Til snak, tips og diskussion om kalibrering af TV og monitors.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#209940
Halløj, er der nogen af jer som har udstyret til at billedekalibrere et tv med? Hvad er det for noget udstyr I bruger?
Har søgt lidt omkring emnet, og det kræver vist godt nok lidt dyrt grej som jeg ser det....men man må vel gerne være lidt nysgerrig, ikke :)
#209954
Her på redaktionen har vi lidt forskelligt: Lacie BlueEye, Spyder 3 Elite og en Xrite ColorMunki. Sidstnævnte har den bedste understøttelse af 3. parts software af de tre. Den fås til godt 1200 kr og så findes der gratis software du kan lege med.

Hvis du vil have prof udstyr, så kan du gange prisen med en 3-4 stykker.
#209956
Torben Rasmussen skrev:Her på redaktionen har vi lidt forskelligt: Lacie BlueEye, Spyder 3 Elite og en Xrite ColorMunki. Sidstnævnte har den bedste understøttelse af 3. parts software af de tre. Den fås til godt 1200 kr og så findes der gratis software du kan lege med.

Hvis du vil have prof udstyr, så kan du gange prisen med en 3-4 stykker.
Takker for info/tip Torben, 1200,- lyder ikke som en voldsom investering.
Vil prøve og læse/google info om de nævnte, tak :)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#210032
Vi har testet de tre modeller her på siden og vi har også en begynder-guide til hvordan du kalibrerer et TV med dem. Der er links til guiden i testen af X-Rite ColorMunki.
Af jsj
#210046
Torben Rasmussen skrev:Vi har testet de tre modeller her på siden og vi har også en begynder-guide til hvordan du kalibrerer et TV med dem. Der er links til guiden i testen af X-Rite ColorMunki.
:) / har lige læst testen af Colormunki, havde ikke set at I har testet sådan noget grej også, fedest Torben, så er der lidt at drømme om igen :p
Af Snurrerundtlyd
#210066
Torben Rasmussen skrev:Vi har testet de tre modeller her på siden og vi har også en begynder-guide til hvordan du kalibrerer et TV med dem.
Links:

En introduktion til kalibrering
07 Aug 2009
http://www.flatpanels.dk/fokusartikel.p ... 1249652432


LaCie blue eye pro test
01 Mar 2006
http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 1141239005

Spyder Elite 3 test
30 May 2008
http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 1212140466

X-Rite ColorMunki Display test
11 Aug 2014
http://www.flatpanels.dk/test.php?subac ... 1407756255
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#210071
Der findes også en del udførlige guides i brugen af HCFR-softwaren på nettet, som dog er på engelsk det meste af det. Jeg lavede guiden fordi mange af dem var ret avancerede.

Brugen af en BD-disc til kalibreringen er dog en smule tidskrævende, så i mellemtiden har jeg fået lavet en USB-stick som har alle de nødvendige farveflader liggende som filmklip, der lige kan afspilles fra USB-porten på TV'et. Det har speedet processen gevaldigt op, da ret meget af tiden går med at vente på målingen. Hvis man køber de dyrere sensorer, så har de en højere følsomhed og behøver ikke opsamle lys i helt så lang tid, hvilket afkorter ventetiden. Vores X-Rite er ret langsom når vi måler på TV, som kan vise et godt sortniveau og især på HCFR-softwaren er det lidt irriterende, at man eks. ikke kan sætte den til at springe sort over i målingen (eks. på et OLED TV).