Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTV 2 Play streamer for første gang i HDR - FlatpanelsDK

TV 2 Play streamer for første gang i HDR

06 Dec 2023 | Rasmus Larsen |

TV 2 Play streamer for første gang i HDR-format med et udvidet spænd af lys og farver. Det drejer sig i første omgang om et enkelt tv-program, der også er i 4K og 5.1 surround.

Den danske streamingtjeneste haltede i en lang periode efter andre aktører på video- og lydkvalitet, men søsatte i 2021 en række initiativer med henblik på at løfte kvaliteten.

TV 2 Play startede gradvis overgang fra 720p til 1080p i januar 2022, begyndte at tilbyde første indhold i 4K-opløsning i september 2022 og rykkede til 5.1 surround på udvalgte titler i marts 2023.


TV 2's første tv-program i HDR

Nu tilbyder TV 2 Play desuden sit første tv-program i HDR (High Dynamic Range). HDR udvider paletten og detaljegraden i farver og lys på de TV-modeller, som har et skærmpanel, der er i stand til at fremvise HDR. - "I første omgang er der kun tale om 'Det sindssyge eksperiment'. Vi er opmærksomme på, at billedkvaliteten er et centralt område, og det er et af de områder, vi arbejder kontinuerligt på at forbedre i fremtiden. Vi fortsætter med at arbejde tæt sammen med producenter og indholdsleverandører for at udvide udvalget over tid. Det er dog for tidligt at kunne udtale sig mere konkret om, hvor meget vi i fremtiden vil levere i HDR," siger Mads Boysen, Souschef og senior kommunikationsrådgiver hos TV 2 Kommunikation, til Flatpanels. TV 2 transmitterede under VM 2018 fodboldkampe i HDR-format, men dengang var det forbeholdt en midlertidig tv-kanal hos udvalgte tv-distributører. Kampene blev ikke streamet i HDR på TV 2 Play.

Det sindssyge eksperiment

Dramadokumentaren 'Det sindssyge eksperiment' blotlægger en af danmarkshistoriens mest bizarre psykiatriskandaler. Foto: TV 2

De tekniske forhold

TV 2 oplyser, at Det Sindssyge Eksperiment er optaget og produceret i 4K-opløsning, 25 billeder per sekund (25fps), Rec.2020 farverum og HDR10. Streaming i HDR virker på størstedelen af de enheder, der tilgår TV 2 Play. Indtil videre har over 60% af alle afspilninger af Det Sindssyge Eksperiment været i 4K HDR.
TV 2 Play HDR
Foto: Flatpanels
Flatpanels har tjekket de tekniske parametre på streamet vha. Apple TV 4K. Som det fremgår af billedet, streames der i 4K-opløsning, HDR10 og 25 billeder per sekund med en video-bitrate på 13-14 Mbps i HEVC-komprimering. 5.1-lyden er i 386 Kbps i Dolby Digital (AC-3). TV 2 Play appen på Apple TV 4K skifter korrekt mellem SDR og HDR10, afhængigt af indholdet (match af dynamikområde). Det er i forummet bekræftet, at TV 2's HDR desuden virker på LG webOS. Visse enheder får serveret serien i 4K SDR (Standard Dynamic Range), mens en mindre gruppe afspillere får serveret 720p video og stereo-lyd, bl.a. Chrome- og Edge-browsere, visse Android TV og ældre smartphones. Alt dette sker automatisk ift. enhedens evner. Det sindssyge eksperiment repræsenterer således både højeste videokvalitet og højeste lydkvalitet, som TV 2 Play pt. leverer. DRTV og Viaplay streamer udvalgte programmer i 4K SDR, men endnu ikke i HDR10. Amerikanske streamingtjenester som Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+, HBO Max og Netflix streamer i op til 4K Dolby Vision HDR på billedsiden og Dolby Atmos på lydsiden.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |