Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: GoAllTV - opgrader til Smart TV - FlatpanelsDK

Test: GoAllTV - opgrader til Smart TV

|


Savner du streamingtjenester eller apps på dit tv? GoAllTV er en lille HDMI-dongle, der har Android som styresystem. Det kan give nyt liv til dit gamle tv eller blot forbedre dit nuværende Smart TV ved at tilføje nye apps, tjenester og funktioner. Den sælges til lige omkring 750 kroner.

Men hvor god er GoAllTV, og kan selv helt nye TV få gavn af dette produkt? Vi har lavet en dybdegående test af produktet.

Pris og forhandler:


Tilmeld dig vores Nyhedsbrev, Facebook, twitter eller RSS for at modtage besked når nye anmeldelser er online

Designet er set før

GoAllTV består af en HDMI-dongle, der tilsluttes tv-skærmen, og en lille fjernbetjening. Fysisk ligner HDMI-donglen mange andre Android dongles og er ikke nogen designperle. Den er sort, har Wi-Fi antenne og skal have strøm via et micro-USB stik. Her kunne mange dongles lære noget af konkurrenten Apple TV, der er pænere designet, og har bedre plastikkvalitet.

GoAllTV test


Der er dog en fin lille tilføjelse til GoAllTV, for donglen har godt nok kun 8GB hukommelse, men til gengæld er der mulighed for lagerudvidelse med et micro-SD-kort. For en del kunder vil de 8GB være rigeligt, men kan du ikke nære dig, og vil afprøve en masse store spil og apps, så er SD-kortet meget praktisk. Af de 8 GB er der cirka 5,5 GB til rådighed, da styresystemet Android 4.4 også fylder lidt.

GoAllTV test


Fjernbetjeningen har ganske få knapper og er meget overskueligt designet. Dog er fjernbetjeningen lavet af billig plastik, så her efterlades man med et blandet førstehåndsindtryk. Fjernbetjeningen kan styre enheden med knapper, men også ved at bevæge fjernbetjeningen, som et pegeredskab.

Selve knapperne fungerer fint. Der er dels piletaster, men også en hjem-knap og tilbage-knap. Vil man bruge pegefunktionen efterlader oplevelsen dog en del at ønske, da fjernbetjeningen ikke er helt så hurtig, præcis og flydende som man kunne håbe og forvente. Der er en smule forsinkelse og markøren har det med at låse sig fast som var styret af et gitter.

GoAllTV test


Det er dog et kendetegn for de Smart TV løsninger, hvor man kan pege med fjernbetjeningen. Samsung og LGs Smart TV løsninger har lidt samme udfordringer, men forsinkelsen er lige et tand mere irriterende på GoAllTVs fjernbetjening.

GoAllTV siger i øvrigt, at fjernbetjening og Android donglen ikke behøver have synlig forbindelse. Men da jeg gemte donglen væk bag TV’et steg forsinkelsen yderligere, så det kan anbefales af have donglens modtager liggende uskærmet.

Hardwaren er gennemtestet

Selvom der er lagerplads til store spil på GoAllTV-donglen, så er hardwaren dog kun dimensioneret til lette apps. Grafikchippen er en Mali 400, som var det hurtigste man kunne opstøve indenfor Android i 2012. Dengang reagerede Samsung Galaxy S2, og der er efterhånden løbet meget vand under broen siden da.

Det er dog ikke nødvendigvis ensidet negativt, for selvom GoAllTV måske ikke er et fartmonster, så er det gennemprøvet teknik. Du får altså en enhed som er klippestabil og som udgangspunkt fungerer fint til streaming af Full HD.

Da GoAllTV blot forbindes til tv’et med HDMI, overføres lyd og billede som det modtages fra kilden, altså i dette tilfælde de forskellige apps. Man kan vælge mellem 1920x1080 ved 60 Hz eller 50 Hz i menuen, men også 1280x720 ved 60 og 50 Hz, hvis man har et ældre TV. Som standard er 720p valgt, så har du et Full HD-tv, så skal du ind i indstillinger og vælge 1080p.

Styresystem: Android 4.4 med EPTV Android
Video -decoder: Mpeg1/2/4.H.264, VC-1, Divx, Xvid, RM8/9/10, VP6
Videoformater: MKV, TS, TP, M2TS, RM/RMVB, AVI, MPG, VOB, DAT, ASF, TRP, FLV
SoC: RockChip RK3066
CPU: Dual Core ARM
GPU: MALI400
RAM: 1GB DDR3
HDD: 8GB hukommelse (cirka: 6 GB til rådighed)
Wi-Fi: 802.11b/g/n
Bluetooth: 4.0

Apps i lange baner

Når du første gang sætter GoAllTV i dit TV, bliver du spurgt om en række standard ting, så som sprog, land og hvilken Wi-Fi forbindelse du vil bruge. Det hele er en leg, også selvom du ikke er vant til Android, da du med sikker pædagogisk hånd bliver ført rundt i de få menuer.

Når du er færdig med opsætningen bliver du foreslået at tage en guidet tur rundt i GoAllTVs brugerflade. Det er ikke nødvendigt, men hvert fald brugervenligt. GoAllTVs brugerflade består primært af 9 store app-ikoner, men der er mere end 1 startskærm, så ligesom med din Android eller iPhone, kan du bladre videre og finde flere præinstallerede apps.

GoAllTV test


GoAllTV har på forhånd klargjort en startskærm som er tilpasset de forskellige lande. Vælger du Danmark vil du få danske apps såsom Viaplay, YouSee, C More, DR TV, HBO Nordic og WiMP. Det danske islæt hos GoAllTV er altså ikke til at komme udenom, og det gør donglen meget nem at gå til.

De populære apps er imidlertid ikke forudinstalleret, men lagt ud på startskærmen ud som genveje. Når man trykker på genvejen bliver man ført ind til Googles Play butik, hvor man kan installere den respektive app.

Her går det dog hurtigt op for én, at hardwaren er kategoriseret som en tablet. Med andre ord, samme oplevelse som du ville se på en Android-tablet, blot blæst op i fuld skærm uden ændringer. Menuerne er væsentligt mindre end på startskærmen og de kan være lidt svære at ramme, når fjernbetjeningen samtidig er upræcis når man peger.

Fordelen i løsningen ligger i, at du har adgang til hele Androids store tablet-app-katalog, som Samsung, LG og de andre drømmer om. At du har hele Google Play-butikken foran dig gør denne stick til lidt af et unikum. Med ét slag er det nemlig ikke kun de mest populære apps man kan installere, men også specielle og nørdede apps.

Har man et 2014 Smart TV - uanset mærke - er der ofte kun adgang til ganske få apps, så GoAllTV er altså ikke kun interessant for folk med ældre TV, men også interessante for folk der netop har købt et smart TV, men fundet ud af, at der mangler en bestemt app eller tjeneste.

Et sted hvor man desværre bemærker at det er tablet-software, er på lyd & billedkvalitet


Et sted hvor man desværre også bemærker, at det er tablet-software, er på lyd og billedkvalitet i apps. Apps som Viaplay og HBO er kun i SD, mens de på konsoller som Xbox 360 samt Smart TV tilbyder enten 1080p eller 720p. På lydsiden er man begrænset til 2.0 stereo, hvor man på konsoller og Smart TV ofte får 5.1 Dolby Digital på populære tjenester såsom Netflix.

Lad os prøve at dykke ned i nogle af de mest essentielle apps, og kigge nærmere på brugeroplevelsen, når tablet-software skydes op storformat på et tv.

Netflix er fint til Hr og Fru Danmark

Når du åbner Netflix, så bliver du ført igennem login inden du kommer ud til startskærmen. Startskærmen viser store coverbilleder at film og serier, kun delt op i genre af film eller serier. Der er også blevet plads til tekst i menuer og selvom app’en er lavet til en tablet, så er teksten tilpas stor til at fungere fint på TV.

Starter du en film, ser du undertekster der står skarpt og er letlæselige. Vil du have dem større eller mindre er der desværre ingen mulighed for ændringer. Det eneste du kan vælge, er om der skal være undertekster og hvilket sprog det skal være.

GoAllTV test


Helt generelt, så er der utroligt få indstillinger og du kan ikke vælge opløsning eller lydkvalitet. Netflix tilpasser automatisk billedkvalitet afhængigt af din internethastighed, og går op til 1080p på GoAllTV. Lyden bliver dog aldrig bedre end stereo, så har du et 5.1 system så er GoAllTVs Netflix løsning ikke optimal i forhold til at få den bedste oplevelse.

Trykker du på ”Hjem”-knappen på fjernbetjeningen, så kommer du ud på GoAllTV’s startskærm, mens videostreamet bliver sat på pause. Går du tilbage i Netflix app’en fortsætter streamet helt automatisk uden at du skal trykke på play eller finde filmen igen.

Netflix-app’en har en af de små, men vigtige funktioner, når man vil hygge med en serie, nemlig at når din series afsnit slutter, så fortsætter næste episode automatisk. Denne funktion fungerer udmærket på GoAllTV. Søgefunktionen i Netflix fungerer ligeledes fint, men kan være lidt træg at taste i med fjernbetjeningen. Ser man bort fra den begrænsede lydkvalitet, så er Netflix app’en godkendt.

HBO Nordic skuffer

HBO app’en er elegant opbygget med store indbydende coverbilleder fra diverse serier og film som er indekseret i forskellige genre. Er du i humør til actionfilm er det altså rimelig nemt at finde indhold, men vil du søge efter en specifik instruktør, skuespiller eller film-titel, så kommer app’en til kort. Der er slet ikke en søgefunktion.

GoAllTV test


HBO streames kun i SD-kvalitet og lyden er kun stereo
Endnu værre bliver det når du trykker play, for jeg kan allerede nu afsløre, at det ikke er din internetforbindelse, der begrænser HBO Nordics billedkvalitet. HBO streames kun i SD-kvalitet og lyden er kun stereo. Med Ultra HD så småt på vej, og TV-skærme der blot bliver større, så er den lave opløsning et kritikpunkt, som hverken kan godkendes på en 10” tablet eller 40”+ TV skærm.

Det er naturligvis ikke GoAllTV’s skyld alene, for det er det som HBO Nordic leverer til Android pt. men ikke desto mindre giver det en dårlig oplevelse med tjenesten på GoAllTV-produktet.

Hvis man kigger i indstillingerne er der - ligesom i Netflix app’en - ikke meget at komme efter. Meget information er fraværende og det er lige før jeg undrer mig over, at de har brugt tid på at lave en menu, når nu de ikke har tænkt sig at putte information i den.

HBO Nordic app’en ”glimrede” også ved at være den eneste app på GoAllTV, som var langsom og måske endnu værre hakkende i videostreamet på trods af den lave opløsning. HBO Nordic har fantastisk indhold og en fin brugerflade, der er meget tv-venlig, men app’ens manglende søgefunktion og lave billedkvalitet er kritisabel.

I Smart TV landskabet er HBO Nordics app er kun at finde hos Samsung, så at app’en til GoAllTV er så dårlig, er en skam da det ellers ville være en oplagt opgraderingsmulighed til rigtig mange tv.

Viaplay er et rart bekendtskab

Viaplays brugerflade minder meget om HBO med store billeder og indhold, som er opdelt i enten serier eller film. Tryk på et filmcover og du får serveret en beskrivende tekst. Teksten står stor og skarpt og er nogenlunde læselig på tv-skærmen. Igen gælder det dog, at har du et lille TV, så kan teksten fremstå en smule for lille og anstrengende – igen fordi der er tale om en tablet-app.

Ligesom Netflix, så har Viaplay en søgefunktion der fungerer efter hensigten. Søger du efter en titel kommer filmen frem, såfremt filmen er i kataloget. Skuespillers navne eller stikord kan også bruges, da Viaplay også søger efter ord i den lange beskrivende tekst, som findes på de fleste film og serier.

GoAllTV test


Som med de andre apps, så lukker streamet og videoen pauses, når du går ud af app’en. Åbner du app’en fra multitasking-menuen, så er filmen stoppet i historien netop der, hvor du forlod den. Filmen starter ikke automatisk, men der er en stor play-knap midt på skærmen.

Videokvaliteten er 720p, hvilket er en naturlig begrænsning i forhold til tv-udsendelser, men i forhold til film og serier er det lidt ærgerligt, at man ikke kan få 1080p hos Viaplay. På lydsiden begrænses man, som i de andre apps, til stereo. Lydkvaliteten er dog fin, hverken overkomprimeret eller uklar i stemmer, samtidig med, at det meste af lydspektret fra bas til diskant dækkes.

Viaplay’s app er et positivt bekendtskab på GoAllTV, og har man ikke Viaplay på sit Smart TV, kan GoAllTVs anbefales. Dog er video og lydkvaliteten ikke god nok til entusiaster, men det er først og fremmest Viaplay’s skyld. Den leveres simpelthen ikke højere pt.

YouTube er lige så god som den er vigtig

YouTube app’en er ligesom Netflix og HBO en af de vigtigste videotjenester i dagens landskab, og med skuffelsen fra HBO Nordic, er det rart meden positivoplevelse. GoAllTV kan sagtens bruges til YouTube-zapping, for du kan logge ind, se dine playlister, få en liste med seneste sete videoer og kigge på dine yndlingskanaler.

Som på så mange andre platforme, kan du også vælge mellem forskellige størrelser af videoens billede. Der er den klassiske størrelse, ”biograf”-størrelse og fuld skærm. Men YouTube tilbyder også miniature-billedet, som kommer frem hvis man søger efter andre videoer. Lyden fortsætter og skulle der ske noget interessant i videoklippet, så kan man nemt forstørre billedet ved at ”swipe” op, eller lukke det ned ved at ”swipe til siden” hvis det ikke var interessant alligevel.

Der er dog et ”men”, for bruger du YouTube, mens du multitasker med forskellige andre apps, så sættes streamet desværre på pause, hvis du går ud af YouTube app’en. Man kan altså ikke sætte musikvideoer på eller starte en playliste for så at gå ind i browseren.

GoAllTV test


Kvaliteten i videoen kommer an på din internethastighed. Jeg testede både med mit Wi-Fi og med min smartphones netværksdeling. Ved Wi-Fi var loadingtiderne hurtige og streamet gik automatisk på højeste billedkvalitet. Begrænsede jeg min telefon til 3G og lavede internetdeling, faldt videoerne ned på SD-kvalitet (720x576 pixels).

Selvom jeg tidligere kritiserede fjernbetjeningen, så er den præcis nok til at ramme de store billeder og beskrivelser af de forskellige videoklip i YOuTube, og funktionen med at ”swipe” miniature-billedet op eller til siden fungerer rigtig godt. Skal du ind i YouTube app’ens indstillinger, bliver det straks sværere at ramme plet hver gang.

C More fans må gå på kompromis

C More er bygget op som Netflix med mange forskellige genrer. Der findes en menu til film og serier, men også dokumentarer, børn, sport og kanaler. ”Kanaler” dækker over C Mores egne kanaler, så det er også dem der bestemmer indholdet, hvor der løbende sendes forskellige film og serier, men også genudsendelser af sportsevents. C More har også live sport, men det er ofte små events, som de store kanaler ikke dækker, såsom Speedway, Hockey og Tennis.

GoAllTV test


Brugerfladen er igen igen opbygget omkring store billeder, der viser coveret fra film og serier. Under coverbilledet er der en titel, men her er det tydeligt at app’en er lavet til tablets, for teksten er alt for lille med mindre man sidder tæt på sit TV.

Går man ind på en film er det igen med det store coverbillede, samt en længere beskrivende tekst. Teksten er heldigvis større og mere tydelig end på startskærmen. Derudover er teksten rar at have, så man kan læse om de forskellige film, men også fordi C More har en søgefunktion som også søger i beskrivelserne. Søger man i C More app’en er det altså ikke kun titler og overskrifter som bliver scannet igennem.

Kvaliteten af indholdet bliver ikke oplyst, men det ligner 720p og lyden er desværre også kun i stereo. Som med de andre apps pauses streamet, hvis du går ud af app’en og kan fortsætte fra hvor du stoppede via GoAllTVs multitasking funktion.

TV2 Play kan glæde mange

TV2 Play er på mange” cordcutterers” ønskeliste, da man med app’en kan se lidt nyheder, sport og Go’ morgen og aften TV. TV2 Play app’en på GoAllTV er ikke mindst interessant, da det i 2014 kun er Sony Smart TV, som har adgang til denne tjeneste. App’en har ligeledes interessante funktioner som det normale TV-signal ikke har.

I 2014 er det kun Sony TV som har adgang til TV2 Play på Smart TV
TV2 Play app’en er som så mange andre moderne apps opbygget af store fliser med coverbilleder af udsendelserne. Det fungerer rigtig fint på en TV skærm, og giver et hurtigt overblik, samtidig med at det ser elegant ud.

App’en supplerer de store billeder med overskrifter og en kort indledende tekst. Sidder man langt fra et mindre TV, vil teksterne dog blive for små svært læselige. Det samme problem kan man opleve nederst i startskærmen, hvor TV2 lister sine kanaler med live-TV.

GoAllTV test


I live-TV menuen igen et beskrivende billede, et logo for hver kanal samt hvad der sendes lige nu. Der er også en tidsbeskrivelse af udsendelserne, men hvornår den starter og slutter, men på mindre TV vil det blive for grovkornet og den grå tekst på en grå baggrund hjælper ikke yderligere. De få små tekster er dog eneste kritikpunkt for TV2 Play app’ens design.

Traditionen tro tilbyder TV2 Play på sparsomme indstillingsmuligheder, dog er der en ”børnesikring” som kan være rar at have for børnefamilier eller personer der ikke ønsker at se bestemte udskejelser i stort format.

TV2 Play husker desuden hvor i en udsendelse du var, da du sidst forlod, enten ved en fejl, eller for at se om der var andet interessant i flimmerkassen. Dette fungerer imidlertid ikke ved live-TV, så man kan ikke spole reklamer over.

Ligesom hos Netflix, så fortsætter TV2 Play automatisk med at afspille næste episode eller udsendelse, hvis det efterfølgende afsnit findes. TV2 Play app’en fungerer derfor fint til fans af bestemte udsendelser og er du i tvivl om din serie eller yndlingsprogram er hos TV2 Play, så er der en velfungerende søgefunktion. Søgeord giver resultater så længe dit søgeord er at finde i overskriften eller den tilhørende beskrivelse af udsendelsen.

TV2 Plays stream performer lidt som vinden blæser. Nogle gange er det hele en leg, andre gange hakker billedet - lyd og billede kan også blive asynkron til tuder. Om det er app’en eller TV2’s servere der er problemet, kan jeg ikke lige lure, men set ud fra Google Plays anmeldelser, så er GoAllTVs ikke det eneste hardware som lider under dette problem.

Når det hele kører er billed- og lydkvaliteten dog på niveau med det normale TV-signal jeg har i min lejlighed, så der er håb forude, selvom en opdateret app eller servere er tiltrængt, for at undgå udsving i kvaliteten.

Som det er nu, er det altså mere de tilgængelige apps – og til tider Androids - manglende kvalitetsfokus, som begrænser GoAllTV. HDMI kan sagtens tage mere end stereo lyd og SD-opløsning. Donglen begrænser dog ved ikke at kunne sende i ægte 24 Hz, så du er låst til enten 50 eller 60 Hz.

DR TV giver kvalitet for vores licenskroner

DR TV er - modsat alle de andre apps ovenfor - gratis at bruge og behøver intet log-in. DR overrasker heller ikke nogen med deres startskærms layout, som præges af store billeder på startskærmen og DR har valgt en tilpas stor tekststørrelse, så personer med små TV kan sagtens læse overskrifter og programbeskrivelser.

Knapper og menuer er dejlig store, måske næsten for store, så disse fungerer glimrende på en TV skærm. Navigationen rundt i menuer sker hurtigt og flydende, så heller ikke her kan man sætte en finger. Load-tiderne af udsendelser kan være en smule langsom, men har man en hurtig internetforbindelse er det næppe noget de man vil bemærke.

Opløsningen og lyden er pt. begrænset til hhv. SD og stereo. Det er det som sendes ud på DR TV pt. så det skyldes ikke GoAllTV.

GoAllTV test


Spotify med gode funktioner og optimal lyd

Spotifys hovedmenu er godt nok designet til en tablet, men når det forstørres op på min 55 tommers stuealter passer størrelsen egentlig OK. Har man et mindre TV så vil Spotifys tekster og kunstnerbeskrivelser dog formentlig fremstå for små og for svære at læse.

I Spotify kan du naturligvis logge ind, se dine gemte playlister, se relaterede sange eller kunstnere og få informationer om kunstnerne. Der er altså alle de funktioner i Spotify app’en som du er vant til. Og vil du undgå fjernbetjeningen, kan du, så snart Spotify app’en er startet på GoAllTV, styre Spotify med din smartphone eller tablet, hvor du formentlig også har installeret Spotify.

GoAllTV test


Desværre følger tv- skærmen ikke din tablets bevægelser, så skifter man menu på tabletten bliver GoAllTV i samme skærmbillede. Skifter man sang på tabletten, så ændres lyden dog med det samme, og det må være det vigtigste.

Lydkvalitet er naturligvis relevant for betalende kunder og her skuffer GoAllTV ikke. Da jeg hørte de første Spotify numre kunne bassen ikke følge med og dynamikken manglende. Men efter et kig i indstillingerne, så var det blot fordi app’en som standard er sat til normal lydkvalitet og ikke ”extreme”. Efter den lille justering var alt som det skulle være og du kan udnytte Spotifys 320kbp opløsning.

Går du ud af Spotify app’en og hen i en anden app, så skifter lyden først hvis du afspiller noget i den anden app. Spotify til GoAllTV kan altså bruges som en musikafspiller via Tv’ets højtalere eller dit anlæg hvis det er forbundet til Tv’et.

WiMP

Designet i WiMP er meget klassisk Android og musikapps i almindelighed; der fremgår covers, samt kunstnernavn og albumtitel. Det fungerer ganske fint og er overskueligt. I nogle oplevede jeg dog en smule lag, men det er stort set også det eneste negative at sige om WiMPs app.

En anden hage er bundmenuens knapper, som er lidt små og med den lidt upræcise fjernbetjening kan det godt være en smule svært at ramme, hvilket gør den samlede oplevelse en smule dårligere end Spotify. WiMP er en af de musik-apps som er vigtig at have hvis man elsker musik. Har man et anlæg tilsluttet sit TV vil det glæde WiMPs Hi-Fi brugere, at man kan udnytte den ekstra opløsning som man får i Hi-Fi abonnementet. Her rykker WiMP altså fra Spotify.

