Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonNetflix, Vimeo, Twitch & Minecraft på vej til Oculus Rift & Gear VR - FlatpanelsDK

Netflix, Vimeo, Twitch & Minecraft på vej til Oculus Rift & Gear VR

25 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

Virtual Reality er stadig i sin spæde start, men flere store tjenester støtter nu op om Oculus’ planer. På Oculus Connect-konferencen blev det annonceret, at bl.a. Netflix, Vimeo, Hulu og Twitch skal levere indhold. Minecraft og et nyt ”spil” fra Epic vil også kunne opleves i VR.

Film og tv-serier i Virtual Reality

Vi venter stadig med spænding på de første VR-headsets, der skal muliggøre en virtuel realitet, hvor man kan opleve nærmest hvad som helst. Nu begynder der at tegne sig et billede af hvilke typer indhold vi kan forvente ved introduktionen.

Netflix var en af de store annonceringer, men før du bliver alt for begejstret skal det understreges, at Netflix ikke leverer ægte VR-indhold. I stedet har de skabt en virtuel stue, hvor du sidder placeret i en rød sofa og kigger på en flad skærm med den klassiske Netflix-brugerflade, der er placeret nogle meter derfra. Indtil videre kan man kun vælge denne ene stue. Hvis du ejer ”Innovator’s Edition” af Gear VR kan du hente Netflix i dag.

Netflix in Oculus Rift


Twitch, streamingtjenesten til livestreaming af spil, er også klar inden længe. Lige nu med flade videoer af gameplay fra spil, men på sigt kan man forestille sig, at man kommer ”ind” i spillet og kan observere andre boltre sig. En form for sociale spiloplevelser i VR.

Vimeo, den YouTube-lignende tjeneste, vil være klar inden længe. Også amerikanske Hulu, en streamingtjeneste, er på vej. Hulu sagde, at de foruden deres traditionelle tv-serier og film vil skabe ægte VR-indhold i ”kortform”.

Facebook introducerede for nylig 360-graders videoer. På PC og mobil er det muligt at se flytte perspektivet i videoerne, men de er naturligvis skabt med VR for øje. Disse 360-graders videoer vil kunne opleves i Oculus Rift og Samsung Gear VR.

VR-spil, Touch, Medium, Arcade og PC’er

På spilfronten var den største annoncering uden tvivl Minecraft. John Carmack, der i dag arbejder for Oculus, sagde, at det har været en kamp at få lukket aftalen, men at det lykkedes kort før præsentationen. Spilfirmaet Epic meldte sig også på banen med et slags ”spil” kaldet Bullet Train, der er bygget på Unreal Engine 4.



Oculus viste trailers for andre spil, der er på vej, og meldte samtidig, at de færdige udviklerværktøjer (SDK 1.0) vil være klar i november. Med disse værktøjer kan udviklere fra hele verden begynde at bygge VR-oplevelser. Med Oculus Arcade kan man spille 80’er spil såsom Sonic, Spy Hunter og Pac-Man foran en virtuel spillemaskine.



”Oculus Medium” er en platform, hvor alle kan tegne og skabe objekter og figurer i VR; en slags 3D-tegning.



Oculus fremhævede endnu en gang deres Touch-controllere, der kan bevæges frit i luften og oversætte bevægelser i den fysiske verden til bevægelser i den virtuelle verden.



I samarbejde med 20th Century Fox vil Oculus tilbyde cirka 100 film, der kan lejes i den virtuelle biograf, Oculus Video.

Endelig præsenterede Oculus i samarbejde med Dell, Alienware og Asus et certificeringsprogram for såkaldte ”Oculus Ready” PC’er, der er bygget efter specifikationer, som skal give en optimal VR-oplevelse. Maskinerne skal koste under $1000 dollars.

Læs også vores test af Oculus Rift DK2

Der kommer senere end slags app-butik, hvorfra man kan hente tjenester, spil og andre oplevelser til VR-brillerne.

På præsentationen blev den færdige Samsung’s Gear VR også præsenteret. Oculus Rift udkommer i 1. kvartal af 2016. Touch-controllerne kommer først i 2. kvartal.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |