Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTest: Philips 32PF9830 - FlatpanelsDK

Test: Philips 32PF9830

|

Indledning:

9830 serien er i øjeblikket Philips topserie og herunder finder man Tv i størrelser fra 32 til 42 tommer. Skærmene byder blandt andet spændende features, som Ambilight 2, mekanisk drejefod, 2 tunere, kortlæser og så ligger skærmene blandt eliten hvad angår billedkvalitet på LCD-TV.

Flatpanels.dk har fået 32 tommer versionen til test og vil gennem en grundig test vurdere Tv'ets mange spændende funktioner og billedmæssige aspekter.

Med 9830 serien har man ikke alene introduceret en ny topmodel, man har også introduceret Philips nye version af billedforbedringssystemet Pixel Plus. Hvor man tidligere har haft Pixel Plus systemer optimeret til PAL gengivelse, har man nu taget skridtet videre og begynder også at bevæge sig længere hen mod HD gengivelsen og signalbehandlingen.



Panelstørrelse:32"
Opløsning:1366x768
Responstid:6 ms (g2g)
Overdrive:
Kontrastforhold:6000:1 (dynamisk)
Lysstyrke:550 cd/m²
Farveunderstøttelse:16.7 Millioner farver
Signal processering: 8 bit per farve
Betragtningsvinkler (H/V):176°/176° (fald på 10:1)
Dotpitch:-
Panelnummer (Type):LG-Philips (S-IPS)
  
Strømforbrug:145 W (<2 W st.by)
Vægmontering:
Drejefod: (Motoriseret)
Størrelse (HxBxD): 60.5cm x 100cm x 9.6cm
Vægt20 kg
  
Indbyggede højttalere: (45 W)
  
Inputformater:720p, 1080i
1:1 pixelmapping:
  
Indgange 
· VGA
· DVI
· Audio (type)
· SCART
· S/PDIF
· S-VHS
· HDMI
· Andet USB og kortlæser
  
Udgange 
· Audio (type) (Analog L/R)
· SCART
· S/PDIF
· S-VHS
· HDMI
· Andet  
  
Medfølgende kabler  
· strøm
· VGA
· DVI
· S-VHS
· HDMI
  
Pixelgaranti:Ikke oplyst
Diverse:Vægbeslag medfølger, Quick guide, manual, garantipapirer og CD


Pris og forhandler:

target="_blank">



De første indtryk:



Tv'et står lidt alene hvad angår design, men Philips har alligevel skabt et spændende udseende. Det er lidt atypisk, hvad angår både materialevalget, men også konstruktionen og de geometriske faktorer. Yderst finder man en tynd glaskant, som er gennemsigtig. Længere inde er der en blank sort kant, hvor blandt andet dioden for tænd/sluk status kan findes. Næste kant er grå og afrundet i bunden. Det utraditionelle ligger i, at kanten fortsætter helt op til toppen, og den blanke sorte kant ikke danner en ramme om hele skærmen. Det giver en god effekt og det er faktisk ret kønt set ud fra det overordnede look.





Helt inderst - tættest på panelet - er igen en sort ramme, som står fint til billede på panelet.



Foden er mekanisk og kræver et separat strømstik. Herefter kan man dreje Tv'et med fjernbetjeningen. Det minder mig personligt om B&O, men ikke desto mindre er det en rigtig fed feature, hvis man har to sofaområde i stuen, vil have mulighed for at se Tv fra spisebordet, eller bare skal dreje skærmen af andre årsager.





For at gå lidt videre til tilslutningen, så har man både mulighed for DVI go HDMI tilslutning. Herudover følger de traditionelle scart indgange/udgange og en komponent indgang.



Stikkene sidder i bunden bag på skærmen og man finder kortlæseren og USB læseren i højre kant af skærmens ramme. Alle input er dog godt gemt af vejen og kablerne kan skjules ned gennem foden, så de ikke kan ses forfra - smart







Med i kassen lægger også en vægmonteringskit, så skærmen kan komme tæt ind og sidde på væggen. Det giver dog ingen virkelige muligheder for justering af skærmens vinkel.



Skærmen måler 1000 x 605 x 96 mm.



Lad os prøve at bevæge os videre til funktionaliteten for blandt andet PIP og fjernbetjeningen.



Forud for testen:



Tv signalet er analogt kabel-Tv.



Skærmen vil blive testet og vurderet ud fra hjælpeværktøjet her på siden, som nu er blevet udviklet til at erstatte mange af de funktioner, som man finder i andre skærmtestprogrammer. Jeg vil også bruge DVE disken og Peter Finzels test DVD. Og så testes skærmen naturligvis i praksis ved brug af både DVD og Tv.



Funktionalitet:



Fjernbetjeningen har før været en af Philips styrker - primært fordi den ikke har været så ordinær og kedelig. Fjernbetjeningen til 9830 er også ganske pæn og tilbyder fine muligheder for kontrol af Tv'et. Visse funktioner kunne måske godt være tilgængelige direkte på den i stedet for inde i menuerne, men det betyder ikke så meget i den sidste ende.





Fjernbetjeningen ligger godt i hånden og virker robust. Knapperne er enkle, men lette at finde og det hele er sat op meget overskueligt. Det er ikke den absolut pæneste fjernbetjening jeg har set gennem min tid, men den lever absolut op til tanken om en topmodel. Den kan for resten også betjene op til 4 andre apparater. De skal typisk være Philips produkter for at få optimal kompatibilitet, men den kan højest sandsynligt kodes til andre brands, hvis det er strengt nødvendigt.



Der har været pålydender om, at fjernbetjeningen ikke reagerer med mindre man peger ret præcist på modtageren. Det er ikke noget jeg oplever på den testede model - tværtimod. Tv'et reagerer stort set altid - selv ved vinkler på op til 90 grader.



Den mekaniske drejefod fungerer ligeledes godt. Den siger lidt kliklyde når den roterer, og er på den måde ikke helt lydløs. Man hører dog kun lyden, når Tv'et er sat på mute eller på et meget lavt lydniveau.



Ambilight er en lidt omstridt feature, men det er mange gange påvist, at det rent faktisk har en effekt på den visuelle oplevelse af billedet for det menneskelige øje. Der er naturligvis afhængigt af, hvordan det indstilles og det er i høj grad individuelt om man vil have det til at følge farverne på skærmen eller blot vise en bestemt farve, som giver omgivelserne en ekstra dimension, når man snakket farvetemperatur.



I spil på f.eks. en Xbox kan jeg sagtens finde den skiftende effekt ret spændende, men det kan modsat blive lidt forstyrrende i visse film. Her kan man så med fordel bruge den konstante farve eller nogle af de farveprofiler som ligger indkodet i Ambilight systemet.



Ambilight 2 - hvilken man finder her i skærmen - har ydermere den fordel at farvenuancerne kan blive mere nuancerede og hver side kan indeholde forskellig information om gengivelsen af Ambilight lyset. Ambilight effekten er nok mest optimal på den rigtige baggrundsflade og jeg kunne godt forestille mig, at en helt sort eller mørk væg ikke gav helt samme effekt som en hvid væg.



Jeg har taget nogle stemningsbilleder af effekten herunder:






Menuen er let at gå til og giver en masse fine muligheder. Menuen er også tilgængelig på dansk og det er rart, når den er så omfattende.
For indstilling af billedet har man først og fremmest det Philips kalder Personaliseringsværktøj. Personaliseringsværktøjet skal gøre det let for mindre erfarne brugere at personalisere og indstille billedet bedre end basisindstillingen. Det giver ikke det optimale resultat, men det har man jo også de konkrete indstillingsparametre til. Man har herudover mulighed for at vælge tre farvetemperaturer; varm, kold og normal, samt et præindstillet billede for forskellige anvendelser, f.eks. multimedia, naturlig, blød osv.



Man har mulighed for indstilling af kontrast og brightness, men indstillingen af farverne sker stadig med én bar og man har altså ikke mulighed for indstilling af RGB værdierne - den funktion savner jeg lidt for de mere avancerede brugere.



Man kan også slå ting som Dynamisk kontrast, DNR og Pixel Plus fra og til efter behag. Derudover tilbyder OSD menuen også funktioner som børnelås, sleep timer mm.

Menuen reagerer hurtigt og er let at navigere rundt i med fjernbetjeningen. Alle kanalerne indstilles automatisk når Tv'et sættes til og man kan efterfølgende flytte rundt på dem, så de ligger i den foretrukne rækkefølge - f.eks. alle kanaler der sender Simpsons i starten.



PIP (Picture in Picture) og PBP (Picture by Picture) funktionaliteten er fin. Skærmen har blandt andet også to tunere, så man kan køre PIP og PBP med to forskellige tv kanaler på samme tid. Det fungerer godt og betjeningen er let og rigtig smart. Når man har aktiveret en af de to funktioner, kan man bruge piletasterne i midten af fjernbetjeningen og således flytte PIP billedet rundt på skærmen - ja man kan selv placere det lille billede midt i det store.

Man kan kombinere to billede som man ønsker og kan eksempelvis let køre HDMI og PC samtidig.





Når man kører PBP deles de to billeder op, men strækkes ikke helt til toppen, som man ser på andre Tv. Der kommer i stedet sorte bjælker i top og bund. De holder naturligvis ikke det helt rigtige format, men at de ikke strækkes fuldt ud vertikalt, giver en bedre effekt i sidste ende. Det kræver naturligvis en vis størrelse på skærmen, men 32 tommer er tilstrækkeligt til, at de to billeder sagtens kan betragtes samtidig - selv fra en nogenlunde afstand.





Det er selvsagt nødvendigt at have to tunere for at køre to kanaler på samme tid, men det er derimod tydeligt at billedforbedringssystemet fortrinsvist behandler førstekilden. Man kan f.eks. se mere støj på den sekundære kilde, hvis man sætter samme kanal i begge skærme på PBP. Det er ikke kritisk for billedkvaliteten, men det andet billede er ikke lige så klart og støjfrit, som det primære.



Man har mulighed for at vælge følgende billedforholdsindstillinger enten i OSD eller på en knap i bunden af fjernbetjeningen: Auto-format, super-zoom, 4:3, filmformat 14:9, filmformat 16:9, undertekst zoom og bredformat. Super-zoom er den samme funktion, som andre producenter kalder panorama.



Skærmen kan håndtere input i 720p og 1080i, men desværre ikke 1080p.



Billedkvaliteten:



Out-of-box er der lidt støj i billedet på de analoge kabel-tv signaler. Der er også lidt krims krams omkring detaljer, specielt på farveområder som hud og nuancerede planter. Farverne er også for intensiverede. Jeg ved godt, at mange gerne ser intense farver og en høj lysstyrke på skærmen, men det giver altså ikke det helt korrekte billede. Ved motion bevægelser kan man godt se lidt af de sideeffekter, som f.eks. Pixel Plus systemet stadig har. Det håndterer ikke bevægende billeder helt lige så flot som statiske. Jeg kommer lige ind på det senere i testen, så dette er kun de indledende betragtninger.



Sort er ikke helt sort, men bedre end på tidligere modeller og mid-end skærme. Jeg er ret sikker på, at sort kan gengives endnu bedre (hvor vi tager Dynamisk lyskontrol ud af betragtningen), og at det mest af alt er et indstillingsproblem. Ligeledes vil jeg tro, at det lidt digitaliserede billede kan justeres til at blive ganske pænt, men det får vi naturligvis afklaret senere nede i testen. Man har hvert fald forholdsvis gode muligheder for indstilling af billedet.



Billedet er dog ret godt i forhold til mange andre LCD-TV, men for at få det optimale billede kræver det flere forskellige justeringer.



Først og fremmest har jeg målt farverne og kontrastforholdet på skærmen:





For de nye opridser jeg lige betydningen af grafen:



Det første tal ud fra hver linje i venstre side angiver det man kalder delta værdien. Hvis du ikke kan huske hvad det er fra din fysikundervisning på gymnasiet eller folkeskolen, så er delta en forskel mellem to ting. Delta i dette tilfælde er altså forskellen mellem den viste farve på skærmen og den ønskede farve på skærmen (fra grafikkortet eller anden kilde).



  • En deltaværdi på over 2 giver en synlig forskel i farverne.

  • Deltaværdier op i mod 4-5 giver deciderede forkerte farver.

  • Delta på mellem 1 og 2 giver gode farver, om end ikke helt korrekte.

  • Delta værdier på under 1 giver meget tæt på perfekte farver, hvor vi naturligvis går mod 0 for det bedste resultat man kan opnå.

  • Alt mellem delta 0 og 1 er stort set ikke synlige ændringer for det menneskelige øje.



    Som forklaret ovenfor, så fortæller grafen noget om præcisionen af farverne på skærmen. Der er en feature indbygget, som hedder farveforbedring og den ændrer dynamisk farvegengivelsen. Hvis en korrekt indstilling er foretaget, har man dog ikke brug for funktioner som denne og jeg foretrækker faktisk at have den slået fra - hvert fald når man begynder at indstille farverne. Som du kan se er der dog også relativt store farveafvigelser. Jeg vil prøve at forbedre præcisionen af farverne og kommentere på det.



    Før indstilling - vi snakker stadig out-of-box vurdering - er sort målt til 0.9 Cd/m2. Skærmen har en også en dynamisk kontrast feature, som skal forbedre kontrasten i udvalgte scener. Det er blandt andet også derfor kontrastforholdet er angivet til 6000:1. Det er kontrastforholdet for det man kalder dynamisk kontrast - altså forholdet mellem den mørkeste sorte og lyseste hvide målt i forhold til dynamisk dæmpning og intensivering af billedsekvenser.



    For at forbedre billedet slår jeg nogle af de præindstillede features fra. Det er f.eks. ting som DNR og farveforbedring. Jeg vil hellere have skærmen indstillet efter præcise farver og prøve at forbedre kontrastforholdet ved korrekt indstilling.



    Ved at slå nogle af de features fra der er at finde i menuen kan man også fjerne noget af det"fnidder" der er i billedet. Nogle af dem gør fornuftige ting, men hvis man kan få indstillet billedet korrekt ved farve og kontrastmæssige forhold, så bliver mange af fænomenerne også minimerede og man har derved ikke brug for eksempelvis dynamisk farveforbedring. Mange brugere indstiller typisk farver alt efter hvilket program de ser og det et typisk et udtryk for at farverne ikke er indstillet korrekt. Det kan være svært at se det ud fra en enkelt udsendelse eller film for reelt set har man ikke altid mulighed for at vide om producenterne af programmet i forvejen har ændret farverne og de derved skal se anderledes ud - det ses f.eks. ofte i filmsekvenser.



    Efter finjustering og lidt leg med de forskellige funktioner i Tv'et når jeg til denne farvepræcision og et kontrastforhold på følgende:





    Efter indstilling af specielt lyset og kontrasten kan man opnå ret store forbedringer. Jeg savner stadig en RGB (red, green, blue) indstillingsmulighed, men man kan desværre ikke tilgå den i skærmens menu. Man kan foretage ændringer i fabriksmenuen, men ændringer herinde kan være risikable for den uerfarne bruger og jeg ønsker derfor af gode grunde ikke at oplyse metoden til at tilgå den. Garantien dækker desuden heller ikke fejl der kommer af ændringer i fabriksmenuen.



    Jeg har skruet ned for både lys og kontrast da man mistede en del af dynamikområdet ved en for høj kontrastindstilling og man ligeledes ikke kunne nå en hel dyb sort ved en høj lysstyrke. Lige på dette punkt bliver man nødt til at gå lidt på kompromis. Hvis man vil opnå en meget dyb sort, så mister man en del af nuanceringen i de mørke gråtoner. Hvis man omvendt vil have et godt dynamikområde i de mørke gråtoner, så bliver man nødt til at gå lidt på kompromis med dybden af sort. På den måde er der stadig plads til forbedringer i kontrastforholdet og gengivelsen af farver ved forskellige indstillinger.

    Hvis jeg vil opnå en dyb og god sort kan jeg få sort gengivet ved 0,3 cd/m2 og her snakker vi noget af det bedste indenfor LCD-TV markedet. Ved denne indstilling mister jeg dog noget af dynamikområdet i de mørke gråtoner, som forklaret ovenfor. Hvis jeg hæver lyset lidt, så gengives sort ved 0,6 cd/m2 og her får jeg et bedre dynamikområde i gråtonerne og derfor foretrækker jeg også klart sidstnævnte konfiguration.



    På trods af det er 32PF9830 dog i stand til at vise et flot og nuanceret billede i mørke momenter og her ligger vi i toppen for LCD-TV i øjeblikket.



    Ud fra en generel betragtning er billedet på 32PF9830 absolut konkurrencedygtigt. Jeg synes helt sikkert, at billedkvaliteten kan sidestilles med andre LCD topprodukter. Jeg diskuterer blot de forskellige faktorer og det må ikke nødvendigvis tages som en dårlig kritik.





    Mange Tv falder på gengivelsen af sportsudsendelser - f.eks. fodbold - men her klarer 32PF9830 sig igen godt. Ved hurtige bevægelser følger skærmen godt med og judder er ikke et virkelig udbredt fænomen. Nuanceringen af billedet er ligeledes god - primært efter indstilling. Jeg har taget nogle billeder af Australia Open herunder:





    Det kan være svært at se den egentlige billedkvalitet - specielt fordi der heller ikke er bevægelse i et billede - men de giver da en grundidé.



    Der er stadig lidt forstyrrelse i det analoge Tv billede, som Pixel Plus 2HD systemet ikke er i stand til at fjerne helt, men det er ikke kritisk. Hvis man kører over kabel-tv og vil have fuld udnyttelse ud af sit digitale Tv kan det også anbefales at overveje en af de digitale kabel-tv løsninger der findes.



    Ved bevægelse kan man ane en smule deinterlacing fejl, som kommer når det analoge interlaced Tv billedet skal omdannes til et progressivt. Deinterlacingen er ikke under standarden, forstå mig ret, men på et topprodukt kunne man nok have forventet en lidt bedre eksekvering af proceduren. Det ses ikke nødvendigvis af den almindelige forbruger, men entusiaster bemærker det muligvis. Set i perspektiv ligger deinterlacingkvaliteten lige over gennemsnittet.



    Panelets lysfordeling er god. Jeg har ikke kunnet tage et billede af det da billedet falder i ét med baggrunden, men der ses intet gennemskær af betydning.
    Panelet har ej heller pixelfejl.



    HD signaler gengives flot og skærmen klarer selv hurtige bevægelser med en fin præcision. Den er ligeledes forberedt på HD modtagelse med HDMI, DVI og HDCP dekodning på portene. Alt man mangler er så blot en digital tuner, som kan købes separat alt efter hvilken transmissionsmetode du ønsker.

    Der er dog lidt overscan på behandlingen af signaler og man kan derfor ikke føde skærmen med et nativt signal. Det har dog ikke den store betydning i praksis for billedkvaliteten er god.



    For at give en kort og uforpligtet sammenligning af billedet i forhold til andre fladskærme på markedet, så er det klart at 32PF9830 ligger i toppen. Der er plads til forbedringer på forskellige punkter - bevares - og ellers havde Philips jo heller ingen grund til at sende nye produkter på markedet i noget tid.
    Billedkvaliteten lever dog op til andre producenters topprodukter og på nogle punkter skiller den sig nok også ud til det positive. Der er dog et aspekt af sagen, som man bør være opmærksom på og det er standardindstillingerne. Fra standard af skal der helt sikkert arbejdes med kontrast, farver, lys og nogle af de indbyggede features, men umiddelbart herefter kan man også opnå et rigtig flot billede.



    PC mode:



    Som jeg også var inde på i sidste anmeldelse, kan PC tilslutning sagtens være problematisk, selvom mange producenter lover kompatibilitet. Problematikken ligger i at mange Tv ikke kan modtage input i den rigtige opløsning i forhold til panelet. Og som du nok ved ser et digitalt display bedst ud ved native opløsning.

    Problemet skyldes typisk skærmkontrolleren, men opløsningen 1366x768, som er meget udbredt for LCD-TV, er heller ikke kompatibel med de gængse grafikkort. Før dette er tilfældet, skal opløsningen være delelig med 8 og det er 1366 - hvilket er det horisontale pixelantal - ikke.



    Nogle producenter har løst det ved at give mulighed for at slukke tre pixellinjer i hver side, hvilket giver en opløsning på 1360x768, som nemt kan sendes fra et typisk grafikkort i computeren.



    9830 har imidlertid ikke mulighed for at slukke tre pixellinjer på hver side og vil højest modtage input på 1024 x 768. Det kan have en betydning, hvis du har til hensigt at bruge en skærmen i et HTPC setup ved skrivebordsbrug eller tekstbrug, men film og spil vil naturligvis gengives med en forholdsvis god skarphed og pænt billede - her snakker vi jo også en skalering ligesom ved DVD film eller Tv gengivelse.



    PC signaler står relativt godt, men tekst er ikke lige så skarpt som på en monitor. Der kan også opstå lidt farveforvrængninger grundet skaleringen, men det ses stort set kun ved skrivebordsbrug. Til film og spil kan skærmen sagtens fungere i et HTPC setup, men tekstbrug eller tekstfremvisning er ikke skærmens stærkeste side.



    Dette afsnit har kun en betydning for dig, hvis du vil tilslutte skærmen med en PC.



    Responstid og spil:



    Responstiden er angivet til 6 ms (g2g) og man oplever stort set aldrig problemer med slør. Man kan godt fremprovokere det ved stresstests, men det er intet som er et irritationsmoment i praksis. Hurtige spil afvikles fint og ligeledes gør hurtige bevægelser i film og Tv udsendelser.



    Spil på min Xbox står fint og klart. Der er dog plads til forbedringer og der er lidt jaggies i billedobjekters kanter. Signalet er naturligvis også i en lav opløsning da der ikke er tale om Xbox360, og fra en afstand er jaggies da heller ikke så tydelige. Der er en smule grums i billedet når f.eks. en græsplæne vises, men igen er det slet ikke så markant fra en normal siddeafstand.





    Ved hurtigere bevægelser er billedet ligeledes stadig nuanceret og det er jo altid en god ting.



    Responstiden er således hurtig og egnet til langt det meste. Der er altid plads til lidt forbedringer for når man nærmer sig lave responstider ses det ikke direkte i billedet. Det ses nærmere indirekte ved at billedet bliver en smule utydeligt i kanterne eller bliver en smule unuanceret ved hurtige bevægelser og kan på den måde være svært at spotte direkte.



    Philips 32PF9830 er blandt de hurtigste LCD-TV, hvis man ser generelt på det.



    Betragtningsvinkler:



    Betragtningsvinklerne er rigtig gode og absolut blandt de allerbedste for LCD-TV. S-IPS panelerne er også typisk kendt for netop den egenskab og for langt størstedelen af forbrugerne er betragtningsvinklerne på 32PF9830 perfekte.



    Farverne mister kun en smule intensitet fra vinkler, men kontrastforholdet falder ikke nævneværdigt. Det lilla skær, som typisk binder sig til S-IPS panelerne, når de betragtes fra vinkler, er også reduceret betydeligt og hvis man ikke kender til fænomenet på forhånd, så ses det ikke på 32PF9830. Nogle farver blive en smule unuancerede og det kan f.eks. ses på hudfarver, men det ses kun fra store betragtningsvinkler.



    32PF9830 vinder helt sikkert på betragtningsvinklerne og der er intet kritisk at sætte fingeren på. Man betragter alligevel ikke et Tv fra vinkler på 70-90 grader i dagligdagen og det er faktisk kun her man ser egentlige ændringer i billedet.



    Lyden:



    Der er integreret NXT Monolith højttalere i skærmen og Philips har ligeledes integreret en slags subwoofer.



    Lyden på 32PF9830 er rigtig god og højttalerne er pænt integreret - eller næsten usynlige. Forholdet mellem bassen og diskanten er fint balanceret og man kan indstille lydstyrken på mange niveauer. Man kan ikke direkte se hvor højt man har skruet op vha. fjernbetjeningen fra start af, men det kan aktiveres i menuen under menupræferencer -> OSD -> Normal.



    Til et seriøst setup bør man dog nok overveje om separate højttalere ikke er en bedre løsning. De giver oplevelsen af f.eks. film en ny dimension.



    Konklusion:



    Hvad angår design og features, så er Philips 32PF9830 virkelig i toppen. Skærmen har æstetiske kurver, som er atypiske, men utroligt kønne. Derudover finder man features som mekanisk drejefod, kort- og USB-læser, 2 tunere, PIP og PBP, samt gode indstillingsmuligheder. Tilslutningsmulighederne er ligeledes gode, men jeg håber, at man i fremtidige produkter overveje om 2 HDMI indgange ikke skal være et must.



    Fjernbetjeningen har Philips også været heldig med - den er pæn, ligger godt i hånden og fungerer fint. Det har været noget snak om, at den skal holdes præcis mod den infrarøde port, men det oplevede jeg ikke - tværtimod.



    Billedet er godt, men ikke perfekt. Ved analog Tv gengivelse står det relativt godt efter justering af skærmens parametre. DVD gengivelsen er ikke overraskende en af skærmens forcer og her får man også en rigtig god billedkvalitet.

    Der er dog et kompromisspørgsmål, hvilket går på sort kontra dynamikområde i de mørke nuancer, men det er kun noget som vil være relevant for krævende brugere eller entusiaster. Opdateringshastigheden er rigtig god og ligeledes er betragtningsvinklerne. Der er absolut intet kritisk at sætte fingeren på.



    Deinterlacingen er ikke den bedste, men nærmere middel. Judder er derimod ikke et udbredt problem og alt i alt er der helt sikkert tale om et topprodukt hvad angår billedkvalitet.



    Billedkvaliteten på 32PF9830 ligger blandt de bedste for LCD-TV forudsat, at man får indstillet Tv'et korrekt.



    Ambilight featuren fungerer godt. Man bør nok skrue lidt ned for lysintensiteten og ligeledes bare have én farve, men det er i høj grad også individuelt. Det hjælper dog på den visuelle oplevelse af billedet - præcis som hensigten er.



    PC tilslutning er ikke skærmens stærkeste side - primært fordi skærmen ikke kan modtage et signal i den rigtige opløsning. Det rækker dog fint til filmgengivelse eller spilgengivelse fra computeren, men hvis man skal arbejde med tekst eller præsentationer, så halter gengivelsen en smule.



    32PF9830 kan derfor sagtens anbefales til en stor målgruppe. Det er lige fra den helt almindelige forbruger, som gerne vil have et superlækkert Tv til den mere entusiastiske bruger. HTPC folket skal nok kigge efter en anden skærm - men igen, det kommer meget an på ens behov og udvalgte HTPC ejere vil nok alligevel kunne tilfredsstilles.

    Hvis du har gået med tankerne om at købe 9830 serien, så hold dig ikke tilbage. Den koster nok en smule mere end andre producenters topmodeller, men hvis man vurderer, at de mange features opvejer dette, så kom ud af jordhulen.

    Der er tale om et godt Tv, som passer godt til rigtig mange formål.



    Tv'et fås også i 37 tommer og 42 tommer, som hedder henholdsvis 37PF9830 og 42PF9830. 42 tommer modellen byder på et par ekstra praktiske features, hvilke du kan læse mere om på www.philips.dk



    ---



    Jeg har oprettet en tråd i forummet, hvor du kan stille konkrete spørgsmål, diskutere med brugerne eller bare kommentere på sagen: http://www.flatpanels.dk/flatforum/viewtopic.php?p=2772


  • Flere anmeldelser

    Test: 98" TCL C805 (MQLED80)

    01 Mar 2024 |

    Test: Panasonic MZ2000 (MLA OLED)

    23 Feb 2024 |

    Test: Sony A95L (QD-OLED)

    21 Dec 2023 |

    Test: Apple HomePod (2nd Gen) som TV-højttalere

    07 Sep 2023 |