Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason2000 filmpirater modtager brev vedr. ulovlig download - FlatpanelsDK

2000 filmpirater modtager brev vedr. ulovlig download

01 Jun 2015 | Rasmus Larsen |

Filmbranchen optrapper sin jagt på danske filmpirater. Over 2000 danskere har modtaget et brev fra advokater med en opfordring om at betale 1500 kroner. Hvis de ikke betaler, kan der blive et juridisk efterspil. Det skriver Berlingske.

Går efter brugeren i stedet for tjenesten

Igennem årene har filmbranchen forsøgt at lukke fildelingstjenester, men har måttet sande, at når de ulovlige tjenester bliver lukket, etableres nye tjenester kort efter. Derfor vender man nu opmærksomheden imod piraterne i stedet.

Producenter og rettighedshavere har hyret advokater til at hjælpe. Man har angiveligt haft held med at spore tusindvis af danskere, der har downloadet otte til ti store filmtitler ulovligt. Der sættes ikke navn på hvilke film det drejer sig om, og det er uklart om der kun er tale om download eller også streaming.

Parterne vil heller ikke afsløre det præcise tal, men over 2000 har modtaget et brev, oplyses det. Der kan ikke udstikkes bøder, så i stedet opfordres modtageren af brevet til at betale 1500 kroner i kompensation. I modsat fald kan sagen få et juridisk efterspil.

- ”Vi er ikke så glade for at gå ud med et specifikt tal, men vi er på den anden side af 1.000 breve. Og vi er også på den anden side af 2.000,” siger Jeppe Brogaard Clausen, partner i advokatfirmaet Njord til Berlingske.

Tv-pirat

Blandede reaktioner

Reaktionerne på brevene har været blandede. Nogle forbrugere har valgt at betale, mens andre har ignoreret brevet. I visse sager har forældrene været i kontakt med advokaterne, fordi det er teenagebørn, der har downloadet film.

Advokaterne oplyser, at de ikke vil politianmelde piraterne ligesom musikbranchen gjorde for nogle år siden, men at civile søgsmål kan blive nødvendige.

Det oplyses også, at man holder øje med om de identificerede pirater fortsætter ulovlig download, ligesom man overvåger de sociale medier.

I oktober 2014 lukkede politiet pirattjenesten Floppi.org.

- Kilde: Berlingske

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |