Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDisney betaler 60 mia. kroner i nyt stort opkøb - FlatpanelsDK

Disney betaler 60 mia. kroner i nyt stort opkøb

02 Nov 2023 | Rasmus Larsen |

Disney investerer igen milliarder af dollars for at styrke sin streamingforretning ved at erhverve de resterende 33% af Hulu, der ejes af NBC Universal.

Lucasfilm (Star Wars), Pixar, Marvel og 21st Century Fox udgør listen over Disneys største opkøb hidtil. Nu kan der tilføjes endnu en stor handel til listen.

Den amerikanske koncern har indtil nu ejet en majoritet og med det kommende opkøb får Disney fuld kontrol over streamingtjenesten Hulu, der også producerer film og serier.

- "The Walt Disney Company (NYSE: DIS) meddelte i dag, at de vil erhverve 33% af aktierne i Hulu, LLC, som ejes af Comcast Corp.'s (NASDAQ: CMCSA) NBC Universal (NBCU)," annoncerede Disney.


Det handler om streaming

Disney forventer at betale NBC Universal 8,61 mia. dollars (ca. 60,5 mia. kroner), men det endelige beløb fastsættes i en vurderingsproces, der forventes afsluttet i løbet af 2024. Hulu er i dag en selvstændig streamingtjeneste i USA. Projektet startede sine dage som et samarbejde mellem flere Hollywood-studier. I Danmark og andre lande sælges 'Hulu originals' som The Handmaid's Tale, American Horror Stories og Only Murders in the Building til andre streamingtjenester under licens, f.eks. til Viaplay og HBO. I stigende grad får nye Hulu-produktioner dog premiere på Disney+ i Danmark.

Hulu originals

Hulu er en streamingtjeneste i USA, men de producerer også egne film og serier. Foto: Hulu

Der kommer muligvis flere detaljer i næste uge ved fremlæggelsen af Disneys regnskab, men selskabet lægger ikke skjul på, at det handler om at styrke sig inden for streaming i konkurrencen mod Netflix m.fl. - "Opkøbet af Comcasts andel i Hulu til fair markedsværdi vil fremme Disneys streamingmål," siger Disney. Tidligere på året bekræftede Disney, at de i USA vil flette Hulu-indhold ind i Disney+ appen, hvilket ligner første skridt mod at fusionere de to.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |