Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonViaplay i vækst: TV'et nu mere populært til streaming end mobil - FlatpanelsDK

Viaplay i vækst: TV'et nu mere populært til streaming end mobil

22 Feb 2018 | Torben Rasmussen |

Viaplay voksede 21 procent i 2017 og erklærer egenproduceret indhold ”en stor succes”. Selskabet punkterer samtidig myten om, at telefonen er ved at overtage vores videounderholdning.

Viaplay i vækst

Fra 2016 til 2017 voksede antallet af kunder hos Viaplay med 21 procent på tværs af Norden. Hvor mange kunder, der er i butikken, vil Viaplay ikke ud med, men de tilføjer, at hver bruger i 2017 i gennemsnit så 25% mere indhold (målt i timer) end året før. Gennemsnittet er nu 31,9 timer per måned.

- "2017 var Viaplays bedste år til dato, og højeste prioritet er nu at fortsætte væksten. For at gøre det, vil vi fortsætte med at investere i egenproduktioner. I 2018 vil vi præsentere endnu flere originale serier, blandt andet Friheden med Lene Maria Christensen og Lars Ranthe i hovedrollerne," siger Flemming Fjeldgaard, Head of Viaplay.

Det er netop satsningen på egenproduktion, der har været med til at løfte den nordiske streamingtjeneste. Viaplay har indtil videre annonceret 16 egenproduktioner, men forventer at lancere over 50 inden 2020.

- “Satsningen på egenproduceret indhold har været en stor succes, og vi vil fortsætte med at investere for at styrke vores ledende position i Norden,” fortæller Flemming Fjeldgaard.


Viaplay i 2017


TV nu mere populær end mobil

I den tidlige fase af omstillingen fra tv-kanaler til streaming blev idéen om, at dette nye fænomen med smartphones og apps ville overtage tv’ets rolle, ofte luftet; om smartphonen ville overtage alt vores underholdningsforbrug. Det er nogenlunde samme idé, som grene af branchen havde omkring årtusindskiftet, hvor man forestillede sig PC’en som husets underholdningscenter.

Viaplay kan – i hvert fald for eget vedkommende – punktere ballonen og korrigere denne spøjse fejlslutning. Det viser sig, at når man giver seeren valget, ved bl.a. at udvikle apps til tv-skærme og tv-bokse, så foretrækker seeren husets største skærm.

Fra december 2016 til december 2017 er streaming på den store skærm (TV eller projektor) steget med 10 procentpoint, fortæller selskabet. I perioden har Viaplay bl.a. søsat en app til Android TV og introduceret 1080p HD-kvalitet til film og tv-serier. De er også begyndt at eksperimentere med 4K-sport. Viaplay findes herudover på bl.a. Apple TV, Smart TV og spilkonsoller.

Læs også: Viaplay streamer nu sport i krystalklar 4K-kvalitet

- “Det er en kombination af tilgængelighed og hurtig teknologisk udvikling, der ligger bag udviklingen. Forbrugerne kan nu nyde spændende og engagerende indhold, når de vil, og på hvilken enhed de ønsker. At seningen på store skærme er øget viser også, at kvalitetsunderholdning stadig har en naturlig plads hjemme i dagligstuen,” siger Flemming Fjeldgaard.

Stigningen betyder, at flere Viaplay-kunder nu streamer på tv’et end på mobil/tablet for første gang siden lanceringen i 2011. Hvis du vil snuse til sagerne, så tilbyder tjenesten stadig en gratis prøvemåned på viaplay.dk.

Viaplays 2017 i tal

Nordisk vækst i 2016-2017
Det totale antal kunder er vokset med 21 %
Det totale antal startede streams er vokset med 40,5 %
Det totale antal lejede og købte film i Viaplay Store er vokset med 29 %
Antal sete timer pr kunde øgedes med 25 % til et gennemsnit på 31,9 timer.
Sening på store skærme er vokset med 10 %
Mest sete serier i 2017 (Danmark):
1. Prison Break Sequel
2. Veni Vidi Vici (Viaplay Original)
3. S.W.A.T.
4. The Blacklist
5. Lethal Weapon
Mest lejede film i 2017 (nordisk niveau):
1. Fifty Shades Darker
2. Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge
3. Vaiana (aka Moana)
4. Fantastic Beasts and Where to Find Them
5. Wonder Woman
Mest købte film i 2017 (nordisk niveau):
1. Vaiana (aka Moana)
2. Fifty Shades of Grey
3. Trolls
4. Beauty and the Beast
5. John Wick: Chapter Two
Mest sete sportevent i 2017 (Danmark)
Juventus - Real Madrid, 3. juni (Champions League)

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple afslører første iPad med OLED: "Verdens mest avancerede skærm"

07 May 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |