Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 32PF9631D - FlatpanelsDK

Test: Philips 32PF9631D

|


Indledning:

Sommeren har bragt flere nye serier fra Philips ind på markedet. De nye serier udmærker sig på en række spændende punkter, blandt andet designet, ClearLCD og de integrerede digitale DVB-T tunere.
Tre af de mest interessante serier i Philips nye produktsortiment er 9631D, 9731D og 9831D, hvor de to sidste er topserierne. 9731D og 9831D tilbyder f.eks. Philips nyeste generation af Pixel Plus (version 3 HD) billedforbedringssystemet.

Med 9631D serien har Philips i stedet valgt at udelade nogle features og tilbyde en billigere produktserie end de to serier der ligger over 9631D.

I 9631D serien findes der på nuværende tidspunkt modeller i størrelserne 26, 32 og 37 tommer med de respektive navne 26PF9631D, 32PF9631D og 37PF9631D. Flatpanels har fået 32PF9631D ind til test og vi er spændte på at se hvad Philips kan præstere i denne prisklasse.

Bemærk: 32PF9631D er den eneste skærm i 9631D serien med ClearLCD. Designet på 32PF9631D varierer også en smule fra designet på 26PF9631D og 37PF9631D. 32PF9631D har desuden Ambilight 2. Dog er testen af 32PF9631D på de fleste områder repræsentativ for hele serien, først og fremmest billedmæssigt.


Panelstørrelse:32" widescreen
Opløsning:1366x768
Responstid:6 ms (g2g)
Overdrive:
Kontrastforhold:4500:1 (Dynamisk kontrastforhold)
Lysstyrke:550 cd/m²
Farveunderstøttelse:16.7 Millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):176°/176° (kontrasttab 10:1)
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):S-IPS (LG.Philips)
  
Strømforbrug:163 W
Vægmontering:
Drejefod:
Størrelse (HxBxD): 55.8cm x 93.5cm x 23.3cm (med fod)
Vægt18.7 kg
  
Indbyggede højttalere: (2x15 W)
Inputformater: 480p, 480i, 576i, 576p, 720p, 1080i
1:1 pixelmapping:
  
Indgange 
· VGA
· DVI (kan dog konverteres gennem HDMI)
· Audio (type)
· SCART (2 indgange, RGB)
· S-video
· Komposit
· Komponent
· HDMI (2 indgange)
· Andet Common Interface
Udgange 
· Audio (type) (analog phono)
· SCART (2 stk.)
· S/PDIF (koaksial)
  
Medfølgende kabler  
· Strøm
· VGA
· DVI
· Audio (phono)
· S-VHS
· HDMI
· Andet
Garanti:-
Pixelgaranti:Ikke oplyst
Diverse:Manual


Philips 32PF9631D er venligst udlånt af Philips Danmark

Pris og Forhandler:

  

De første indtryk:


Design er naturligvis en smagssag, men man kan ikke påstå, at Philips har ligget på den lade side. Med 32PF9631D har Philips overordnet set skabt et ganske flot og ikke mindst specielt look.


Rammen er blank sort, højttalerne sidder integreret på siden og foden passer godt til det overordnede layout. Personligt er jeg ikke så vild med at højttalerne sidder på siderne, og ser dem hellere sidde under rammen, men vi lader dette være op til den enkelte at vurdere.


På venstre side af rammen finder man knapper til styring af Tv’et, samt phono input til blandt andet digitale kameraer. Der er ydermere en USB port, som kan bruges til at gengive video, lyd og billeder fra USB sticks. Vi kigger nærmere på dette system senere i testen.


Bagsiden er der ikke så meget overraskende over, men der er én ting som jeg ikke er vild med. Udgangene og indgange til analog og digital lyd, samt indgangen til komponent vender ud mod bagsiden. Det kan skabe et problem i forbindelse med vægmontering, og umuliggør hvert fald, at Tv’et hænger helt tæt op af bagvæggen.


Resten af skærmens indgange og udgange vender nedad.

Tv’et står utrolig stabilt på den medfølgende fod.

Manual og en quick start guide medfølger på dansk. Der er fine og letforståelige illustrationer, så den mindre erfarne også hurtigt kan føle sig som ekspert på området.

Den blanke overflade på Tv’et kan give lidt uhensigtsmæssige refleksioner f.eks. fra sollys og lamper. Du kan fornemme på billederne senere i testen, hvordan rummet til dels spejler sig i overfladen.

Forud for testen:


Tv signalet er gennem testen analogt kabel-tv.
Det tests blandt andet med DVE disken og Peter Finzels test DVD, og ligeledes testes skærmen naturligvis i praksis ved både DVD, PC og Tv brug.

Skærmen vil også blive testet og vurderet ud fra monitorTest her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer.

Funktionalitet



Design på fjernbetjeninger er en ting som Philips har været gode til gennem tiden, og på trods af det lille aggregats begrænsede størrelse, er det alligevel en vigtig del af Tv’et for mange forbrugere.
For at sige det lige ud, så er jeg ikke vild med fjernbetjeningen til 32PF9631D. Den minder på flere måder om de fjernbetjeninger som har været standardudstyr til Philips tidligere topserier af skærme, men med 9631D serien er eksklusiviteten og det bløde, behagelige look, udskiftet med et mere plastikagtigt og billigt design.


Den er ikke direkte grim, specielt ikke hvis man ser det i et større perspektiv i forhold til markedets generelle standard på dette punkt, men den lever ikke op til tidligere Philips modellers fjernbetjeninger.

Ud over det, så er funktionaliteten af den god. Knapperne er logisk placeret og lette at benytte. Der er hverken for få eller for mange knapper, hvilket også er positivt. Der mangler dog lidt vægt i den i min mening.

Menuerne i Tv’et er ligesom tidligere. De er omfattende og ikke mindst brugervenlige. Noget som flere sikkert kan få gavn af, er den indbyggede guide til indstilling af billedet. Det er klart, at man ikke opnår det optimale resultat, men man kan alligevel opnå nogle forbedringer uden at være en haj til at indstille faktorer som kontrast og farver.

Til de mere avancerede brugere giver Philips muligheden for at indstille RGB værdierne, altså de tre grundfarver. Der er en funktion kaldet Sædvanlig farvetone i menuen, som kan gøre dette. Den bliver aktiv når man vælger profilen kaldet Sædvanlig i skærmens menu.

Ud over dette har man naturligvis mulighed for at indstille de mest almindelige faktorer, som f.eks. kontrast, brightness og farvetemperatur. Man har også valget om at aktivere eller deaktivere en række af de funktioner Tv’et besidder, herunder Dynamisk kontrast, Pixel Plus, DNR, ClearLCD, farveforbedring osv. Jeg vil ikke gå ind i en længere diskussion om hvad disse gør.

Indstilling af kanaler foregår naturligvis automatisk. Efterfølgende kan man flytte rundt på dem efter behag og denne process er ganske let og lige til at gå til.
Kanalskift er meget hurtig og helt på højde med almindelige CRT Tv. Mange fladskærme skifter langsomt mellem kanalerne, men det er altså ikke tilfældet på 32PF9631D. Jeg vil faktisk mene, at det er det hidtil hurtigste Tv jeg har arbejdet med i dette henseende, og det er et stort plus.

Af billedformater kan man vælge: Auto, super-zoom, 4:3, 14:9, 16:9 og bredformat. Autofunktionen fungerer godt. Der er dog en smule problemer med at tilpasse optimalt til visse formater.

En af de andre væsentlige funktioner i Tv’et er den indbyggede digitale DVB-T tuner. En DVB-T tuner er typen, som man skal benytte for at modtage de luftbårne digitale signaler, som kan hives ned med antennen. Den virker således ikke til kabel- eller satellit-tv. Jeg kommer nærmere ind på dette senere i testen.

Jeg mener ydermere, at den digitale lydudgang på skærmen er velvalgt. Det giver brugeren mulighed for at overføre lyden på fornuftig vis til en ekstern forstærker.

Tv’et har som nævnt i indledningen ingen Ambilight eller PIP (picture in picture).

Farver, kontrastforhold og lysfordeling



Rigtig mange Tv har en meget høj farvetemperatur fra standard af. Det er ikke specielt hensigtsmæssigt for billedet på skærmen, men producenterne anvender metoden for at få deres Tv til at virke mere ”farverige” i butikkerne. Det kan være med til at fange mange almindelige forbrugeres øjne, uden de er klar over, at det rent faktisk blot er et trick. For mere ”farverige” Tv betyder nemlig ikke bedre billede på skærmen i sidste ende – tværtimod.

Den ideelle farvetemperatur er 6500K eller 6500 Kelvin som det også hedder. Her er ”temperaturen” for farverne korrekt og har således ikke forskellige farveskær. Farvetemperatur er også det man kalder hvidpunktet. Ved 6500K er hvidpunktet, altså farven hvid, korrekt hvid for vore øjne. Lavere farvetemperaturer giver et rødligt skær, højere farvetemperaturer giver et blåligt skær.

Den første måling jeg kørte på Tv’et kan du se herunder:



Du skal ikke dømme selve billedkvaliteten på skærmen ud fra grafen, men i stedet lægge mærke til en række indikatorer. F.eks. at farvetemperaturen er målt til knap 10000K – altså for højt. Denne skal man som udgangspunkt sænke for at få et mere naturligt og korrekt billede på skærmen. Det kan gøres i menuen på 32PF9631D ved at gå ind og vælge farveprofilen ”varm”.


Jeg skiftede til farveprofilen varm og slog dynamisk kontrast og farveforbedring fra. Jeg sænkede ydermere brightness lidt over 10 skridt. Som du kan se på den første graf ovenfor, er brightness målt til 552 cd/m2. Det kræver naturligvis en reference for at forholde sig til tallet. Vi kan her nævne, at man typisk anbefaler maksimalt 200 cd/m2 til en 19 tommer computer monitor. En mørkelagt biograf er 55-60 cd/m2.

Efter disse mindre indgreb tog jeg en ny måling:



Blot ved at indstille farvetemperaturen til varm i skærmens menu kan vi opnå et langt bedre udgangspunkt. Brightness er stadig ret højt, men skal naturligvis også stilles efter omgivelserne. I en oplyst stue nytter det ingenlunde at tage hensyn til, hvad man f.eks. benytter i en mørkelagt biograf.


Men lad os med disse indgreb prøve at gå videre til den praktiske del af billedkvaliteten. Lad mig først lægge ud med at sige, at 32PF9631D på mange måder er virkelig interessant. Først og fremmest har Tv’et Pixel Plus 2 HD billedforbedringssystemet – det samme som man fandt på sidste års topserie, 9830. Man har altså skabt et produkt der ligger midt i Philips nye produktsortiment, men alligevel benytter flere af de features, som var toppen sidste år.


Jeg tilsluttede først vores analoge kabel-Tv. 32PF9631D behandler dette ganske godt. Billedet er umiddelbart ganske behageligt og naturligt at se på. Helt små objekter er stadig en smule fnidrede, når man bevæger sig tæt på Tv’et, men fra siddeafstanden er det ikke tydeligt – mere blot et punkt hvor der kan opnås forbedringer. Bemærk desuden også, at topmodellerne af Philips nye Tv kommer med Pixel Plus 3 HD systemet, som er forbedret på en række punkter.


Farverne skelnes godt, men der er stadig en del afvigelser fra de helt korrekte farver, som jeg godt kunne tænke mig at reducere. Billedet er dog fint og nuanceret. Forskellige nuancer skelnes ret godt fra hinanden og billedet er generelt detaljerigt.

Sammenlignet med majoriteten af fladskærme har Philips bestemt også skabt et spændende produkt. Der er sket meget med billedkvaliteten på fladskærme i 2006 og det beviser 32PF9631D på fornem vis. Det skiller sig helt klart ud fra mange apparater. Billedkvaliteten er bestemt i den gode ende på trods af de fejl/mangler der er i vejen for at skabe det optimale billede.

Billedkvaliteten på DVD film er endnu bedre end på de analoge Tv signaler. Jeg har tilsluttet en DVD afspiller med et komponentkabel. Almindelige analoge Tv signaler er, som du sikkert ved, et sted, hvor mange fladskærme falder igennem og klarer opgaven mindre godt. Som nævnt ovenfor klarer 32PF9631D opgaven med analoge Tv signaler godt, men det skal ikke være en hemmelighed, at signalerne fra en DVD håndteres en del bedre. Her er skarpheden bedre og billedet mere detaljerigt.


Der er dog ét punkt hvor 32PF9631D falder igennem; kontrasten. Eller nærmere angivet, gengivelsen af de helt mørke farver. Ved de to første målinger - som du så tidligere i testen - målte jeg den mørkeste sorte farve til 0,8 cd/m2. Til sammenligning er helt sort 0,0 cd/m2 og i mørke omgivelser kan både 0,1 og 0,2 cd/m2 ses som værende for lys.

Skærmen har også en smule problemer med de meget mørke nuancer, som f.eks. mørkegrå, mørkegrøn eller mørkeblå. Her mangler farverne den sidste dybde og de forskellige mørke nuancer skelnes ikke så godt fra hinanden.


I denne sammenhæng skal det naturligvis nævnes, at man fortrinsvis savner den manglende dybde i de mørkeste farver, når man ser på fjernsynet i mørke omgivelser. I lyse omgivelser, som f.eks. en oplyst stue, bemærker man ikke dette i lige så høj grad.

Efter indstilling kunne jeg kun forbedre gengivelsen af sort i mindre grad, dog uden at resultatet blev virkelig optimalt. Jeg målte efter indstilling den mørkeste sorte til 0,4 cd/m2. Jeg kunne dog aldrig få de mørke gråtoner helt korrekt angivet og enkelte af dem flød sammen. Det betød imidlertid også, at helt mørke scener ikke blev gengivet helt optimalt.
Grunden var, at gammaforløbet, eller sagt på en anden måde, forløbet af lyset fra den ene ende af gråtoneskalaen til den anden (altså mørk til lys), ikke var helt optimalt.

Jeg har angivet de målte kontrastforhold herunder:


 Out-of-BoxEfter kalibrering
Sortniveau0,8 cd/m20,4 cd/m2
Brightness (lysstyrke)465 cd/m2187 cd/m2
Kontrastforhold 581:1 468:1
Kontrastforhold angivet med en usikkerhed på +/- 50


Som du nok ved nu, har 9631D også mulighed for at modtage digitale signaler gennem DVB-T tuneren. Opgaven klares fint. Der er ikke så mange bemærkninger til denne del for rent grundlæggende er billedet også ganske fint, og bedre end på de analoge kabel-Tv signaler. Funktionaliteten er overskuelig og der er ingen anmærkninger.

I siden af 32PF9631D sidder indgange til f.eks. kamera, samt en USB port. USB porten kan bruges sammen med en USB stick, og man får således adgang til Philips multimediadel. Her kan man blandt andet vise dias-shows, høre musik og se videoer.
I praksis kan jeg sagtens forestille mig at musik- og billeddelen kan være anvendelig. Man kan f.eks. lave en musikplaylist og lade den køre, mens man viser familien billederne fra skituren.


Det fungerer let og enkelt. Videodelen er dog desværre ikke helt så god. Kvaliteten er som sådan acceptabel – når vidoerne virker vel og mærke. Jeg kunne f.eks. ikke afspille avi/xvid. WMV filer kunne slet ikke ses i menuen. MPEG videofiler kunne jeg køre, og ligeledes med Divx kodede filer. Der blev dog genereret fejl i afspilningen af Divx filmen jeg forsøgte mig med, og det burde der bestemt ikke blive. Jeg kan forestille mig, at man kan opdatere multimediadelen med en firmware opdatering på sigt, men lige nu er videodelen altså ikke så anvendelig.
En anden ting som er en smule uhensigtsmæssigt, er, at selve USB indgangen sidder meget tæt på rammens kant. Så hvis man har et lidt bredt USB stick, kan der være problemer med at tilslutte det i porten.

HD signaler gengives også relativt flot. Der er stadig en verden til forskel på HDTV på fladskærme, og det er stadig svært at vurdere den endelige kvalitet på billedet fordi der endnu er så meget usikkerhed om HDTV og så mange forskellige nye indtryk at bearbejde.
Jeg har altid haft mine reservationer overfor Pixel Plus 2 HD systemet og HD signaler, simpelthen fordi jeg ikke har syntes kvaliteten på HD signaler har været optimal, men den er faktisk ganske god på 32PF9631D og jeg må hellere bide mine ord i mig igen. Det kan blive bedre, men jeg synes faktisk 32PF9631D leverer et ganske flot resultat, med eneste undtagelse i den helt mørke nuancer – som nævnt tidligere.

For at samle lidt op på de mange kommentarer og indtryk, så mener jeg, at 32PF9631D leverer et relativt godt billede. Efter indstilling kan man godt forestille sig at hænge den op i et mørkelagt filmrum, dog uden man får den optimale dybde i de mørke toner.
Til mere almindeligt brug i stuer eller værelser leverer 32PF9631D også et godt resultat. Billedkvaliteten er på mange måder helt på højde med Philips tidligere topserie, 9830, og måske lidt bedre i enkelte henseender.
Farverne skelnes fint, men for at opnå et lidt mere præcist resultat kræver det et par mindre indgreb i standardindstillingerne. Den mere avancerede bruger har tilmed gode muligheder for at indstille billedets aspekter.
I forhold til mange andre skærme på markedet leverer 32PF9631D også virkelig fin billedkvalitet, og kan derfor bestemt være interessant for mange købere.

PC mode



Den højeste opløsning – der giver et brugbart resultat – som man fra standard af kan sende til Tv’et, er 1024x768. Dette gælder både for DVI-HDMI og D-SUB (VGA). I denne opløsning er billedet brugbart, men der er naturligvis ikke tale om 1:1 pixelmapping.

Jeg savner muligheden for at sende opløsningen 1360x768 til skærmen som standard. I opløsningen 1024x768 er tekst en smule sløret og man kan sagtens ane skaleringen, hvor skærmen beregner hvordan pixels skal fordeles. Til videofremvisning eller billedfremvisningen fra computeren, mener jeg dog, at resultatet er ganske brugbart og det er ej heller et problem at afvikle spil på Tv skærmen. Det er flot og relativt nuanceret, selv om man så ikke opnår 1:1 pixelmapping.

Jeg fandt f.eks. stor fornøjelse i at se videoklip fra computeren, samt afvikle en række spil.

Responstid



Et af de punkter som jeg har været meget spændt på at kigge nærmere på, er det længere ventede ClearLCD system. For kort at belyse baggrunden, så præsenterede Philips sidste år systemet på EISA award uddelingen, hvor de vandt en af de anerkendte EISA priser. Inden da havde der været en del snak om det og nogle få forudgående præsentationer, som var yderst positive.

Den praktiske effekt er kort sagt, at ClearLCD forbedre responstiden. LCD paneler er opbygget omkring noget der hedder sample and hold effekten. En lyskilde bagerst i panelet lyser konstant og man ændrer så lyset vha. nogle flydende krystaller i hver pixel. Der bliver dog kun opdateret i disse pixels, når det er nødvendigt – heraf sample and hold.
Ved at få baggrundsbelysningen til at blinke i et forudbestemt interval, kan man mere eller mindre ophæve sample and hold effekten og forbedre responstiden. Ydermere har man forøget frekvensen på de signaler der vises på skærmen, således at det også hjælper på det resultat man ser i praksis.

Disse to faktorer, sammen med den hurtige responstid på panelets flydende krystaller, er med til at skabe en utrolig hurtig skærm ifølge Philips selv. Men hvordan præsterer ClearLCD i praksis?

ClearLCD gør sit job, men er måske ikke helt så revolutionerende som man umiddelbart kunne tro. Tidligere præsentationer har vist et utrolig flot resultat, men hjemme i stuen, er der ikke helt så stor en forbedring at hente.
ClearLCD gør skærmens responstid hurtigere og specielt panoreringer over f.eks. landskaber eller en fodboldbane står nu meget mere klar og tydeligt. Der er dog stadig noget vej før man har reduceret slør til et absolut minimum. Jeg er ikke i tvivl om, at ClearLCD bidrager til at gøre 32PF9631D til et af de hurtigste LCD-TV jeg endnu har set, men det er stadig ikke perfekt.

Det skal ikke forstås negativt for ClearLCD giver virkelig en synlig og lækker effekt. Tidligere præsentationer har dog været en smule for farvede og der er stadig en del vej for at skabe LCD paneler, der er lige så hurtige som gammeldags billedrør.
For at give et praktisk eksempel, så kan jeg nævne The Transporter. Jeg har brugt filmen flere gange i forbindelse med tests. I den indledende scene er der en hurtig biljagt med en del hurtige bevægelser og panoreringer. Så snart jeg startede scenen var jeg overbevist om, at 32PF9631D leverede et interessant resultat, for jeg har i sandhed aldrig set scenen stå så klart og tydeligt på et LCD-TV. Det var en virkelig fornøjelse.

Men på trods af det fine resultat, er der en lille hage ved systemet. Det virker tilsyneladende ikke i samme grad på HD signaler, som det gør på vores almindelige Tv PAL og DVD signaler. Den praktiske effekt er hvert fald mindre, om end man stadig kan ane den.

