Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBaby boomers er de nye super-streamere - FlatpanelsDK

Baby boomers er de nye super-streamere

19 Jul 2023 | Per Fanefjord Laursen |

Tv-seere over 60 år overhaler nu flere af de yngre aldersgrupper målt på dagligt streamingforbrug, konstaterer TV 2 i nyeste streamingrapport.

Danskernes streamingforbrug var 68 minutter dagligt i andet kvartal, hvilket er 12% højere end samme periode sidste år, konstaterer TV 2 Data & Insight, der er selskabets analyseenhed.

Det er seere over 50 år, der driver fremgangen, særligt blandt de 61-70 årige og de 71+ årige, hvor forbruget stiger markant med henholdsvis 39% og 65%.

Nanna Maria Bock Jeppesen
Nanna Maria Bock Jeppesen, TV 2
- "Vi har tidligere talt om, at de 51-60-årige er de nye superstreamere, fordi netop denne aldersgruppe har et særligt højt streamingforbrug sammenlignet med øvrige aldersgrupper. Nu ser vi, at de 61+-årige virkelig er kommet med ombord, og at de overhaler flere af de yngre aldersgrupper målt på dagligt streamingforbrug," siger analysekonsulent Nanna Maria Bock Jeppesen, TV 2 Data & Insight. For seere i alderen 3-50 år ligger forbruget i andet kvartal 2023 på stort set på niveau med samme periode sidste år.

Streamer gennem distributørerne

TV 2s analytikere tager dog et lille forhold for ændringerne blandt de 61+-årige: Det tekniske set-up hos distributørerne, hvor en større andel af seningen nu er internetbaseret og derfor klassificeres som streaming i stedet for broadcast. Det er en faktor, når der måles sening, for seere over 50 år benytter i høj grad distributørernes tjenester, når de skal streame. Der er fortsat store forskelle på, hvorledes de forskellige aldersgrupper spreder deres streamingtid. - "Mens de yngre streamere er i front i forhold til streaming på de internationale tjenester, streamer 51+’erne især gennem distributørerne. Her kan vi se, at de ældre seere i højere grad tager deres adfærd med sig fra den traditionelle broadcast-distribution med en stor andel af forbruget gennem de lineære kanaler," siger Nanna Maria Bock Jeppesen.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |

'Drengen og hejren' er Studio Ghiblis første 4K HDR udgivelse

02 May 2024 |