Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSamsung og LG viser imponerende 8K-tv på IFA - FlatpanelsDK

Samsung og LG viser imponerende 8K-tv på IFA

12 Sep 2014 | Rasmus Larsen |

Sharp har for flere år siden fremvist 8K-tv, og på dette års IFA-messe benyttede Samsung og LG lejligheden til at fremvise lige så imponerende 8K-tv. LG har planer om at lancere 8K-skærme indenfor få år.

8K-skærme er uundgåelige

4K-skærme er nærmest kun lige landet, men tv-producenterne er allerede ved at forberede næste skridt i opløsning. 8K-opløsning har 16 gange flere pixels end et Full HD-tv, men der kræves en gigantisk skærm for at drage nytte af de 7680x4320 pixels – eller lidt over 33 millioner.

LG og Samsung demonstrerede begge 98-tommer 8K-tv i Berlin. Samsungs tv kørte en temmelig tam demonstration fra et indkøbscenter, mens LGs tv kørte et videoloop af flotte sekvenser indeholdende frugt, forskellige landskaber og vand. LGs prototype var ikke udstillet på den offentlige del af IFA, men skjult i et baglokale til pressen – væk fra konkurrenternes øjne.

LG 8K TV


Begge tv-skærme var utrolig imponerende. Specielt LG’s demonstrationer med frugt, vand og sand var forbløffende. Man kunne se selv de mindste detaljer i billedet, men man skulle samtidig meget tæt på tv’et for virkelig at sætte pris på de ekstra pixels. 8K betragtes generelt som langt over topmålet for hvad det menneskelige øje er i stand til at opfatte fra en typisk siddeafstand.

Begge tv var i øvrigt flade 16:9-formats LCD-skærme.

LG 8K TV


Samsung havde intet at dele mht. lanceringsplaner for 8K, men LG fortalte os, at de planlægger at lancere 8K-skærme indenfor få år. LG fortalte os desuden, at de pt. er den eneste skærmproducent som er i stand til at masseproducere panelerne, men om det er sandt, er vi ikke klar over.

LG vil sandsynligvis sælge 8K-skærmene til professionelle brugere i første omgang, men det er nok ikke helt urealistisk, at vi på et tidspunkt indenfor de næste 2-4 år, begynder at se kæmpe-skærme med 8K-opløsning rettet mod forbrugermarkedet. Om vi så får råd til dem, er nok en helt anden historie.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Status på UHD Blu-ray i 2024

26 Apr 2024 |

Smugkig på den kommende X (Twitter) app til Smart TV

26 Apr 2024 |

Får du også hvid skærm på DRTV? DR arbejder på løsning

26 Apr 2024 |

Apple Home & AirPlay support for første gang i 2024 Philips OLED TV

25 Apr 2024 |

1 million har oprettet login på DRTV

25 Apr 2024 |

Første 480Hz OLED panel til high-end gaming nu i masseproduktion

25 Apr 2024 |