Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBeskeden interesse for at drive TV via antennenettet - FlatpanelsDK

Beskeden interesse for at drive TV via antennenettet

15 Mar 2018 | Rasmus Larsen |

Boxer TV sidder i dag på tilladelsen til at sende tv-kanaler via DTT-antennenettet og alt tyder på, at de fortsat vil gøre det frem mod 2030. Boxer er nemlig eneste ansøger til gatekeeper-rollen.

Kun en ansøger

Andre selskaber havde ellers været fremme og lufte mulig interesse, men har valgt ikke at gå videre med projektet. Fristen for at ansøge om gatekeepertilladelse til DTT-nettet - tv-kanaler via antenne - udløb i sidste uge.

- ”Fristen for at ansøge om en gatekeepertilladelse til DTT udløb mandag den 5. marts 2018. Ved fristens udløb har Radio- og tv-nævnet modtaget én ansøgning fra Boxer TV A/S,” oplyser Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

Boxer TV sidder i dag på tilladelsen til at sende kommercielle tv-kanaler ud via antenne, så danskere kan modtage dem via DVB-T tunere. Den nuværende aftale udløber den 3. april 2020 og den nye tilladelse udstedes til og med 30. juni 2030.

Læs også: Danskerne brugte mindre tid på tv-kanaler i 2017

Boxer TV har de fleste MUX’er til rådighed, men DRs kanaler skal i den nye 2030-aftale fortsat have en MUX til rådighed. Det skal sikre, at danskerne også fremover kan modtage DRs kanaler uden meromkostning ved at opsætte en antenne. DR distribuerer også sit tv-indhold via internettet.

Alt tyder derfor på, at Boxer vil beholde gatekeeper-rollen.

- ”Radio- og tv-nævnet forventer at offentliggøre den nye gatekeeper med tilladelse til distribution af jordbaserede, digitale tv-sendemuligheder (DTT) tirsdag den 29. maj 2018.”

Boxer blev i oktober 2017 opkøbt af SE-koncernen, der også ejer Stofa.

- Kilde: Slots- og Kulturstyrelsen

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |