Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonThunderbolt 3 kan klare to 4K-skærme, bruger USB-C - FlatpanelsDK

Thunderbolt 3 kan klare to 4K-skærme, bruger USB-C

03 Jun 2015 | Rasmus Larsen |

Intel har præsenteret seneste version af Thunderbolt-standarden, og denne gang bliver det for alvor interessant. Thunderbolt 3 bruger USB-C-stikket, der kan vendes begge veje, men tillader langt højere hastigheder. Et enkelt stik kan f.eks. levere nok pixels til to 4K-skærme (i 60 Hz).

Thunderbolt 3 bruger USB-C stik

Den nyeste version af USB har overførselshastigheder på op til 10 Gbps. Thunderbolt 3 klarer 40 Gbps og bruger samme stiktype som USB-C. Altså den nye type, der hvor stikket kan vendes begge veje. Det er muligt fordi Thunderbolt har små chips indbygget i kablet, der gør det hurtigere (men også dyrere).

Thunderbolt 3


Thunderbolt 3 er for professionelle brugere og krævende forbrugere. Hastigheden på 40 Gbps gør det muligt at overføre en hel film i 4K-opløsning på mindre end 30 sekunder. Et kabel kan levere nok pixels til at drive to 4K-skærme (4096x2160 ved 60 Hz & 30-bit farver) eller en 5K-skærm i 60 Hz.

Det er muligt at serie-koble op til 6 enheder og du kan også oplade bærbare computere, da der leveres op til 100W via et enkelt kabel. Det er endda muligt at tilslutte to enheder direkte (peer-to-peer) via ét kabel.

Thunderbolt 3 leverer således både data og strøm, samtidig med, at det kan give liv til vores skærme, herunder tv-skærme, med DVI, HDMI, VGA og DisplayPort via en adapter. Version 3 er også bagudkompatibel med de tidligere versioner via en adapter.

Thunderbolt 3


Apple har været en af de mest markante tilhængere af Thunderbolt siden begyndelsen. Det blev naturligvis ikke talt om Apple’s fremtidige planer, men Intel gjorde dog brug af en Macbook i deres illustration for mulighederne, som det kan ses herover.

Intel siger, at de første produkter med Thunderbolt 3 kommer på markedet i år. Kablet og porten vil se ud som et USB-kabel, så kig i stedet efter det lille lyn-logo.

Thunderbolt 3

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |