Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonTom Cruise vil have dig til at slå 'motion smoothing' fra - FlatpanelsDK

Tom Cruise vil have dig til at slå 'motion smoothing' fra

13 Dec 2018 | Rasmus Larsen |

Tom Cruise og Christopher McQuarrie har en vigtig meddelelse til dig, hvis du vil opleve Mission: Impossible Fallout – eller enhver anden film – som den er skabt: Slå bevægelses-udglatning fra.

Mission impossible?

Tom Cruise og Christopher McQuarrie tog i sidste uge en kort pause fra optagelser af Top Gun Maverick for at tale om video interpolation – også kendt som ”motion smoothing” eller ”soap opera-effekten” – hvor kunstige billeder udregnes og indsættes i videostrømmen.

Deres budskab er, at du skal slå motion smoothing – bevægelsesudglatning – fra, når du ser film. Funktionen er som udgangspunkt aktiveret på stort set alle tv-skærme; sågar tv-skærme fra producenter, som hævder at respektere filmskaberens ønsker.



I 2017 allierede Tom Cruise og Christopher McQuarrie sig med andre instruktører såsom James Gunn, Rian Johnson og Christopher Miller for at få tv-producenter til at stoppe praksis på området. Nogle år forinden havde Reed Morano startet en underskriftsindsamling. Og tidligere i år foreslog Christopher Nolan m.fl. at producenter implementerer en ‘Reference Mode’ i tv-skærme. I videoen ovenfor nævner de to filmskabere, at filmbranchen stadig forsøger at samarbejde med tv-producenterne.

Langt de fleste film optages den dag i dag stadig i 24 billeder per sekund, med ganske få undtagelser som The Hobbit og Billy Lynn's Long Halftime Walk, der er optaget i henholdsvis 48 og 120 billeder per sekund – også kaldet High Frame Rate (HFR). James Cameron har sagt, at han overvejer at filme de kommende Avatar-film i HFR. Mange seere lader til at blande bevægelsesudglatning og HFR sammen, men det er vigtigt at holde dem adskilt. At benytte HFR er et bevidst valg i skabelsesprocessen for en film, hvorimod en tv-skærms bevægelsesudglatning ændrer på kildematerialet og introducerer artefakter i billedet.

Så hvordan slår man ’motion smoothing’ fra? Skynd dig at klikke videre til vores guide før Tom Cruise tager hårdere midler i brug.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |