Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNy hurtigere Raspberry Pi 3 har WiFi & Bluetooth - FlatpanelsDK

Ny hurtigere Raspberry Pi 3 har WiFi & Bluetooth

01 Mar 2016 | Rasmus Larsen |

Den lille, billige Raspberry Pi har vist sig populær blandt andet til selvbyg af en videoafspiller til tv-skærmen. Holdet bag har lanceret en hurtigere Raspberry Pi 3, som har indbygget WiFi og Bluetooth. Den koster det samme tidligere.

Raspberry Pi 3 lanceret

Den første Raspberry Pi blev lanceret for præcis fire år siden. Siden da er mere end otte millioner enheder blevet solgt. Holdet bag lancerer nu tredje version af det lille hardware-board.

Raspberry Pi 3


Ifølge Raspberry Pi Foundation er den nye Raspberry Pi 3 op til 10x hurtigere end den første version og 50-60 procent hurtigere end Raspberry Pi 2. Den har en 64-bit quad-core 1.2GHz ARM-processor og 1 GB RAM, sammenlignet med en 32-bit 900MHz CPU og 1GB RAM i forgængeren.

Den nye hurtigere hardware gør den til en oplagt løsning til folk, som vil bygge egen videostreamer til tv-skærmen. Vi byggede for nylig en Kodi-afspiller baseret på Raspberry Pi 2. Pi 3 får indbygget WiFi (n standard) og Bluetooth (4.1), hvilket vil gøre det nemmere at forbinde den til netværket samt tillade styring af enheden vha. en fjernbetjening eller app. Det vil også gøre det muligt at få Pi 3 til at styre andre Bluetooth-enheder eller sensorer i hjemmet.

Vær opmærksom på, at Pi 3 har et lidt højere strømforbrug end tidligere versioner.

Raspberry Pi 3 koster stadig kun $35. Der henvises til forhandlere på raspberrypi.org. I Danmark kan den købes på bl.a. raspberrypi.dk for 399 kroner.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |