Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonYouTube understøtter nu 48 og 60 fps afspilning - FlatpanelsDK

YouTube understøtter nu 48 og 60 fps afspilning

30 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

Tilbage i juli fortalte YouTube om nye forbedringer, som skulle forbedre billedkvaliteten på YouTube. De rulles ud nu med understøttelse af 60 fps – billeder per sekund – på HD-indholdet. 

60 fps på YouTube

Nu kan alle YouTube-brugere uploade videoer i 60 fps. Det giver et ganske betydeligt og synligt løft i billedkvaliteten i forhold til de tidligere 30 fps; specielt i spil-videoer, men også timelapse og andre typer video med mange detaljer og hurtig bevægelse.

For at opleve YouTube-videoer i 60 fps, skal du afspille videoen i enten 720p eller 1080p HD. Det kan vælges med det lille tandhjul i nederste hjørne, men YouTube vælger det også automatisk, hvis din internetforbindelse er hurtig nok. ”Stats for nerds” som kan vælges ved at højre klikke kan give lidt yderligere teknisk information. Ikke alle browsere understøtter det pt, men nyeste Chrome og Safari (i Yosemite) gør.

YouTube understøtter også 48 fps, som blev brugt i f.eks. Hobbitten-filmene.





YouTube har gennem årene generelt haft et ry for dårlig og støvet billedkvalitet, men i de seneste år er kvaliteten løftet betydeligt.

YouTube kan nu potentielt gengive langt bedre kvalitet end hvad vi modtager på vores tv-kanaler. Og selvom YouTube stadig i overvældende grad oplevelses på PC’en og mobile enheder, vil Google gerne have YouTube op på den store skærm i stuen. De har for nylig lanceret en ny tv-app, men med frigivelsen af Android TV platformen næste år, forventes det, at Google optrapper satsningen.

Næste skridt for YouTube bliver at satse på et nyt komprimeringsformat i stedet for mpeg4 (H.264). Både HEVC og Google’s eget VP9 kan give betydelig løft i billedkvaliteten og kræver en del lavere internetbåndbredde. Google har allerede sagt, at de vil rulle VP9 ud, men for nylig tilføjede de også HEVC i Android, hvilket kan tyde på, at de vil understøtte begge.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |