Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTv-distributører risikerer at blive ramt af streamingskat - FlatpanelsDK

Tv-distributører risikerer at blive ramt af streamingskat

12 Sep 2023 | Rasmus Larsen |

Stik imod hensigten står de traditionelle tv-distributører i Danmark også til at blive ramt af medieaftalens nye streamingskat – også kendt som kulturbidrag.

Den nye streamingskat skal tvinge streamingtjenester såsom Netflix, HBO Max og Disney+ til at bidrage til dansk indholdsproduktion, men skatten kan også ramme de traditionelle tv-distributører.

Det skyldes, at tv-distributører som Norlys og YouSee tilbyder apps til streaming, der tilbyder mange af de samme funktioner som Netflix m.fl. Eksempelvis adgang til arkivindhold.

Advarslen kommer fra tv-distributørernes brancheforening Danske Mediedistributører (DMD).

- "Lovforslaget giver indtryk af en beklagelig mangel på forståelse for den produkt- og markedsudvikling, som tv-distributørerne gennem de seneste ti år har gennemført for at møde konkurrencen fra internationale og nye aktører," skriver DMD i et høringssvar.


Funktioner kan blive fjernet

Det har ikke været hensigten, at klassiske tv-distributører skal betale streamingskat. DMD påpeger, at de allerede bidrager med en årlig betaling på over 4,5 mia. kroner til dansk indholdsproduktion til broadcastere og rettighedshavere. Står det aktuelle lovforslag til magt, kan konsekvensen blive, at tv-distributørerne må indskrænke funktioner og arkivindhold i deres apps. - "Hvis tv-distributørerne utilsigtet bliver straffet for disse brugerrettede on demand funktioner, herunder også adgangen til public service indhold, vil tv-distributørerne formentlig være nødsaget til at forsøge at fjerne eller indskrænke disse funktioner. Det vil forringe den brugeroplevede værdi af tv-pakker og vil i sidste ende føre til mindre forbrug og mindre efterspørgsel efter dansk public service indhold, som medieforliget og kulturbidragsloven netop har til formål at styrke," skriver DMD.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Formel 1 fortsætter på Viaplay de næste 5 år

30 Apr 2024 |

Viaplay går til kamp mod kontodeling den 10. juni: Sådan virker det

30 Apr 2024 |

Langt bagefter Sverige: Dansk spilindustri sigter mod fordobling på 5 år

30 Apr 2024 |

'Life of Pi'-instruktør dropper 3D & HFR: "Hele økosystemet er dårligt"

30 Apr 2024 |

Opdateret: 'Dybet', 'Aliens' og 'Livsfarlig løgn' nu også på UHD Blu-ray

30 Apr 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Disney+ i maj

30 Apr 2024 |