Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonVLC 4.0 får ny brugerflade, muligvis integration af online-indhold - FlatpanelsDK

VLC 4.0 får ny brugerflade, muligvis integration af online-indhold

15 Feb 2021 | Rasmus Larsen |

Den populære medieafspiller-app VLC får snart en moderniseret brugerflade. Holdet arbejder også på integration af online-indhold fra tredjepart, en browser-version og et IMDb-agtigt projekt.

VLC 4.0 kommer snart

I et interview med Protocol oplyses det, at VLC 4.0 frigives i "de kommende måneder" med en ny brugerflade og nye funktioner. "We modified the interface to be a bit more modern," sagde chefen for VideoLAN foundation, Jean-Baptiste Kempf. Det dækker over fladere knapper, gennemsigtige elementer og et mere grafisk mediebibliotek, ifølge en tidligere præsentation. Kempf tilføjer, at man også arbejder på at integrere indhold fra onlinetjenester, men det fremgår ikke, om det bliver klar til VLC 4.0. "That is something that could work for VLC," sagde han med reference til Plex's integration af reklame-finansierede film og serier.

VLC 4.0 tidlig udgave

VLC 4.0 fra en præsentation i 2019. Den færdige udgave kan se anderledes ud

VLC er blevet downloadet over 3,5 milliarder gange siden første udgave blev frigivet for knap 20 år siden, og det er en af verdens mest populære open-source applikationer. App'en er tilgængelig på platforme som Android, Android TV, Apple TV, Chrome OS, iOS og Windows. VLC 4.0 vil ikke længere understøtte Windows XP og Vista, Android 2.2 til 4.2, macOS 10.7 til 10.10, iOS 7 og 8 samt linux-miljøer uden OpenGL-support, ifølge en præsentation. Holdet bag VLC har også arbejdet på en browser-version af VLC. Den officielle præsentation af planerne for VLC 4.0 nævner desuden understøttelse af 3D, VR og AirPlay-output, om end det ikke står klart, hvorvidt disse funktioner når at blive klar til første udgivelse, som lander i de kommende måneder.

VLC 4.0 tidlig udgave

VLC 4.0 fra en præsentation i 2019. Den færdige udgave kan se anderledes ud

VLC 4.0 tidlig udgave

VLC 4.0 fra en præsentation i 2019. Den færdige udgave kan se anderledes ud

- Kilde: VLC, Protocol, The Verge

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Tiltagene mod kontodeling er begyndt at virke i Danmark

01 May 2024 |

Nye iPads forventes at have "klart bedste OLED tablet-skærme"

01 May 2024 |

LG understøtter nu Dolby Atmos-musik i Apple Music

01 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på HBO Max i maj

01 May 2024 |

Formel 1 fortsætter på Viaplay de næste 5 år

30 Apr 2024 |

Viaplay går til kamp mod kontodeling den 10. juni: Sådan virker det

30 Apr 2024 |