Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube dropper Flash og forbedrer billedkvalitet - FlatpanelsDK

YouTube dropper Flash og forbedrer billedkvalitet

28 Jan 2015 | Rasmus Larsen |

Flash bliver i stigende grad erstattet af moderne alternativer, og YouTube er den seneste som dropper Flash-afspilleren i moderne webbrowsere. Det vil forbedre billedkvaliteten til bedre HD og endda 4K, men også løfte YouTube-oplevelsen betydeligt.

YouTube skifter til HTML5

Er du træt af at vente på, at videoen starter eller træt af, at den stopper op undervejs? Fra og med i går vil mange YouTube-brugere opleve betydelige forbedringer, når de har besøger YouTube.com fra nyere Chrome, Internet Explorer 11, Safari 8 eller de seneste beta-versioner af Firefox.

YouTube dropper Flash og skifter til en HTML5-baseret videoafspiller, som kombinerer flere teknologier, der løfter oplevelsen betydeligt. Google’s VP9-codec - der søger at erstatte mpeg4 - sørger for, at videoer starter "15-80 procent hurtigere" og at båndbredden reduceres med "35 procent", hvilket samtidig gør det muligt at streame video i højere kvalitet med den internetforbindelse, som du sidder på i dag. Det vil ikke mindst give flere brugere adgang til 4K og HD i 60fps, siger Google.

YouTube HTML5 player med VP9


YouTube har allerede streamet "hundreder af milliarder VP9-videoer", men den nye afspiller markerer vendepunktet, hvor VP9 når ud til masserne. VP9 integreres også for første gang i Smart TV i 2015, hvilket betyder, at du kan streame YouTube i 4K på den store skærm i stuen.

Projektet startede for fire år siden, men er først nu klar til masserne efter teknologier såsom EME (Encrypted Media Extensions), Common Encryption og ABR (adaptive bitrate) er blevet indbygget i browsere. De samme teknologier har gjort det muligt at live-streame YouTube på f.eks. spilkonsoller og Chromecast, forklarer Google.

Videoafspillere baseret på Flash og Silverlight har været på retræte i årevis, men mange – herunder danske – streamingtjenester bruger dem fortsat. Det afgørende vendepunkt for Flash kom da Apple lancerede iPad uden Flash-understøttelse. Steve Jobs offentliggjorde sit berømte "Thoughts on Flash"-dokument, som dengang blev opfattet som højest kontroversielt. Eftertiden har dog vist, at han havde ret.

Det har været muligt at bruge den nye afspiller i noget tid, men hvis du bruger en opdateret browser, så får du nu automatisk serveret den forbedrede YouTube-afspiller og heraf bedre billedkvalitet. Flash-afspilleren dukker kun op i ældre browsere - så opdater!

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |