Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonViasat lancerer ny UHD-boks til deres nye UHD-sportskanal - FlatpanelsDK

Viasat lancerer ny UHD-boks til deres nye UHD-sportskanal

07 Sep 2016 | Rasmus Larsen |

Viasat introducerede i sidste uge den første danske tv-kanal i Ultra HD. Den ledsages af en ny tv-boks, som foruden tv-kanaler også har filmbutik i Ultra HD, mulighed for optagelse og andre nye funktioner.

Viasat UHD-boks

Flere af de danske tv-udbydere har for nylig sat nye tv-bokse i søen. I modsætning til YouSee og Canal Digital, understøtter Viasats tv-boks dog Ultra HD. Vi omtalte boksen i sidste uge, men Viasat har nu fortalt os lidt mere om teknikken.

Viasat Ultra HD-boks


Viasat lægger ud med at sige, at den nye tv-boks er 10 gange hurtigere end den forhenværende. Den er bygget af Samsung, kører Linux og har modelnummeret GX-VI680SJ. Den kraftigere processor skal naturligvis til for at håndtere Ultra HD, som indeholder fire gange flere pixels end Full HD. Det vil dog også kunne mærkes i menuerne.

Boksen understøtter op til Ultra HD (3840x2160 pixels) i 50/60 billeder per sekund, HDMI 2.0 samt bedre lyd i form af Dolby Digital Plus. Viasat siger, at boksen på sigt også kan håndtere HDR (high dynamic range) – skridtet efter Ultra HD – men der er dog på nuværende tidspunkt ikke konkrete planer om at tilbyde HDR på danske tv-kanaler.

Viasat Ultra HD-boks


Foruden sportskanalen i Ultra HD, får man adgang til Viasat’s video-on-demand-katalog af film. Her udlejes film i HD-kvalitet samt nogle enkelte i Ultra HD. Flere film i Ultra HD forventes at blive tilføjet senere. Viasat arbejder bl.a. på at få en aftale med Sony Pictures i hus.

Disse film streames naturligvis over internettet og vil man have boksen trådløst på hjemmets WiFi kan det ske vha. den gamle “n” WiFi-standard såvel som den nye “ac” WiFi-standard. Der understøttes både 2,4 Ghz og 5 GHz WiFi.

Der kan herudover tilsluttes en 500GB ekstern harddisk, som skal købes af Viasat. Den åbner for optagelse af tv-kanaler, som det kendes fra andre tv-bokse. Harddisken kan placeres som et modul under boksen, hvilket ses på billedet herunder. På den måde ligner det stadig en fuldintegreret boks. Prisen på harddisken kendes ikke.

Viasat Ultra HD-boks


Viasat’s nye tv-boks kan leveres nu og koster 999 kroner. Den kan også afbetales over 24 måneder til 40 kr/md. Nye tv-kunder hos Viasat får boksen med gratis.

Hvis du ønsker at se Viasat’s nye sportskanal i Ultra HD, men ikke ønsker en ny tv-boks, tilbyder Viasat et CA-modul, som kan indsættes direkte i Ultra HD-skærme med en HEVC-dekoder (pt. godkendt til: Samsung, Panasonic og Philips). CA-modulet koster 399 kroner.

Viasat tv-boks specifikationer:

Boksen:
Set-top-boks - Samsung GX-VI680SJ
10 gange hurtigere processor (ift. gammel boks)
Linux styresystem
DVB-S/S2 - DiSEqC 2.0
Intern splitter SatCR
2GB RAM
Billede:
Understøttede opløsninger: 2160p60, 2160p50, 1080p, 1080i, 720p
Videoformater: HEVC / MPEG4 / MPEG2
HDMI 2.0 med HDCP 2.2
Ekstra:
WiFi (n, ac, 2,4GHz, 5GHz)
USB HDD support - 500GB kan tilkøbes
Dolby Digital Plus
Optisk lydudgang
Bluetooth 4.0
2x USB 3.0, 1x Ethernet (Gigabit)
Aktiv standby: 16W, passiv standby: 0,4W.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple afslører første iPad med OLED: "Verdens mest avancerede skærm"

07 May 2024 |

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |