Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOLED-TV nu under 50.000 kroner, LG tager teten - FlatpanelsDK

OLED-TV nu under 50.000 kroner, LG tager teten

23 Jan 2014 | Rasmus Larsen |

OLED-TV er stadig dyre, men har nu for første gang ramt prisniveauet under 50.000 kroner. LG har taget teten, mens Samsung undskyldende må erklære, at det tager længere tid end forventet at få priserne ned.

LG tager teten på OLED-markedet

Da de første OLED-TV ramte markedet i Danmark i oktober 2013 var priserne på 80.000 og 90.000 kroner for henholdsvis en buet og flad model. I december røg priserne under 60.000 kroner og nu er prisen for et af LGs OLED-TV nede på 48.980 kroner – vel og mærke for den flade model, som ellers hidtil har været dyrest.

LG har i den grad taget teten på OLED-TV-markedet. På CES 2014 udstillede LG ikke blot vilde prototyper, men meldte også nye, billigere Full HD OLED-TV på vej til foråret og 4K OLED-TV på vej til efteråret. LG har ved to lejligheder, på IFA 2013 i Berlin og CES 2014 i Las Vegas, officielt meldt ud, at deres klare målsætning er at føre an på OLED-markedet.

LGs 4K OLED
LGs OLED-TV med 4K-opløsning kommer til efteråret. LGs bøjelige OLED-TV ses for enden


Dette står i stærk kontrast til Samsung, som stadig kun har deres kurvede 55” OLED-TV ude på få markeder og som har misset den lovede lancering i Danmark med tre måneder på nuværende tidspunkt. Der er tydeligvis problemer med at få produktionen ordentlig i gang hos Samsung, hvilket ellers kan undre, da Samsung allerede producerer millioner af OLED-skærme til deres smartphones. På CES 2014 havde Samsung intet nyt at annoncere mht. reelle OLED-produkter og viste ej heller prototyper af større OLED-skærme eller 4K OLED-skærme.

- "I'm really, really terribly sorry to say this, but it will take more time... I believe it will take around three to four years," sagde HS Kim fra Samsung til USA Today da de stillede ham spørgsmålet om, hvornår ”billige” OLED-TV bliver tilgængelige.

To forskellige OLED-teknologier

Samsung og LG’s OLED-teknologier er ikke ens. Samsung bruger ægte RGB (rød, grøn, blå) pixels i deres OLED-paneler, mens LG bruger hvide OLED-pixels med farvefiltre foran. En del peger på, at LG i hvert fald på den korte bane har valgt den rigtige teknologi, som muliggør, at de skalerer produktionen op og får omkostningerne ned langt hurtigere end deres landekonkurrent. En del tyder også på, at LG kan producere nok OLED-paneler til at sælge ud af dem til kinesiske producenter.

I starten var udnyttelsesgraden på OLED-produktion efter sigende helt nede omkring 10-20 %. Med andre ord kunne producenterne kun sælge 10-20 % af alle de OLED-skærme, som kom ud fra produktionen. I dag forlyder det i krogende, at LG nærmer sig 70 % udnyttelse, mens Samsung ligger omkring 40-50 %.

Alle de danske forhandlere, som er inkluderet på Pricerunner, sælger lige nu LG’s OLED-TV til under 50.000 kroner. LG har billigere OLED-TV på vej til foråret og lancerer deres 4K OLED-TV til efteråret, men siger dog, at vi skal forvente priser der overgår introduktionspriserne på de nuværende modeller.

- Kilde: LG, Samsung, USA Today

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere nyheder

Oversigt: Philips 2024 TV-skærme

07 May 2024 |

Ny 'Ghostbusters' er første Sony Pictures-film med tidlig hjemmepremiere

07 May 2024 |

65% betaler for streaming: "Vi forventer fornyet vækst"

06 May 2024 |

Hisense introducerer CanvasTV som rival til Samsung The Frame

06 May 2024 |

Streaming-kalenderen: Nyt på Apple TV+ i maj

04 May 2024 |

Nu i 4K/HDR: The Departed, Trainspotting, Den grænseløse, Farven lilla, Ran

03 May 2024 |