Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonLG's webOS udvides til PC-monitorer fra andre mærker - FlatpanelsDK

LG's webOS udvides til PC-monitorer fra andre mærker

27 Nov 2023 | Rasmus Larsen |

LG åbner for, at webOS kan indbygges i PC-monitorer fra andre mærker. Foruden streaming-apps byder webOS Hub 2.0S på Apple Home og AirPlay.

Det sydkoreanske firma har i flere år brugt eget styresystem, webOS, i alle OLED og LCD TV. I 2021 blev webOS gjort tilgængeligt under licens i en modificeret udgave kaldet webOS Hub til trejdeparts TV-mærker såsom Blaupunkt.

webOS Hub forgrener sig nu til monitorer fra andre producenter, ifølge en udmelding fra LG Korea i denne måned. Det er de såkaldte smart-monitorer, der desuden findes med f.eks. Samsungs Tizen-platform.

- "Den nye webOS Hub 2.0S præsenterer større hardwaretilpasning, udvider dens tilgængelighed ud over Smart TV og er i stand til at give flere muligheder for tredjepartsmærker til at tilbyde en brugeroplevelse, der kan tilpasses."


Apps og Apple-funktioner

Ligesom webOS 23 til TV-skærme, tilbyder webOS Hub 2.0S adgang til populære streamingtjenester som Netflix, YouTube og Spotify. PC-monitorer med webOS 2.0S vil desuden være kompatible med Apple Home og AirPlay, der lader brugeren dele indhold fra en iPhone eller iPad trådløst til monitoren; film, musik og billeder mv.

webOS Hub 2.0

LG's webOS Hub findes nu til både TV og monitorer. Photo: LG

Der vil kunne tilsluttes USB-kameraer, anvendes remote-PC via indbygget app og foretages videoopkald. USB-kamera og Apple-funktionerne kræver udgaven af webOS Hub 2.0S med 1,5GB lagerplads, så tjek før du køber næste år. LG oplyser, at over 300 mærker nu bruger webOS. Det er fortrinsvis små og ukendte mærker, der ikke sælges i Danmark. At udvide webOS til partnere er en del af LGs mål om at forvandle webOS til en platform, der bruges på tværs af produkter, og med mulighed for at tjene penge gennem reklamer i brugerfladen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |