Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDR vil slukke Ultra-børnekanalen for at rykke den online - FlatpanelsDK

DR vil slukke Ultra-børnekanalen for at rykke den online

13 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

DR har i dag to børnekanaler, Ramasjang og Ultra, men fra 2020 fjernes Ultra fuldstændig fra kanalsendefladen og omdannes til et digitalt onlineunivers. DR Ultra app’en findes allerede.

Skal være et onlineunivers

Målgruppen for DR Ultra er de 7-12 årige og alle statistikker viser, at drenge og piger i denne målgruppe hastigt forlader tv-kanalerne for at blive underholdt online. Alene sidste år faldt kanal-seningen i målgruppen med 17%.

Det vil DR tage konsekvensen af ved at lukke Ultra-kanalen for i stedet at tilbyde indholdet som en mere tidssvarende onlinetjeneste.

- "Vi kan se, at Ultra-børnene bliver mere og mere digitale, og deres forbrug af flow-tv er for nedadgående. Hvis vi fortsat skal være relevante for dem i fremtiden, skal vi opprioritere det digitale indhold," siger Maria Rørbye Rønn, DR's generaldirektør.

Året 2020 er valgt fordi DR til den tid ikke længere ser en tv-kanal som gangbar, men det understreges, at tidspunktet kan ændre sig.

DR Ultra app


DR Ultra app’en findes allerede

DR Ultra findes allerede i dag som en app til Apple iOS og Google Android, hvis dine børn ikke gider vente helt til 2020. App’en understøtter Airplay, men ikke Chromecast. Du kan læse mere om DR Ultra app’en her.

Det nye medieforlig skal først træde i kraft fra starten af 2019, så beslutningen kommer som følge af en midtvejsrevision. Med mindre DR i mellemtiden foretager andre ændringer, vil de dermed reducere antallet af tv-kanaler fra 6 til 5.

DR Ultra blev lanceret i foråret 2013 og har sidenhen været under kritik for at sigte mod en platform, som børnene i mindre omfang benytter sig af.

- Kilde: DR via Finans

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |