriblandt Westfälische Rundschau.

Konkurs efter 96 år

Tyske Loewe blev grundlagt i 1923 - for 96 år siden - og blev kendt som en blandt flere 'Made In Germany' tv-producenter. Nu må den traditionsrige producent følge i fodsporene på Grundig, Telefunken og Metz og erkende, at tv-forretningen ikke kan hænge sammen.

Loewe blev erklæret konkurs i går. Det bekræftes af direktøren overfor flere tyske medier. Selskabet ophører sine forretningsaktiviteter allerede på mandag den 1. juli. De ca. 400 ansatte er garanteret løn indtil denne dato, men det står uklart om de får løn næste måned.

Allerede i maj 2019 kom det frem, at Loewe igen var i økonomiske problemer. Selskabet gik i betalingsstandsning tilbage i 2013, men dengang blev virksomheden reddet af en investor og man satsede på, at OLED-teknologi kunne redde den skrantede tv-forretning.


Loewe TV


I maj 2019 ansøgte Loewe om selvadministreret insolvensbehandling, hvor ledelsen skulle føre selskabet igennem processen. Efter gårsdagens konkurserklæring må ledelsen træde til side. Der er allerede udpeget en bobestyrer for konkursboet.

Konkursen kommer efter en længere periode, hvor Loewe har kæmpet for at overleve i konkurrencen mod langt større asiatiske tv-producenter. Loewe har i senere år satset primært på OLED-tv, men har holdt fast i gamle dyder såsom design og omfattende tunerfunktionalitet. I stedet for at alliere sig med en partner har Loewe satset på egenudviklet tv-platform uden adgang til udbredte streamingtjenester.

Tiden må vise, om Loewe føres videre som udvandet tv-mærke. Andre traditionsrige tyske tv-mærker er blevet reduceret til billige logoer på fronten af tv-skærme udviklet og produceret i Asien.

- Kilde: Westfälische Rundschau

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Massiv stigning af tv-pirater i Norden

03 Jun 2024 |

Acer afslører sine første 480Hz OLED-monitorer & Google TV-monitorer

03 Jun 2024 |

Netflix appen fjernes på 2014 Sony TV

03 Jun 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Amazon i juni

02 Jun 2024 |

Test: Canvas

31 May 2024 |

Mere 4K-indhold efter Max-relanceringen

31 May 2024 |