Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung fremviser skærm der kan strækkes - FlatpanelsDK

Samsung fremviser skærm der kan strækkes

24 May 2017 | Rasmus Larsen |

Vi har set skærme, der buer og skærme der fysisk kan bøjes eller rulles sammen. Næste skridt bliver ifølge Samsung skærme, som kan strækkes. Det åbner for nye muligheder og gør skærmene mere hårdfør. 

Opdatering 29.5.2017: Video tilføjet.

Strækbare skærme

Det er verdens første af sin slags. Skærmen, der er baseret på OLED-teknologi, fremvises i disse dage for branchen på SID-konferencen i Los Angeles, USA.

Skærmen kan udvide sig som en ballon i begge retninger i op til 12 millimeter, mens opløsningen i billedet stadig opretholdes. Den kan også bøjes, rulles sammen og vrides. OLED-skærmen er udviklet af Samsung Display, som sælger skærme til alle aftagere. Prototypen er 9,1 tommer stor.

Strækbar OLED-skærm


Skærme der kan strækkes, betragtes af industrien, som det ultimative produkt, når det kommer til fleksibilitet. Det kan muliggøre, at skærme integreres på helt nye måder. Samsung peger på, at enheder som bæres på kroppen eller enheder der indgår i IoT (Internet of Things) kan drage fordel af de strækbare egenskaber.

- “While current flexible OLED is able to be transformed in only one side, this stretchable OLED can be transformed -- whether curved, bended or rolled -- in both sides, above and below” lyder det fra Samsung Display.

OLED-teknologien muliggør skærme i mange former bl.a. fordi skærmene produceres i et lag. En LCD-skærm består af adskillige lag, hvilket gør dem rigide.

Hvornår skærmen sættes i masseproduktion, oplyses ikke. Der lægges vægt på, at det er en tidlig prototype og at yderligere udvikling er nødvendig.



- Kilde: Samsung via Korea Herald

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |