Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonUHD Alliance vil skabe "premium" specifikation for UHD/HDR TV - FlatpanelsDK

UHD Alliance vil skabe "premium" specifikation for UHD/HDR TV

09 Sep 2015 | Rasmus Larsen |

Det er kun en uge siden, at der i USA blev annonceret mindstekrav til "HDR kompatible" tv-skærme. UHD Alliance vil bygge videre på dette ved at definere en "premium" eller "kvalitets"-specifikation, som skal skille fårene fra bukkene. Vi talte med to af medlemmerne på IFA.

En opdatering på UHD Alliance

UHD Alliance (UHDA) består af tv-producenter, filmstudier, distributører og teknologivirksomheder. Alliancen er ikke klar til at gå i detaljer, men vi fangede Nandhu Nandhakumar fra LG og medlem af UHD Alliance bestyrelsen, på IFA 2015 til en snak. Vi talte også til Neil Hunt, Chief Product Officer hos Netflix, om alliancens arbejde.

LG’s Nandhu Nandhakumar fortæller om OLED & UHDA


UHD Alliance vil skabe "premium quality specifications" for "next-generation entertainment experiences". Dette vil blive ledsaget af et officielt certificeringsprogram og et logo til tv-skærme. Det er på mange måder en fantastisk nyhed de seneste annonceringer, der søger at fortynde HDR (High Dynamic Range), taget i betragtning. Med de nye premium-specifikationer, tror vi, at det er fair at antage, at mellemklasse-skærme (såsom dem fra Sony og Samsung, der opdateres med "HDR") ikke vil bestå.

- “The Alliance believes that the most compelling next-generation experience delivers 4K resolution, high dynamic range, wide color gamut, high frame rate, immersive audio and other features that create a dramatic new experience for consumers,” skrev UHD Alliance President Hanno Basse i en presseudsendelse under IFA.

UHDA fokuserer i øjeblikket på hardware såsom tv-skærme samt udbydere af streamingtjenester. De vil senere vende opmærksomheden mod certificeringsprogrammer til tv-distribution via broadcast, satellit/parabol og kabel.

Vi modtog nedenstående retningslinjer under vores samtaler med UHDA på CES 2015 tidligere på året. Baseret på vores samtaler på IFA 2015, forventer vi, at de stadig er forholdsvis nøjagtige, men vær opmærksom på, at tingene naturligvis kan ændre sig. På IFA sagde UHDA, at organisationen er "tæt på" at færdiggøre specifikationerne.

UHDA specifikationer

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |

Nye EU-regler tvinger producenten til at reparere efter garantien

24 Apr 2024 |

Sonys gratis-kanaler med reklamer klar på LG TV i Danmark

24 Apr 2024 |

Max-rabatkunder beholder 4K lidt længere

24 Apr 2024 |