Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPanasonic stopper produktion af egne LCD-tv-paneler - FlatpanelsDK

Panasonic stopper produktion af egne LCD-tv-paneler

01 Jun 2016 | Rasmus Larsen |

Panasonic vil fra september 2016 ikke længere producere egne LCD-paneler til tv-skærme. De vil i stedet købe LCD-tv-paneler af andre fabrikanter. Fabrikken i Himeji, Japan, vil blive omdannet til at håndtere andre opgaver. Det skriver Reuters.

Panasonic dropper LCD-tv-paneler

Da det stod klart for Panasonic, at plasma-tv ikke længere havde nogen fremtid, påbegyndte de opførslen af en LCD-fabrik i Himeji, Japan, som skulle stå for produktion af LCD-tv-paneler.

Fabrikken i Himeji producerede LCD-tv-paneler af typen IPS, som Panasonic brugte i deres første generationer af LCD-tv. Panasonic har sidenhen kun brugt egne IPS LCD-paneler i billigere tv-skærme, da billedkvaliteten ikke stod mål med forventningen for high-end-skærme. I de seneste år har den japanske producent fortrinsvis brugte VA LCD-paneler fra bl.a. kinesiske Innolux.

Panasonic Himeji


Og nu er det altså snart slut med egenproduktion af LCD-paneler hos Panasonic. Fabrikken i Himeji, Japan, indstiller produktionen af tv-paneler ved udgangen af september fordi produktionen ikke har været rentabel. Fabrikken omdannes til at producere små LCD-paneler til biler og medicinalbranchen.

Panasonic vil fortsætte med at sælge LCD-tv.

Dette er seneste eksempel på den japanske tv-branches smertefulde nedgang. Japanske Sony trak sig ud af deres LCD-samarbejde med Samsung for nogle år tilbage. Også japanske Toshiba og Hitachi har trukket sig fra produktion af LCD-tv-paneler.

Det efterlader Sharp som den eneste tilbageværende japanske producent af LCD-tv-paneler. Majoriteten af Sharp blev dog for nylig købt af taiwanesiske Foxconn.

- Kilde: Reuters

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |