Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonIntel kaster sig over VR med Project Alloy & Hollywood-studie - FlatpanelsDK

Intel kaster sig over VR med Project Alloy & Hollywood-studie

17 Aug 2016 | Rasmus Larsen |

Intel vil også lege med indenfor virtual reality (VR), så i går aftes afslørede de ’Project Alloy’. Det er et trådløst headset, som tager udgangspunkt i VR og kombinerer det med verdenen omkring os. Intel kalder det ’merged reality’. Selskabet åbner også et Hollywood-teknologistudie.

Project Alloy: Trådløst VR-headset

Intel har igennem noget tid, bag facaden, arbejdet på virtual reality og i går aftes ved en udviklerkonference afslørede selskabet, hvor langt i udviklingen man er kommet. Med Project Alloy har Intel skabt et reference-design for et VR-headset, som ikke kræver kabeltilslutning til PC’en. Alt elektronik og sensorer er indbygget.

Intel virtual reality


Intel har taget udgangspunkt i virtual reality, hvor man skaber en virtuel verden inde i headsettet, men gjort det muligt at bringe den virkelige verden med ind ved hjælp af kameraer og sensorer. Dermed kan man få sine hænder eller objekter smeltet ind i de virtuelle omgivelser. Intel kalder det ”merged reality”, hvilket siger lidt om, hvor tidligt på udviklingskurven vi befinder os. Branchen er stadig ved at lægge sig fast på begreberne.

- "Merged reality delivers virtual world experiences more dynamically and naturally than ever before – and makes experiences impossible in the real world now possible," sagde Brian Krzanich, direktør hos Intel.

Project Alloy vil fra anden halvdel af 2017 blive et open soruce-projekt, som andre selskaber kan bygge hardware på. Intel har allieret sig med Microsoft, der inden længe vil opdatere Windows 10 til at kunne køre ”Windows Holographic”-brugerfladen.




Hollywood-teknologistudie

Intel vil ikke nøjes med at skabe hardware, men vil ind tidligere i kæden. Derfor etablerer de ”Intel Tech Experience Labs”; et studie i Hollywood, der skal bringe teknologien tættere på indholdsskaberne.

Med selskabets egen ”360 Replay”-teknologi, som demonstreres i videoen ovenfor, vil de realisere ”merged reality” i blandt andet sport. Intel forestiller sig, at brugeren eksempelvis vil kunne fryse en basketball-kamp og placere sig frit på banen og kigge rundt.

Intel virtual reality


Intel vil over de kommende år lægge grundlaget for teknologien og vil derefter hjælpe andre selskaber med at realisere ”merged reality”. Fra et forretningsperspektiv giver det mening i den forstand, at store serverparker med Intel-maskiner skal processere 3D-billederne.

Potentialet i virtual reality og Intel’s ”merged reality” er svært at benægte, men fra køberperspektivet mangler selskaberne stadig at komme med et fornuftigt bud på, hvordan de vil få folk hjemme i stuerne til at iføre sig et headset. Heller ikke Intel havde løsningen ved gårsdagens præsentation.

- Kilde: Intel & VentureBeat

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |