Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonMulan får dansk Disney+ premiere: "Streg i regningen", siger biograferne - FlatpanelsDK

Mulan får dansk Disney+ premiere: "Streg i regningen", siger biograferne

03 Sep 2020 | Rasmus Larsen |

Disneys 200 mio. dollars dyre Mulan remake rykker fra biograferne til Disney+, hvor filmen får dansk premiere i december. "En streg i regningen", lyder det fra Danske Biografer.

Fra bio til hjemmebio

Disney smed en bombe, da de meldte ud, at storfilmen Mulan ville rykke fra biografen til hjemmebiografen og Disney+. Dengang var forholdene for Danmark dog uklare, da den danske lancering af Disney+ lå efter datoen for Mulan-premieren. I dag bekræfter Disney, at Mulan også får dansk premiere på Disney+. Det sker senere end i andre dele af verden, nærmere bestemt den 4. december 2020, men omvendt vil danskere ikke skulle betale ekstra for 'Premier Access'. Filmen vil indgå som del af det normale abonnement. Det betyder samtidig, at Mulan ikke bliver den film, der sammen med Tenet, markerer den store genåbning for biografer efter tvunget nedlukning pga. coronavirus. Biograferne udtrykker skuffelse over Disneys beslutning om at sende flere film på Disney+. Tidligere eksempler er Hamilton og The One and Only Ivan, men særligt hvad angår den 200 mio. dollar dyre Mulan blev en eventuel premiere på Disney+ betegnet som "en streg i regningen", da Flatpanels talte med brancheforeningen forinden bekræftelsen af forholdene i dag. - "Det er indlysende, at vi helst så, at Disney tog en anden beslutning end at sende film på Disney+. De store Disney-film og Mulan har været omtalt i lang tid, så vi har ventet på dem og reklameret for dem. Det vil være en streg i regningen," sagde Lars Werge, direktør for brancheforeningen Danske Biografer, til Flatpanels. "Biograferne har været med til at skabe en omtale, så måske næste gang Disney kommer med noget, så vil man sige, at det ikke er en fair måde at gøre det på."

Mulan på dansk Disney+

Biografer og ventetid

Mulan streames i 4K-opløsning med HDR (inkl. Dolby Vision) samt lyd i Dolby Atmos. Førstnævnte og sidstnævnte tilbyder biograferne også, men ingen danske sale kan på nuværende tidspunkt fremvise film i HDR, altså et udvidet spænd af lys og farver. Læs også: Oversigt: Alt Indhold på dansk Disney+ ved lancering Læs også: Hvad er Disney+? Indhold, teknik & resten forklaret I andre grene af branchen ser vi ligeledes forskydninger. Universal har i USA underskrevet en aftale med verdens største biografkæde, AMC, om at forkorte biografernes eksklusive 'vindue' fra 90 til blot 17 dage. I Danmark er det såkaldte holdback-vindue fra biograf- til hjemmepremiere typisk 120 dage. Danske Biografer siger, at der ikke er aktuelle forhandlinger om lignende forhold herhjemme. - "Vi åbner ikke en forhandling igennem medierne," slår Lars Werge fast indledningsvis. "Vi kan selvfølgelig se, at virkeligheden forandrer sig. Hvis vi inviteres til en forhandling, så møder vi op, og så kan det være, at det giver mening at gå i dialog. Skal man gå den vej, så må man gå den vej, men det er ikke noget, som vi har talt om endnu. Indtil videre er der et uændret og ensartet vindue imellem distributører og os biografer." Du kan læse mere om den danske lancering af Disney+ på disneyplus.com/dk.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Formel 1 fortsætter på Viaplay de næste 5 år

30 Apr 2024 |

Viaplay går til kamp mod kontodeling den 10. juni: Sådan virker det

30 Apr 2024 |

Langt bagefter Sverige: Dansk spilindustri sigter mod fordobling på 5 år

30 Apr 2024 |

'Life of Pi'-instruktør dropper 3D & HFR: "Hele økosystemet er dårligt"

30 Apr 2024 |

Opdateret: 'Dybet', 'Aliens' og 'Livsfarlig løgn' nu også på UHD Blu-ray

30 Apr 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i maj

30 Apr 2024 |