Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy dansk spillefilm af Bille August får premiere på Netflix - FlatpanelsDK

Ny dansk spillefilm af Bille August får premiere på Netflix

31 Aug 2021 | Rasmus Larsen |

Netflix har sikret sig et prestigeprojekt i form den kommende spillefilm Ehrengard, som er instrueret af Bille August og med scenografi af Hendes Majestæt Dronningen.

10 år undervejs

Bille August er en af Danmarks allerstørste filminstruktører gennem tiden, hvilket Oscar-, Golden Globe- og dobbelt Guldpalme-priser vidner om. Med den kommende danske film Ehrengard, baseret på Karen Blixens værk, indleder han samarbejde med Netflix. Den amerikanske streamingtjeneste har allerede markeret sig på den største amerikanske filmscene og med Ehrengard, som er planlagt til premiere i 2023, træder Netflix for alvor ind på den danske filmscene. Filmen får premiere globalt, hvilket glæder instruktør Bille August. - "At Ehrengard bliver vakt til live som en Netflix-film er en storslået mulighed og jeg glæder mig rigtig meget til at introducere denne fascinerende historie om forførelse og begær til et globalt publikum. Dronningen har skabt de mest fantastiske decoupager til anledningen, og de kommer til at være det dominerende træk ved filmens overordnede scenografiske udtryk. ”Fantastisk” (i bogstaveligste forstand) er vores udgangspunkt for filmen; vi ønsker at bruge humor og elegance til at skabe et ubekymret, burlesk, fabelagtigt og autonomt visuelt univers," siger instruktør Bille August.  

Ehrengard Netflix

Ehrengard instrueres af Bille August og med scenografi af Hendes Majestæt Dronningen. Foto: Jacob Jørgensen

Projektet er udviklet af Jacob Jørgensen og JJ Film over de sidste 10 år. Dronning Margrethe har stået for scenografien. - "Jeg er utrolig glad for at være en del af dette projekt. Karen Blixens historier har altid fascineret mig – med deres æstetiske fortællinger, deres fantasi og deres, for mig, billedfremkaldende verdener. Man kan virkelig mærke, at forfatteren ligesom H.C. Andersen havde en fantastisk sans for det visuelle. Ehrengard er en af Karen Blixens fascinerende kvindelige karakterer og en af de få, hvis historie ender lykkeligt. Intrigerne væver sig ind og ud af hinanden, og Karen Blixen snurrer sit spin rundt om karaktererne, indtil vi (og de) bliver helt rådvilde. Jeg har forsøgt at fortolke Blixens fantastiske univers i udviklingen af decoupagerne og kostumerne, og jeg glæder mig til at se fortællingen om Ehrengard komme til live i filmen," siger Hendes Majestæt Dronningen. Netflix har allerede skabt en håndfuld danske serieproduktioner med The Rain og Equinox samt Kastanjemanden, der får premiere i næste måned. Selskabets første danske film, Kærlighed for voksne, får premiere i 2022.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |