Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung og LG udvikler quantum dot skærme - FlatpanelsDK

Samsung og LG udvikler quantum dot skærme

09 Oct 2014 | Rasmus Larsen |

De koreanske tv-producenter, Samsung og LG, udvikler angiveligt ”quantum dot”-teknologi til high-end tv-skærme. Skærmene kan blive lanceret på markedet allerede i 2015, skriver den koreanske avis Digital Times.

Quantum dot skærme

Sony lancerede LCD-skærme med quantum dot teknologi sidste år under Triluminos-navnet. Kinesiske TCL viste også LCD-skærme med quantum dot teknologi frem på IFA 2014 sidste måned.

Det er uklart, hvordan Samsung og LG præcis vil anvende teknologien, men oftest bruges den til at forbedre LCD-paneler. En af fordelene ved quantum dot, der sættes på som et slags filter foran de små pixels, er at man kan gengive et bredere farverum end på typiske tv. Det gør det muligt at gengive dybere farver, f.eks. Coca-Cola-rød, som ingen tv kan gengive i dag.

Ultra HD-standarden omfatter Rec.2020 farverummet, der er bredere end det man bruger i biografer. Ingen tv-skærme er dog i stand til at gengive Rec.2020 i dag, og derfor udgives der heller ikke film og tv-serier i Rec.2020. En del af de nyere optagelser i studierne kan dog potentielt genudgives, da kameraer optager flere farver end tv-skærme gengiver i dag.

TCL’s quantum  dot TV


Den koreanske avis beretter, at både Samsung og LG’s quantum dot skærme kan komme på markedet allerede i 2015.

LG fokuserer i øjeblikket på OLED og Ultra HD-teknologi på high-end-skærme. Samsung har sat sine OLED-TV planer på pause, men satser massivt på Ultra HD.

- Kilde: Digital Times via Digitimes

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Hvornår du kan forvente OLED i iPad Air, iPad Mini, MacBook Air & MacBook Pro

10 May 2024 |

Disney+ begynder at lave mixed reality Marvel-indhold

10 May 2024 |

Ny 'Ringenes Herre: The Hunt for Gollum' film får premiere i 2026

10 May 2024 |

Danske startpriser på 2024 Philips OLED og LCD TV

09 May 2024 |

Prime Video vil udrulle pause-reklamer

09 May 2024 |

Opgraderet Matter Casting udfordrer AirPlay og Chromecast

09 May 2024 |