Samlet set er jeg ikke i tvivl om, at ClearLCD bidrager med en helt masse. 32PF9631D må være det hurtigste LCD-TV jeg endnu har testet. Den praktiske forbedring på HD signaler er ikke lige så stor som på standardsignaler, men alligevel er Tv overordnet set utrolig hurtigt. ClearLCD eliminerer dog ikke slør fuldstændigt, det er blot et spændende skridt på vejen.

Betragtningsvinkler



Panelet bærer præg af at være et S-IPS panel. Tidligere har Philips til deres topmodeller anvendt Sharps ASV paneler, men det ser angiveligt ikke sådan ud i dette tilfælde. Ligheden ligger først og fremmest i, at panelet får et let lilla skær, når man betragter det fra siderne. Det er på ingen måde kritisk, men dog synligt.

Farvereduceringen er ikke markant, og kontrasten falder i sin forstand heller ikke voldsomt meget. Det som man lægger mest mærke til er dette farveskær, som er synligt fra store vinkler. S-IPS panelerne er dog også de paneler, som generelt har de bedste betragtningsvinkler, og der er ikke så meget at sætte fingeren på for 32PF9631D’s tilfælde.

Jeg har taget billeder af betragtningsvinklerne herunder, så du selv kan vurdere det.




Lyden



Jeg har aldrig været begejstret for dyr integreret lyd i Tv, for det er bare ikke overbevisende. Derfor er min overordnede holdning også, at lyden blot skal leve op til de standarder der er for at nyde Tv udsendelser eller en god film i stuen, uden man nødvendigvis behøver at have store, buldrende højttalere.

Hvis man vil have bedre lyd skal man uanset hvad anskaffe sig et lydanlæg.

Set i dette perspektiv synes jeg lyden i 32PF9631D er ganske fornuftig. Balancen mellem bas og diskant er ikke helt perfekt og der mangler ikke overraskende lidt bund i lyden, men lyden er fin i langt de fleste henseender.

Lydniveauet kan også justeres fra meget lavt til ganske højt og med en masse niveauer imellem. Jeg savner lidt lydbaren på skærmen, så man kan se hvor højt – eller lavt – man har sat lyden. Det er ikke strengt nødvendigt, men en rar funktion at have.


Konklusion:



De tre modeller i 9631D serien er en smule forskellige, både designmæssigt og funktionelt. De holder dog en overordnet stil, hvor billedkvaliteten er ikke til at tage fejl af, for i mange henseender er den rigtig lækker, og Philips har her et produkt, som billedmæssigt kan slå andre producenter lidt ud i skyggen. Billedet er således nuanceret og godt gengivet, men jeg savner dog lidt bedre gengivelse af sort og de helt mørke gråtoner.

ClearLCD, som har været ventet så længe, har bestemt også bragt noget positivt til markedet. Det er ikke den endelige løsning på slør, men effekten i praksis er god og bidrager til den skarphed, som man ofte savner ved bevægende billeder på LCD-TV. ClearLCD er dog ikke lige så funktionelt på HD signaler, som på SD signaler og det er lidt synd.

Funktionelt er Tv’et også godt. Jeg savner en lidt bedre videodel i Philips multimediadel, men afvikling af billeder og musik fungerer overbevisende. Menuerne er også gode og ikke mindst brugervenlige, hvilket jeg er sikker på mange lidt mere uerfarne brugere vil tage imod med kyshånd.

Philips har alt i alt skabt et produkt, som kan være interessant for en stor forbrugergruppe. Man har først og fremmest givet markedet et Tv der er til at betale, samtidig med, at det rent billedmæssigt overtager der hvor sidste års topmodeller slap. En meget positiv oplevelse og bestemt et Tv som vi gerne vil anbefale.

Bemærk: Kun 32PF9631D har ClearLCD. Kun 37PF9631D har Ambilight 2.

PositivNegativMålgruppe
Billedkvaliteten overordnet setSavner en dybere gengivelse af sort og de mørke nuancerStuen
God og brugervenlig funktionalitetGamma ikke helt perfektSoveværelset
Mulighed for indstilling af RGBDårlig videounderstøttelse i multimediedelen 


Pris og Forhandler:

  

Har du har konkrete spørgsmål eller tilføjelser henvises du til denne tråd i forummet, hvor skærmen kan diskuteres: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?t=1420

Flere anmeldelser

Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

01 Mar 2024 |

Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

23 Feb 2024 |

Test: Sony A95L (QD-OLED)

21 Dec 2023 |

Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

07 Sep 2023 |