Går du ud af WiMP app’en uden at pause musikken, kører sang og playlister videre, som om intet var hændt. WiMP app’en gør dermed dit TV til et musikcenter. WiMP viser fin kvalitet ved at tilbyde mange indstillinger i forhold til crossfade, lydkvalitet og tilpasning af forbindelsen til sociale medier.

GoAllTV test


Ikke tiltænkt som spilkonsol

Hardware er fin til streaming og lette spil, men kan også gå an til tungere titler såsom Grand Theft Auto. Fjernbetjeningen er dog ikke brugbar i særlig mange spil, men går an til Soduko, kryds og tværs og andre lignende lette spil. Det er dog muligt at tilslutte en USB-Hub og på den måde sætte en spilcontroller til. En sådan hub gør det også muligt at forbinde med Ethernet-kabel, hvis man foretrækker dette frem for Wi-Fi.

En controller gør de lidt større spil mere tilgængelige, men vær opmærksom på, at visse spil ikke har controller-understøttelse. Et spil såsom Colin McRay er krævende, men jeg kom aldrig videre end startmenuen, da fjernbetjeningens input ikke blev registret af det touch-baserede spil.

Spil på GoAllTV er lidt hit-and-miss og den er da heller ikke tiltænkt som decideret spilkonsol. Men fordi den har adgang til den fulde Google Play-butik, så har du friheden til at udforske.

GoAllTV test


Browser god til let nyhedslæsning

GoAllTV har på forhånd installeret en webbrowser. Den er en smule langsom, men dog funktionel. Den har som så mange andre Android-browsere ikke Java eller Flash, men kan være et redskab til at læse lidt nyheder, se videoer og anden let browsing.

GoAllTVs fjernbetjening gør det muligt at scrolle i browseren og menuer, men forsinkelsen er så irriterede, at jeg efter 10 minutters browsing hev min tablet frem. Skal du vise en video eller lignende til andre er browseren dog fin.

Har du en yndlings Android-browser kan du på grund af adgangen til Google Play bare installere den.

Konklusion

Kort sagt vil ægte filmentusiaster savne kvaliteten fra ægte 1080p24, 5.1 surround-lyd og generelt bare manglende HD fra flere streamingtjenesters app til Android. Men er kvalitetsaspektet ikke afgørende, kan GoAllTV åbne dørene til mange oplevelser på den store tv-skærm, som Smart TV ikke kan. GoAllTV giver således adgang til Viaplay, C More Play, Netflix, HBO Nordic, DR TV og TV2 Play, sågar spil. Kvaliteten er svingende, men det kan dog også siges om Smart TV.

Største problem for GoAllTV er fjernbetjeningens upræcise styring og forsinkelse, hvilket er et tilbagevendende irritationsmoment i daglig brug. Tætteste konkurrent må være Apple TV, som dog har et yderst begrænset udvalg af apps lige nu, men til gengæld er fjernbetjening langt bedre og lækrere - og boksen sælges til samme pris.

Der hvor GoAllTV får størst konkurrence på den korte bane er fra mægtige Google selv. Google har for nylig præsenteret Android TV – og Nexus Player (fuld test på vej) – der er Android designet til den store tv-skærm. Altså ikke tablet-apps blæst op i stort format på stuealteret. Det vil givetvis løse problemerne med små menuer, upræcise fjernbetjeninger, og svingende billed- og lydkvalitet. Google Nexus Player er imidlertid endnu ikke er at finde i handlen i Danmark, og det er uvist hvornår det sker.

GoAllTV kan således give nyt liv til dit gamle usmarte tv eller endda fungere som et fornuftigt supplement til et helt nyt Smart TV, der mangler specifikke streamingtjenester. Hvorvidt GoAllTV er noget for dig eller ej, kommer helt an på dit tv-forbrug.

Pris og forhandler:



Utallige apps fra Google Play
Fin startskærm


Langsom of upræcis remote
Apps mangler kvalitet – ikke lavet til tv-skærmen





Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |