Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPristjek: Her får du mest sport for pengene - FlatpanelsDK

Pristjek: Her får du mest sport for pengene

02 Apr 2017 | Samlino |

Muligheden for frit valg af udbyder på tv-markedet har aldrig været større, og du kan i dag skræddersy din helt egen tv-pakke efter dine behov. Er du eksempelvis til sport i tv’et, kan der være mange penge at spare ved at vælge den rigtige løsning. Vi har undersøgt muligheder og priser. 

Overblik: Her får du mest sport for pengene

Hvis du er fodboldfan, kender du formentlig til problematikken med dyre tv-pakker. Flere tv-udbydere sørger nemlig for at placere de mest attraktive sportskanaler i de dyreste tv-pakker, hvor du formentlig ender med at betale for en del tv-kanaler, du aldrig kommer til at bruge. Dette kan sjældent betale sig, og et pristjek fra Samlino.dk viser også, at der er en kæmpe prisforskel mellem den billigste og dyreste løsning.




Bemærk: Superliga kampe på Canal 9 og Eurosport 2 kan ikke ses på Viaplay, men kun på Dplay og omvendt kan Dplay kunder ikke se Superliga kampe på TV3 Sport eller TV3+. Det er kun La Liga og Premier League der deles.


Her får du mest sport for pengene
Analysen viser, at online streamingtjenester generelt klarer sig rigtig godt på prisen, når du er fodboldfan. Du kan nemlig med Dplay få adgang til Premiere League-, La Liga- og Superliga-kampe til en årlig pris på 1.908 kroner. Derudover får du adgang til forskellige andre kanaler såsom Kanal 4 og 5. Hvis du gerne vil se de store opgør i Champions League, kan du købe Viaplay til årlig pris på 3.228 kroner.

Billigste tv-pakke med sport er fra Telia, hvor du for 2.988 kroner om året får adgang til Premier League-, La Liga- og Superliga kampe samt 25 tv-kanaler i alt.


Dyre rettigheder
”Sportsrettigheder på eksempelvis Champions League hører til nogle af de dyreste tv-rettigheder”
- ”Sportsrettigheder på eksempelvis Champions League hører til nogle af de dyreste tv-rettigheder, vi oplever herhjemme. Det er dog interessant at se, at du ikke nødvendigvis behøver at betale for den dyreste tv-pakke for at opfylde dit behov for den bedste sport,” siger direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.

Derfor er det vigtigt, at du på forhånd definerer dine behov, før du vælger tv-pakke, da dette skal være med til at danne grundlaget for dit valg. På den måde kan du sikre, at du kun betaler for de kanaler, du har behov for.


Flere fravælger de større tv-pakker
Det er ikke noget nyt fænomen, at de fleste mennesker bruger et meget smalt udvalg af kanaler, og flere ender derfor med at betale for indhold, de aldrig ser i tv-pakkerne. Blandt andet derfor vælger flere og flere danskere en lille tv-pakke fremfor en større tv-løsning. Et stigende antal vælger ligeledes helt at opgive deres tv-pakke og kun gøre brug af DRs kanaler samt et par supplerende streamingtjenester.

Det er specielt den yngre generation, som har sænket deres forbrug af det traditionelle flow-tv. I 2016 faldt tv-forbruget med over en fjerdedel blandt de 15-29-årige, og denne udvikling har også spredt sig til den ældre generation, der ellers har været de mest loyale tv-seere gennem årene.

- ”Vi ser en tendens til, at man som forbruger kan spare rigtig mange penge, hvis man er parat til at se fodbold via nogle af de mange online streamingtjenester. Ønsker du stadig følelsen af rigtig tv, kan du få det op på din TV-skærm via chrome-cast, Apple TV, Roku TV eller en anden løsning,” tilføjer direktør i Samlino.dk Kristian Pitzner-Jørgensen.


Ny ændring skaber frit valg til husstande med fælles tv-forsyning
At flere vælger at skære ned på antallet af kanaler kan blandt andet også forklares ved nylige ændringer i distributionsreglerne af tv. Fra d. 1 juli 2016 fik husstande med fællesantenne nemlig mulighed for at fravælge en fælles tv-løsning, og i stedet tilvælge den løsning, der passer den enkelte bedst.

Desuden har YouSee endegyldigt slukket for det analoge signal, hvilket har fået flere til at genoverveje deres modtagerforhold og købe nyere fjernsyn – ofte et smart-tv med nem adgang til streamingtjenester.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |