Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung fremviser skærme der kan skifte form - FlatpanelsDK

Samsung fremviser skærme der kan skifte form

12 Jan 2016 | Rasmus Larsen |

På sidste års CES-messe fremviste både Samsung og LG tv-skærme, som kunne ændre sig fra flad til buet ved tryk på en knap. På dette års messe fremviser Samsung skærme, som fysisk kan ændre form, bl.a. fra 16:9 til 21:9 format.

Skærme der fysisk kan skifte form

Foruden et 170-tommer TV, der er sammensat af mindre moduler, demonstrerer Samsung skærme, der fysisk kan skifte form i en “Future TV Zone” på CES 2016.

Den første af de to, er en skærm, der består af otte moduler, som hver kan rykke sig på bagvæggen. Med de otte moduler skabte Samsung en række forskellige former og sammensætninger. Når alle modulerne er samlet i midten, fremstår det som en normal skærm på væggen, men når de eksempelvis er delt i tre segmenter, fremstår de nærmere som levende billedrammer.

Skærmen er ifølge Samsung skabt af små lysdioder. Samlingerne imellem skærmene er ikke til at få øje på.



Fra 16:9 til 21:9 format

Den anden af de to, er et koncept, der potentielt kan være anvendeligt som tv-skærm. Her er skærmen opdelt i to segmenter, som hver kan dreje 90 grader. Dette muliggør, at skærmen kan skifte fra 16:9 format, som tv-indhold produceres i, til 21:9 format, som film produceres i.

Samsung ville ikke fortælle hvordan det fungerede i praksis, men vi er ikke helt overbeviste om, at der rent faktisk var tale om to separate skærme. Det fremstod nærmere som én stor skærm med sort baggrund.



Samsung siger, at “in the years to come, customers will experience ever greater choice and control, as the current barriers around screen size, shape and versatility are overcome”.

De kalder skærmene for hhv. ”modular display” og “transformable TV”, men understreger, at der på nuværende tidspunkt ikke er planer om at frigive noget i denne dur på forbrugermarkedet.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |

TV 2 Play hæver priserne

03 May 2024 |

Første enhed med Google TV's nye 'magiske' knap afsløret

03 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Netflix i maj

02 May 2024 |

Snart kan du også spille PlayStation 1, Sega og Atari spil på Apple TV

02 May 2024 |